Египет /Тема 17/

• 48 717
  • 753
  •   2
Отговори
# 615
Как кой печели? Собственикът на ресторанта, местната ТА, нашите получават ниска цена, но осигуряват някакво хранене - има недоволни, но какво от това? Платено е, парите са усвоени, недоволните са налице, но какво ще направят за един "кофти" обяд - ще го "преглътнат" и това е.
Този случай ми напомня за едно наше пътуване - обиколен тур на Сицилия. Програмата като цяло беше ОК по отношение на забележителности, но в някои от хотелите в които спахме бяха на 10-20 км. от населено място. Бяхме без храна, като предполагах, че във всяко населено място може да се намери някъде да хапнем за вечеря. И май така ставаше /трудно за самостоятелно намиране, но аз предварително бях "закачила" някои заведения около хотелите/. Но, в Палермо, по-скоро в околностите на града ни спряха пред един Лидл за пазаруване /вечеря, разбира се/. Все пак беше избор, малко прошуто, малко кашкавал, бутилка вино, храната на табуретка на миниатюрна тераса в хотела, получи се - пихме си виното и си говорихме за нещата, които посетихме. Решихме да го приемем такова каквото е. Споделям го, защото винаги нещо може да се размине от очакванията ни, или от "обещаното" в дадена програма, но за мен храната е еднократно "е по-малкото зло". Тъй като много сме пътували, аз се научих винаги да имам в себе си микс от ядки, български снаксове /я "морена", я "сникърс" за енергия за спасяване на положението/.

# 616
Ми отбиване на номера, а така или иначе почти всички туристи са за първи и последен път там, какво толкова...
Това е една от многото причини да не ползвам организирани екскурзии. Иначе поне имам свободата да избирам и аз съм си виновен ако не уцеля.

# 617
Така е, доволен, недоволен - вече си платил и всички по веригата без клиента са доволни, но няма какво да направи.
Разбира се, самостоятелното организиране по много параграфи е за предпочитане, но понякога реални обстоятелства налагат и организирано такова. Остава нашите ТА "да ги е еня" за мнението на клиентите, но надали.
Как беше за кучетата и кервана - неприятно, но понякога е факт в много отношения.

# 618
  • София
Да потвърдя за храненето в ресторант по време на екскурзията до Луксор - храната беше ужасна като качество.

# 619
Как кой печели? Собственикът на ресторанта, местната ТА, нашите получават ниска цена, но осигуряват някакво хранене - има недоволни, но какво от това? Платено е, парите са усвоени, недоволните са налице, но какво ще направят за един "кофти" обяд - ще го "преглътнат" и това е.
Този случай ми напомня за едно наше пътуване - обиколен тур на Сицилия. Програмата като цяло беше ОК по отношение на забележителности, но в някои от хотелите в които спахме бяха на 10-20 км. от населено място. Бяхме без храна, като предполагах, че във всяко населено място може да се намери някъде да хапнем за вечеря. И май така ставаше /трудно за самостоятелно намиране, но аз предварително бях "закачила" някои заведения около хотелите/. Но, в Палермо, по-скоро в околностите на града ни спряха пред един Лидл за пазаруване /вечеря, разбира се/. Все пак беше избор, малко прошуто, малко кашкавал, бутилка вино, храната на табуретка на миниатюрна тераса в хотела, получи се - пихме си виното и си говорихме за нещата, които посетихме. Решихме да го приемем такова каквото е. Споделям го, защото винаги нещо може да се размине от очакванията ни, или от "обещаното" в дадена програма, но за мен храната е еднократно "е по-малкото зло". Тъй като много сме пътували, аз се научих винаги да имам в себе си микс от ядки, български снаксове /я "морена", я "сникърс" за енергия за спасяване на положението/.
С кого сте били в Сицилия?

# 620
Трябва да проверя, беше 2019 г. Аз по принцип организирано пътувам с няколко фирми, от които съм доволна. Май беше "Руал", но не съм много сигурна. Самата екскурзия е  добра като програма, особено за хора които да видят доста неща. Вярно е, че така се вижда малко оттук, малко оттам, но след първо впечатление може да се повтори със самостоятелно организиране и рент-а-кар. И нещо, поне за мен, смешно, на база на многобройните пътувания - най-скъпите посещения на тоалетна бяха на острова. Не можеш от улицата да влезнеш само за това, сядаш, поръчваш нещо - кафе, бира, сок и тогава - ок. С мъжа ми страхотно се забавлявахме, до каква сума ще стигнем. Последното беше едно магазинче, където продаваха разни сладости и ликьори. Ние такива не употребяваме, но аз помолих за посещение на "важното" място защото ни предстоеше някакъв преход с автобуса и след това заради неговата любезност купихме един ликьор /22 евро/. Така че, човек винаги трябва да бъде готов за всичко. Simple Smile)

# 621
Здравейте. В събота се прибрах от Египет след много приятна почивка в Хургада. На летището ми продадоха 30 ГБ интернет на Ориндж, но в две отделни карти по 15 ГБ. Едната остана неизползвана, запечатана е, както ми я дадоха. Доколкото знам валидността им е един месец. Та, ако някой тръгва скоро, подарявам картата.

Картата е подарена.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 16:32 от Alis-11

# 622
Здравейте. В събота се прибрах от Египет след много приятна почивка в Хургада. На летището ми продадоха 30 ГБ интернет на Ориндж, но в две отделни карти по 15 ГБ. Едната остана неизползвана, запечатана е, както ми я дадоха. Доколкото знам валидността им е един месец. Та, ако някой тръгва скоро, подарявам картата.

Аз ще пътувам за Египет другата седмица на 8-ми за Шарм ел Шейх. Бих искала да заплата картата. Simple Smile

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
https://grupovo.bg/oferta/posledni-mesta-za-dvama-v-sharm-el-she … harm-hotel-516651

Цената е убиец!

Ние чакаме прашната буря.
Обявиха я за сутринта, след това промениха за следобедните часове.
Прашничко е, но не изглежда толкова страшно, колкото съм чувала.
За почти четири години тук, за първи път обявяват всеобща опасност, включително със затваряне на училищата.

# 624
Здравейте,
Гледам един хотел в сайта на Абакс, понеже не се резервира директно погледнах Екватор, но там цената е много по-висока. Знаете ли други агенции, които предлагат програмите на Абакс?

# 625
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Гледам един хотел в сайта на Абакс, понеже не се резервира директно погледнах Екватор, но там цената е много по-висока. Знаете ли други агенции, които предлагат програмите на Абакс?
Пишете ми за да ви го проверя. Обикновенно е технически проблем.

# 626
Търся отзиви за лятна почивка в Шарм? Почивните ни дни са между края на юли / началото на август. Ясно , че температурите ще са на макс , но дали има нещо друго притеснително за периода/ и аз не знам , някакви бури или насекоми/
Харесала съм си хотел Шератон , ако някой е бил лятото там ще се радвам да сподели

# 627
Може да няма летни полети до Шарм, за Египет /континентална част не знам/. Във ФБ случайно прочетох, че май чартъри за Шарм ще има от 28.08. За края на юни са канселирали полет /поне така пишеше/.

Аз се чудя защо ТА за тези дестинации пускат на ранни чартъри за лятото - на тези температури може и да не се съберат много желаещи, което води до канселиране /обикновено 100 човека трябват за полет/. Така се проваля запланува почивка по никое време и след това по-трудно се намира дестинация, сходни цени. Все пак ТА трябва да знаят каква е запълняемостта на чартърите, а не "ако стане".

# 628
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Миналата година, в края на юни, в Асуан официално е регистрирана температура 50 градуса. На слънце сигурно е била много повече.
Помня, защото точно на тази дата пътувахме за България.
Не мога да си представя какво е усещането на плажа при 50+ градуса.

# 629
  • Beyond the Frontiers
Не са анулирани полетите. Само тези на Абакс.
И доста добре си вървят записванията според мен. На фона на цените в Турция, Египет е евтино направо...

Рискът за анулация на програма съществува за всяка дестинация. Срокът е 21 дена преди пътуване.

Хората си пътуват до Египет целогодишно.

Общи условия

Активация на акаунт