Първо впечатление

• 6 969
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Нарцисистите създават превъзходно първо впечатление. Толкова за "първото впечатление".

Точно обратното е. Всички имали връзка с нарцис казват "В началото не беше моя тип". Трябва да пообщуват с човека, за да започнат да го имитират и да се правят на мечтания любим. Ако човек не им е таргет изобщо няма да ги хареса. Познавам повечко и го твърдя, те нямат индивидуалност, не са добри слушатели, не са интересни разказвачи, повърхностен чар имат. Виж психопатите са очарователни, но плюем в пазва да не срещаме такива.

# 31
И те не са един модел, познавам такива дето наистина всички странични хора им се радват. Е, докато някой не им се изпречи с нещо или не им е той жертвата. И този някой не среща разбиране от никого, защото ама как така, не може да бъде, той/тя изобщо не е такъв човек...
Но да кажем че и аз не говоря от опит от връзка с такъв, а познавайки няколко около мен. Надявам се и никога да не придобия такъв опит.
Опит за захващане на някакви отношения имаше от един, но от моя страна поначало нямаше интерес освен като приятел. Предполагам че ви е ясно колко добре го прие като му стана ясно че само с нахалствоне и натискане няма да стане на неговата Grinning Бързо се показа в цялата си прелест, преди да ми спести труда да го пратя аз по дяволите. Според общите ни приятели и той е невероятен човек, страхотен приятел, пример за подражание и какво ли не и изобщо не можели да разберат как тъй сме се скарали с тая ми ти душичка... Не сме се карали всъщност, поне аз не съм. Патърдията беше едностранна.

# 32
  • София
Да кажа специално за работа, шефове, колеги... Сякаш е по-добре да се сдърпате леко на първо впечатление. Ако са мазни, мазни и захаросани, после стават кофти.

# 33
Първото впечатление при повечето хора е винаги вярно, поне при мен, но ако става въпрос за мъже и романтични отношения изобщо не. Не разчитам. Там играят други неща, ирационални, сексуални и прочее, изобщо не бих се доверявала и на второто впечатление, не само на първото.
Като Бояна съм. Влюбя ли се, губя козите.

# 34
Не съм забелязала първото ми впечателние да е определящо, даже не го запомням. Постепенно опознавам човека, и даже след доста време може да ме изненада - с хубаво или лошо.
Така че е по-скоро надграждане, отколкото щрак - и готов портрет.

# 35
  • Между гори и планини
При положение, че още когато видях мъжът ми и знаех че това е Той, а когато се запознахме се убедих още от първия разговор, че искам да се омъжа за него и вече 20 години сме щастливи заедно, дали интуицията ми не е силна? 😊
Всеки път когато съм имала неприятно усещане за няколко при запознаване, но въпреки себе си съм давала шанс, съм съжалявала.
Също така и когато някой органически не харесвам, а даденият човек нищо не ми е направил, напротив, доста е дружелюбен. С времето това мое усещане се засилва и сетивата ми са настръхнали, сякаш ме пазят. И в даден момент нещо дребно лъсва, второ, трето, които пропукват образа който този човек иска да покаже.

# 36
  • София
Аз пък съм като Доня Grinning

# 37
В рамките на 8 - 10 секунди, мога да определя до къде биха стигнали отношенията ми с даден човек. Има хора, които знам, че са токсични само от един поглед. Но... Два пъти съм се лъгала и двата пъти хората ми станаха изключително близки. Обожавам ги и двамата.

# 38
Признавам, че понякога първото ми впечатление се оказва грешно. Случвало ми се е определен човек да ми привлече вниманието, защото не го познавам и ми се струва “недостижим”, а след като се опознаем се разочаровам и виждам, че не е нищо от това, което съм си представяла. Това не означава, че е бил лош човек, а по-скоро аз съм му преписала качества, които той просто не притежава. 
Но пък само с поглед мога да определя, когато някой човек е токсичен. Винаги съм казвала, че това се усеща по енергията, която човек излъчва.

Интуицията ми си я слушам, но когато крещи достатъчно силно. Ако си шепне тихичко, понякога бъркам гласа ѝ с overthinking. :/

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 23:30 от Lady159357

# 39
Интуицията ми никога досега не ме е подвеждала.
Но аз нея често – да. И съм неглижирала сигналите и усещането.
После са се оказвали верни.
Но си казваш – стига бе, мислещ, разумен човек съм, не се излагай сега. Не може просто така някой да не ти харесва, дай му шанс. Нъцки. Simple Smile

# 40
А според мен пък е лесно след като се скапят отношенията да се върнеш назад и да си кажеш - да, имаше сигнали, но ги игнорирах. Има един израз на английски "зрението назад във времето е отлично" (hindsight is 20/20). Винаги има сигнали. Особено ако ги търсиш в последствие...

# 41
  • София
Майка ми много я биваше в тези неща - преценката от пръв поглед. Въпреки че...не съвсем.

# 42
  • София
Мисля си, че всеки човек с някаква емоционална зрялост идникира нередностите, но сам преценява, кое може да преглътне и защо. Лошото е после, когато оправдаваш себе си и обвиняваш същите тези неща за живота си.

# 43
Наскоро си избирах хирург за коремна операция. Беше ми важно хем да не ме стресира, хем да се справи добре. Посетих трима, които... как да кажа... ме плашеха, в смисъл когато си представех, че отивам да ме оперират, усещах страх и в главата ми се въртяха някакви черни сценарии. При четвъртия това го нямаше, тоест аз съм си все същата страхливка, но изведнъж това лошо чувство утихна и почнаха да ми се появяват представи, че всичко ще мине добре и после ще съм жива и здрава. Така и стана, операцията мина добре и бързо се възстанових. Смятам, че може би бяха възможни и други сценарии, ако бях избрала друг лекар. В подкрепа на това, той единствен от четиримата позна диагнозата, която после хистологията потвърди. Така че аз съм си доволна от интуицията. Joy

# 44
  • Поморие
Споделете кога и доколко първото ви впечатление от даден мъж или жена са се оказали верни?
И кога сте послушали интуицията си?
Това помогнало ли ви е или навредило впоследствие?
Не съм слушала интуицията си, пълно пренебрежение на червените флагове, граничещо с брутална глупост, за което си плащам и дълго ще си плащам. Всеки от главата си пати. Иначе преди бях по-предпазлива. Първите впечатления често се оказват лъжовни, защото повечето хора умеят да се представят за нормални в началото. От нас зависи да сме проницателни.

Общи условия

Активация на акаунт