Термин Март 2025 Тема 3

• 31 026
  • 800
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! За първи път ми предстои да раждам и съм се захванала със списъка за родилно. Искат ми еластични, мрежести гащи. Бихте ли ми препоръчали нещо? Понеже пазара е силно залят и избора става по-труден.

# 706
Аз си взех два пакета оникновени памучни бикини с по-висока талия и по-голям размер. Тези гащи за след раждане са много гадни. Бях взела с първата бременност, но не ми бяха удобни.

# 707
На мен ми препоръчаха на Bella Mama и такива взех. Като ще си взема и за всеки случай памучни бикини.
А какви превръзки мислите да ползвате? Колебая се м/у Нощни или специални за родилки, които се водят

# 708
Взех си нощни на Белла. А за бельо - от ХМ едни по-дълбоки памучни бикини.

# 709
  • София
Момичета, каква превенция правите при болен вкъщи ?

Съпругът ми се прибра преди малко, днес го пратих на пулмолог, и е с “остър бронхит” и на антибиотик.

Аз имам лека болка в гърдите в ляво, но без кашлица, и може да е нещо друго, не искам да се филмирам.

Някой скоро с опит по темата ?

# 710
Maze_Girl ако имаш Биозин мама и Осцилококцинум веднага вземи по едно и от двете .  После може да си разтвориш в половин чаша хладка вода половин лимон и една лъжица мед и да го изпиеш. А биозина и осцилококцинума ме спасяват трети път вече през бременностга. Аз съм ви казвала, че карахме ковид , като бях в 5-ти месец. Моите момчета и мъжа ми го караха с температура, кашлица. Винаги,ама винаги боледувам с тях,ама с тези неща стопирам веднага болестта и се разминах само с хрема. 3-4 дни можеш да пиеш 2 х 1 и от двете.
В неделя децата бяха на тенис. Казаха ми, че едното дете много кашляло до тях. И познай, вечерта малкия ,като легна започна да кашля много. Дадох обикновен биозин и осцилококцинум, дадох Синекод капки, с масла го мазах успокои се и заспа. На сутринта пак прикашляше и пак му дадох и от двете, и не е кашлял повече през деня. Определено си мисля, че действат при нас, защото ние често боледуваме зимата и трудно стопираме вирусите.

# 711
Здравейте, момичета, има ли такива, които са с кръвна група 0-, с бебе положителна и пият Биозин мама? Не знам защо ми хрумна, че може да не се препоръчва в този случай. Живея в чужбина, тук такива добавки не се дават на бременни и не мога да попитам лекарите.

# 712
Здравейте и от мен момичета Blush

Нещо се присетих да се поинтересувам, някоя от вас наясно ли е със социалните помощи/добавки за бременност и раждане. Ние не се вписваме в тези с условия за доход по-нисък или равен на 710 лв, но ми е интересно и дали има други опции, които ни се полагат от държавата?

# 713
  • София
Благодаря ти за съвета, Bibi85

Оксилококцинум и водата с лимон задължително направих. Добре, че ми писа, да ме подсетиш, че бях изключила.

Биозин не ми е позволен, защото имам силен имунитет, и дори го сваляха с медикаменти, от страх да не навреди на бебето, или да не го унищожи, като наполовина чуждо тяло, но останалото мисля че помогна. Отделно ползваме вкъщи също етерични масла, дифузерът цяла нощ работи, а блендът който ползваме доста пъти ни е спасявал, дано и сега се справи. Включвах го последните дни при детето, и то се е разминало само с лека кашлица, няма поражения Слава Богу, но съпругът ми не е удържал положението.

Пазете се и бъдете здрави!

Maze_Girl ако имаш Биозин мама и Осцилококцинум веднага вземи по едно и от двете .  После може да си разтвориш в половин чаша хладка вода половин лимон и една лъжица мед и да го изпиеш. А биозина и осцилококцинума ме спасяват трети път вече през бременностга. Аз съм ви казвала, че карахме ковид , като бях в 5-ти месец. Моите момчета и мъжа ми го караха с температура, кашлица. Винаги,ама винаги боледувам с тях,ама с тези неща стопирам веднага болестта и се разминах само с хрема. 3-4 дни можеш да пиеш 2 х 1 и от двете.
В неделя децата бяха на тенис. Казаха ми, че едното дете много кашляло до тях. И познай, вечерта малкия ,като легна започна да кашля много. Дадох обикновен биозин и осцилококцинум, дадох Синекод капки, с масла го мазах успокои се и заспа. На сутринта пак прикашляше и пак му дадох и от двете, и не е кашлял повече през деня. Определено си мисля, че действат при нас, защото ние често боледуваме зимата и трудно стопираме вирусите.

# 714
Кой бленд ползваш в такива случаи? Аз го намазах с Имунна бомба. Важното при теб да стопираш, пък дори и да са болни около теб може би няма да се заразиш. Аз нямаше как да се изолирам и за щастие се разминах няколко пъти.
Като бях бременна с второто дете с мъжа ми бяхме и двамата с бронхит. Аз в края на 8-ми месец, кашляхме и двамата, като луди, особено вечер. Пих антибиотик, но не мина и си бях с остатъчна кашлица чак до раждането. Като родих кашлицата спря и дишането ми се подобри. За щастие бебето беше здраво без инфекции.
Иначе и мен много ме е страх в момента от болести, защото в нашият град казват, че има много болни, а децата ходят на училище.

# 715
  • София
Ползвам AirX на doTERRA.
Редувам понякога с Onguard , но за бременни е малко силен.

Кой бленд ползваш в такива случаи? Аз го намазах с Имунна бомба. Важното при теб да стопираш, пък дори и да са болни около теб може би няма да се заразиш. Аз нямаше как да се изолирам и за щастие се разминах няколко пъти.
Като бях бременна с второто дете с мъжа ми бяхме и двамата с бронхит. Аз в края на 8-ми месец, кашляхме и двамата, като луди, особено вечер. Пих антибиотик, но не мина и си бях с остатъчна кашлица чак до раждането. Като родих кашлицата спря и дишането ми се подобри. За щастие бебето беше здраво без инфекции.
Иначе и мен много ме е страх в момента от болести, защото в нашият град казват, че има много болни, а децата ходят на училище.

# 716
Аз само влизам да кажа, че ни успокоиха вчера - останало си е със същите размери поне от последния път, което е добре. Ще продължим да следим и да наблюдаваме от тук насетне и после като се роди 😊 и също да кажа, че д-р Павлова в Марковс е един от най-прекрасните лекари, специалисти, която съм срещала - даже доста терапевтично протече втория преглед при нея и ни вдъхна сили и кураж.

# 717
Здравейте и от мен момичета Blush

Нещо се присетих да се поинтересувам, някоя от вас наясно ли е със социалните помощи/добавки за бременност и раждане. Ние не се вписваме в тези с условия за доход по-нисък или равен на 710 лв, но ми е интересно и дали има други опции, които ни се полагат от държавата?
Към датата на раждане погледнете дали няма промяна в тези рамки. Както за социални майчински, така и за детски. С приемането на бюджета сега, към март може да има промяна.
Отделно Социално подпомагане дава помощ за раждането на дете, която има различни размери спрямо това дали е първо или второ....Тази помощ не е обвързана с доходи на семейството. Подават се документите след раждането, заедно с копие на акта за раждане. В интернет ще намерите инфо.
Друга опция е да проверите дали общината в която живеете има политика за подкрепа на майките/семейството. Освен да проверите на сайта на общината, ако видите номер, също така, обадете се директно на телефона, за повече информация. Защото например в Пловдив е публикуван само проект за такава помощ, но няма нищо гласувано и реално функциониращо.

Последните вечери, а днес и през деня, ме боли много неприятно посредата непосредствено под гърдите. Болката стига малко до над пъпа. Не знам на какво се дължи, но се надявам да не е нещо страшно... От всичко нагоре съм и болна с ужасна кашлица, гърло, което днес мина, но имам хрема и главоболие от днес... Пия изцяло хомеопатия, надявам се, кашлицата да отшуми скоро...

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 17:05 от Vicky_P

# 718
Момичета от четвъртък съм с някакво кафяво зацапване,ходихме до болницата и на лекарската звънях ме.Направиха обстоен преглед всичко било Ок.На някоя случвало ли се е?В 32 г.с съм

# 719
Вчера на 30.01.2025 г. на бял свят се пъявиха нашите ангелчена.  Александър-44см/2380 сч в 11.26 ч и Виктория-41 см/2000 в 11.27

Общи условия

Активация на акаунт