Египет /Тема 17/

• 48 662
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
За един долар не знам дали ходят. В Тавекс няма египетски. Търсихме две седмици навсякъде. На място от Револют е най-удобно.

# 646
Аз защото обичам да съм подготвена и да не си губим времето на място, да търсим, да чакаме на опашки... но като няма няма. Най-удобно е само с карта, и въобще да не се разправяме с нищо. Още малко и отиваме Simple Smile))))))

# 647
Това е супер шантаво да нямат право да държат валута в себе си! Що за закони? 😁😳
Ние също вече имаме обявени полети, още малко и заминаваме. От днес почнах да си приготвям багажа, козметиката ми е готова, утре дрехите започвам и да ми е мирна главата.

# 648
  • София
Аз защото обичам да съм подготвена и да не си губим времето на място, да търсим, да чакаме на опашки... но като няма няма. Най-удобно е само с карта, и въобще да не се разправяме с нищо. Още малко и отиваме Simple Smile))))))

Аз си купувам от Никар на Гладстон. Там освен, че е най-ниския курс на  всички валути винаги има каквото ти трябва. По миналата седмица купих египетски хартийки

# 649
  • София
Вървят, но е много досадно как постоянно ги проверяват коя година са, да няма нещо смачкано, скъсано. Банката не им ги приемала. А те нямат право да държат валута в себе си и всяка вечер трябва да ги внасят в банката. Обменете си там местна валута, по-удобно е и за вас и за тях.
Никъде нищо не са ни гледали на нас. Похарчихме 1000 долара сигурно. Взеха ни и долари от 2001 година.

# 650
На мен също не са ми гледали емисии, вкл. като купувахме визите.

# 651
  • Sofia
На няколко пъти ми връщаха банкноти, незабележимо закъсани или нещо малко изцапани. И се почва едно търсене на друга банкнота, смяна на цена в друга валута, преследват те да им смениш банкнотата. Натоварващо е.

# 652
Не знам защо все още много хора тук препоръчват да носите долари. Лично питах хората там в 3 отделни града и всички предпочитат египетски паунди. Дори ни молиха да им обменим доларите и еврата от бакшиши в тяхната валута. Отивате, теглите на банкомат колкото си искате без никакви такси от карта като револют и това е. Не ви трябват долари или скапан курс от ексчейндх бюра тук..

# 653
  • Стара Загора
Аз нямам Револют, ще търся оттук да взема Египетски или ако има банкомати с прилични такси на място.

# 654
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има банкомати, които обменят долари в местна валута
 Използвала съм само веднъж и не помня курса дали е бил"натоварен" с такси или не, но стана бързо.
Във всяка банка могат да ви обменят долари в египетски паунди, но процедурата е бавна и няма да ви хареса.
Не е моя работа,  но обмяна на частно или  на улицата не е добра идея.
Това е незаконно може да доведе до проблеми.
От местни знам, че ако работят в туризма се допуска да имат чужда валута, но при обмяната има много формалности -  искат паспорти и записват колко са обменили.

# 655
Вървят, но е много досадно как постоянно ги проверяват коя година са, да няма нещо смачкано, скъсано. Банката не им ги приемала. А те нямат право да държат валута в себе си и всяка вечер трябва да ги внасят в банката. Обменете си там местна валута, по-удобно е и за вас и за тях.
Никъде нищо не са ни гледали на нас. Похарчихме 1000 долара сигурно. Взеха ни и долари от 2001 година.
Колко човека бяхте и колко дни? Не мога да преценя, ние сме 5 дни двама човека, платили сме вече допълнителните екскурзии. 300 долара дали ще ни стигнат плюс 200 лв за дръпнем от револют в египетски на място. Чудя се дали ще ни стигнат или са малко.

# 656
  • Sofia
Би трябвало да ви стигнат.

# 657
Аз нямам Револют, ще търся оттук да взема Египетски или ако има банкомати с прилични такси на място.

Дори и без револют в по-добре с каквато и да е дебитна карта вместо екчейндж бюро. Примерно ТБИ също обменят на най-добрия курс както револют. Просто трябва да видите условията на банката ви за теглене от банкомат в чужбина.

# 658
Да питам още нещо информативно.
В куфарите ако носим нормална разфасовка козметика (например шампоан, маска за коса, спрей за комари, плажно мляко с висок фактор и т.н. в стандартните им шишета) хвърлят ли ги? + лекарства като парацетамол, витамин Ц, цикатридина, пантенол, алергозан..
Да знам дали да си взема или да ходя без козметика, защото моята не струва 5 лв от Лили дрогерие ,а е или  професионална или медицинска и няма да ми е ок да ми хвърлят всичко в контейнера.

# 659
Разбира се, ако са в куфарите не ги хвърлят. Ние даже и уиски си носим оттук, че тамошното не става /поне за нас/.
 LOL Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт