Египет /Тема 17/

• 49 706
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • София...........
Здравейте,
За пътуване в Хургада - добър вариант ли е организиране на вътрешни екскурзии в Аладин https://aladdin-travels.com/bg/у-дома/екскурзии-от-шарм-ел-шейх-2/екскурзии-от-хургада-2/ или е по-добре чрез българската туристическа агенция да се планират и резервират?
Кога е добре да се направят резервации - на място при установяване в Египет или още от България? Интересува ме има ли пътували с Аладин от Хургада до Кайро - организиран самолетен полет?
Чрез страницата ли се правят резервациите?
Ще съм благодарна за всяка полезна информация, касаеща допълнителните екскурзии Simple Smile
Комуникацията с тях е много лесна  - WhatsApp, Viber , email. Резервацията става, когато вече имате номер на стаята в хотела.
Организацията им е прекрасна! Цените на половина от БГ агенциите. Можете още преди пътуването да си пишете с тях, за да си изясните някои детайли, защото само в определен един ден в седмицата имат за различните екскурзии с екскурзовод на БГ, което можете да проверите още преди пътуването.

# 136
Здравейте, резервирахме Египет, хотел в Хургада. Искаме да посетим пирамидите със самолет, но изглежда ще трябва да се организираме сами, Аладин ми казаха, че не го предлагат (не знам защо). Питането ми е ако се организираме сами, кои са най-безопасните начини на придвижване хотел-летище Хургада-хотел и летище Кайро-пирамидите- летище?
Има ли Убер там? Как стоят нещата с такситата? Примерно какви са цените (да не попаднем на копърки като при нас) или конкретна фирма, която да ползваме? Има ли таксита при пирамидите или трябва да се извика (пред летището е ясно, че ще има)?

# 137
  • На планетата Земя
Намерете фирма от Кайро, която да ви оферира трансферите и самото разглеждане на пирамидите.

Ако ви трябва контакт на такава, която сме ползвали за забележителности в Саккара/Мемфис, ще дам.

Go Luxor Tours

https://goluxortours.com/

Също личен контакт с египтолог, от който сме изключително доволни - Надер Франсис

https://www.instagram.com/francis_nader/

# 138
Някой, може ли да ми каже каква е цената на допълнителната екскурзия до Саккара, предлагана от тур. агенции при кацане в Кайро?

# 139
  • На планетата Земя
Ние платихме 200 долара за 3 души (плюс накрая още малко бакшиш). Цял ден с взимане и връщане в хотела, превъзходен обяд, посещение на Саккара, Мемфис, Дахшур, влязохме в 3 пирамиди - Червената, Наклонената и на Пепи I, както и в голям брой мастаби.

# 140
  • София
Здравейте.
На 2 април летим за Египет. Кацаме в Хургада, хотелът е в Sahl hasheesh. После сме с връщане през Кайро, за да спестим поне в едната посока пътуване с автобус.
Знам, че е извън града, знам и за отлива, но основната ни идея е да попътуваме, на море си ходим тук в България.
Та, на въпроса.
Вече осъществих комуникация с местни екскурзоводи, но искам да питам кои от екскурзиите си струват най-много, защото няма как да осъществим всички.
И друг въпрос към тези, които са били в Sahl hasheesh.
Има ли там магазинчета за сувенири и подправки или трябва да се ходи до града?

# 141
  • Beyond the Frontiers
Всеки хотел си има ма магазинчета, но в града е по-изгодно.

Не предлагат Кайро със самолет? Вижте и при Canary tours.

# 142
  • София
Вече ангажирах такава екскурзия направо.
Ще кацнем в Хургада, после с автобус до Кайро и от там ще летим до София.
Благодаря за информацията.

Едитвам се с въпрос.
Има ли сайт, в който да се следят часовете на прилив и отлив? За да направя някаква организация за дните.
Хотелът е Gravity Sahl hasheesh.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 11:34 от Veseto*

# 143
Здравейте, включвам се и аз в темата.
Планирам да отскочим до Кайро - 2 възрастни и двама тийнейджъра, за две нощувки.
Целта ни е да видим пирамидите и де що история има за тези 1-2 дни. Почивка и круизи ще правим при следващи посещения, сега това ще ни е фокуса.
Въпросите са ми много - моля препоръчайте хотел в Кайро. По принцип ползвам Букинг, но там цените варират от 5 до 6000 лв и не мога да се ориентирам хич. Търся приличен, хубав хотел.
Също така си търся и гид. Искам някой да ни организира всичко- от кацането до излитането обратно. Ще имаме много малко време и искам да не губим време в лутане, а да се насладим на разходката. Историк съм и искам някой познаващ района да ни разведе. Има възможност да дойде още едно семейство, та можем направо да станем група.
Това е основното. После ще питам още поне 100 неща.
Благодаря на всички, които ще ми дадете съвети🤗

# 144
  • Sofia
Предложение – защо, вместо да ходите за 1-2 дни, което звучи някак безумно, не изчакате по-подходящ момент, в който ще разполагате с повечко свободно време (сигурна съм, че ще имате подобна възможност)? Simple Smile

За 1-2 дни не бих се разкарвала и до Пампорово. Simple Smile

# 145
Ние летим от Кипър. Полетът ни е 50 мин и струва около 30 лв. За един уикенд мисля, че ще е чудесна разходка, тъй като Уиз пускат полети до Кайро от 01.04. Сега нямаме повече отпуск, а и ми се иска да се фокусираме само върху пирамидите. Преходи по 8 часа и т.н. до морето, не ни устройват изобщо. Другият път ще идем на круиз или в Хургада за повече време. Все пак ако ви се струва не добра идея, давайте съвети, още не съм запазила нищо и не съм проучвала.

# 146
  • Sofia
Виж малко по-горе поста на Mileto

# 147
  • На планетата Земя
Да, по-горе съм дала египтолог, който сме ползвали. Пилете директно на него, кажете му, че ви праща Милена от България. Той може да предложи и хотел, който да е добър, но и на удобно спрямо забележителностите място.

# 148
  • Dublin
Здравейте, включвам се и аз в темата.
Планирам да отскочим до Кайро - 2 възрастни и двама тийнейджъра, за две нощувки.
Целта ни е да видим пирамидите и де що история има за тези 1-2 дни. Почивка и круизи ще правим при следващи посещения, сега това ще ни е фокуса.
Въпросите са ми много - моля препоръчайте хотел в Кайро. По принцип ползвам Букинг, но там цените варират от 5 до 6000 лв и не мога да се ориентирам хич. Търся приличен, хубав хотел.
Също така си търся и гид. Искам някой да ни организира всичко- от кацането до излитането обратно. Ще имаме много малко време и искам да не губим време в лутане, а да се насладим на разходката. Историк съм и искам някой познаващ района да ни разведе. Има възможност да дойде още едно семейство, та можем направо да станем група.
Това е основното. После ще питам още поне 100 неща.
Благодаря на всички, които ще ми дадете съвети🤗

Здравейте,
ние пътувахме индивидуално, организирахме с местна агенция, бяха перфектни! Пишете им спокойно, могат да ви предложат всичко. Слагам линк към описанието на нашето пътуване и уебсайта на агенцията:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1593981.msg47600342#msg47600342

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"де що история има" в Кайро, за един-два дена ще е интересно да се случи.
Joy

Общи условия

Активация на акаунт