Първо впечатление

• 6 954
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
През годините съм се убедила в едно - независимо от интуиция, първи впечатления, втори шансове - когато настъпи критичен момент, винаги можеш да се изненадаш от реакцията на човека отсреща, че дори и от себе си
Simple Smile

Най-скорошния пример е кризата с Ковид. По това време, както и по време на рязко избуялото разделение на обществото след това, с изумление наблюдавах как харесвани и уважавани от мен хора, се сринаха до някакви жалки и немислещи конспиратори, лесно манипулируеми и объркани хорица.

Това ме накара да си ревизирам контактите и отношенията с много хора, да преосмисля собствените си ценности и приоритети, и да пренасоча сили, които съм отдавала навън, навътре.

# 16
От първо впечатление - не винаги съм се оказвала права, но имам ли същото усещане и при следващи контакти - 100% . С времето все повече се доверявам на интуицията си.

# 17
Трябва нещо наистина екстремно да се е случило на първа среща, за да формирам първо впечатление. Първите ми впечатления са точно никакви. Формирам впечатления когато поопозная човек след много, много срещи, и пак може да има изненади.

Наскоро видях на улицата нещо, което веднага ме настрои срещу човека и го броя за първо впечатление. Вървях след непознат млад мъж. Пред един магазин едно малко, старо, проскубано кученце чакаше стопанина си да напазарува. Та този младеж се отклони от пътя си, за да стресне кучето с нападателно движение и крясък - тотално непровокирано. Кученцето много се стресна, а онзи субект си продължи по пътя, все едно нищо. Добре облечен, рано сутрин - едва ли беше и пиян. Този човек ако го срещнеш другаде може и много позитивно впечатление да ти направи. Мен от такива хора ме е страх.

# 18
  • София
И аз не разчитам на първо впечатление. Обикновено при първа среща, по какъвто и да е повод, хората се стягат и или мълчат твърде много или се държат твърде добре. Така че е напълно нормално да останем с грешно впечатление.

# 19
  • Банско
Има доста външни белези, които могат да ти подскажат какъв е насреща човека. Естествено, понякога се оказват грешни и човек може да изненада със съвсем различно държание и качества, без да предполагате.
Интуицията ми понякога я слушам, но не съм сигурна това интуиция ли е или просто клоня към някои мисли, защото така искам или ми изнася....

# 20
  • София
При мен лично го има момента, че при първа среща /по всякакъв повод/ гледам повече положителното и ако човекът се държи добре, си слагам пердето за червените флагове.
Включително на интервю за работа, с нови колеги, нови учители на децата и прочие...

# 21
  • София
Първото впечатление при повечето хора е винаги вярно, поне при мен, но ако става въпрос за мъже и романтични отношения изобщо не. Не разчитам. Там играят други неща, ирационални, сексуални и прочее, изобщо не бих се доверявала и на второто впечатление, не само на първото.

# 22
интуиция имам , доста я слушам, но не е основополагаща за решенията ми
от болезнени случки, се научих да съм резервирана, а общуването е двустранен процес
затова, съм наясно, че моето резервирано поведение, не вади всичко от поведението на отсрещната страна
чакам, преценявам, ...накря пак се оказвам права, особено за прикритите, зли, интересчии...

за мъжете- същото е
щом аз не излъчвам , сигнали/ радар за търсене, те не ме приемат за обект- така се общува много лесно
преди години- химията е била водеща за мен

# 23
  • София
Трябва нещо наистина екстремно да се е случило на първа среща, за да формирам първо впечатление. Първите ми впечатления са точно никакви. Формирам впечатления когато поопозная човек след много, много срещи, и пак може да има изненади.

Скрит текст:
Наскоро видях на улицата нещо, което веднага ме настрои срещу човека и го броя за първо впечатление. Вървях след непознат млад мъж. Пред един магазин едно малко, старо, проскубано кученце чакаше стопанина си да напазарува. Та този младеж се отклони от пътя си, за да стресне кучето с нападателно движение и крясък - тотално непровокирано. Кученцето много се стресна, а онзи субект си продължи по пътя, все едно нищо. Добре облечен, рано сутрин - едва ли беше и пиян. Този човек ако го срещнеш другаде може и много позитивно впечатление да ти направи. Мен от такива хора ме е страх.
На същото мнение съм.

# 24
  • София
Нарцисистите създават превъзходно първо впечатление. Толкова за "първото впечатление".

# 25
  • София
Че и второ, и следващо... И след н-тото впечатление започват изненадите.

# 26
  • София
Нарцисистите създават превъзходно първо впечатление. Толкова за "първото впечатление".
Като отношение към теб - да.
Но ако се вслушаш в коментар за друг човек или поведение, веднага си личат.

# 27
А, не е винаги и това. Има и доста дето всички ги харесват освен жертвите на тормоза им, след като се стигне и до него.

# 28
  • София
Нарцисистите не са добри в мимикрията, колкото и да се опитват.
По-скоро търсят хора подобни на Роки, които слагат пердето на всички флагове и се опияняват от чутото.

# 29
  • София
Много им личи специално на тях. Или на тези, които съм засичала като такива.
Винаги, абсолютно винаги на първи разговор ще подметнат нещо, заради което трябва да се оправдаваш, че нямаш такова намерение, не си си го помислила, нямаш намерение да го направиш, по принцип не го правиш по този начин - с лоша умисъл. Още от първите 10 реплики. Ако се усетиш - усетиш. После пак включват захарната фабрика.
Аз вече се научих да ги усещам.

Общи условия

Активация на акаунт