Първо впечатление

• 6 950
  • 109
  •   1
Отговори
Споделете кога и доколко първото ви впечатление от даден мъж или жена са се оказали верни?
И кога сте послушали интуицията си?
Това помогнало ли ви е или навредило впоследствие?

# 1
Слушам си интуицията абсолютно всеки път. Но с един нюанс - първото ми впечатление е винаги грешно. Тъй че винаги си слагам една точица мислено - чакам този прекрасен човек да се окаже 💩 или чакам този 🗑️ да стане най-добрият ми приятел Grinning

# 2
Интуицията ми винаги е била безгрешна.  Надушвам всичко.
Друг е въпросът дали съм я слушала.
Всъщност в младостта ми съм я пренебрегвала. Трупах житейски опит Simple Smile
Вече е много трудно да се дам.  Невъзможно.

# 3
Нямам никаква такава интуиция, но не ми е и трябвала, досега не ми се е налагало да вземам някакви решения, които се базират на първо впечатление.

# 4
  • Melmak
Рядко греша в първото си впечатление, защото внимателно анализирам хората.

Опитвам се да дам шанс, освен ако първото ми впечатление не е крайно лошо. За съжаление в повечето случаи все се оказвам права.

# 5
Винаги. Сто про вярно.

# 6
  • Deutschland
Интуицията ми никога не ме е излъгала.

# 7
Рядко греша в първото си впечатление, защото внимателно анализирам хората.

Опитвам се да дам шанс, освен ако първото ми впечатление не е крайно лошо. За съжаление в повечето случаи все се оказвам права.
Нещо такова и при мен, справка последния ми казус, който доста чоплих в друга тема. Който не е чел накратко 1-2 срещи, впечатление средна хубост и + и -, имах резерви ама айде да дам шанс. Първо добре, после резервите стана ясно е имало причина да ги има, като се проявиха някои изпълнения, които диво ме издразниха. Поне реших и приключих нещата доста рано в зародиш.
П.П. Това обаче е първото ми подобно бързо отрезвяване, а съм над 35 вече. В процес на учене съм, преди все съм търпяла, или не се е обаждала интуицията или аз съм била твърде зелена и смотана и не съм я слушала.

# 8
Моята интуиция е много силна. Не ме е подвеждала никога. Колкото до първото впечатление на него не разчитам, още откакто прочетох "Гордост и Предразсъдъци".
То може да те подведе и често така се случва.
За мен трябва да мине известно време, да пообщуваш с човека, да го поопознаеш.
Сега съм така с колегите. Няма две години откакто съм на тази работа.
Бързо схванах кой какъв е. С кой какво може и какво не може да се споделя. Кой колко пара чини.
Понякога най-големите борсуци могат да ти свършат работа и да ги помогнат в най-неочакван момент, а най-големите мазници и усмихващи ти се сладко-сладко обикновено са и тези, които въртят интригите.
Но аз съм толкова неконфликтна личност, че с мен няма кой да се скара даже.
За мъжете е друго-някак си боклуците и типичните свалячи ги познавам.Ама те са лесни за разпознаване.
Тези, които са съмнителни и нечитави също.
Моят мъж пък е толкова точен в преценката си за всичките ни познати, че дори и малко време да общува с тях веднага разбира кой какъв е. И това винаги ме изумява.
И никога не греши в преценката си.
Не знам, силна интуиция имам явно. Семейна черта е. Обикновено нещо гложди ли ме, имам ли съмнение, чувствам ли нещо нередно, нещо особено у човека бил той мъж или жена след време се оказва, че е имало защо.
Хубаво е да не разчитаме много на първите впечатления. Но интуицията я слушам винаги.
Интересна  е темата🙂

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:02 от Caroline_Bingley

# 9
  • София
За съжаление не се сещам за случай, в който да съм сбъркала с първото си впечатление за каквито и да било хора, не само за любовни отношения.
Казвам "за съжаление", тъй като често ме облъчват, че съм мнителна и респективно невинаги съм се ръководила от него, но се оказва, че просто съм силно интуитивна и дори след месеци или година общуване се връщам пак на първото си впечатление.

# 10
Имам силна интуиция.
Често я пренебрегвам, но накрая пак се оказва вярна.
За съжаление често ме ограничава в контакти. Няма угодия.

# 11
Понякога ми се е случвало да бъде грешно, понякога правилно, понякога по средата.. Затова с годините се научих да не прибързвам с изводите си за даден човек.

# 12
  • SF
Хм... интересно...
Първото ми впечатление за непознат мъж би трябвало винаги да е безпогрешно.
Ако то ми подсказва, че мъжът не става и не ме привлича, няма как да разбера дали е правилно или съм сгрешила. Той си остава на етап "първо (лошо) впечатление".

# 13
Споделете кога и доколко първото ви впечатление от даден мъж или жена са се оказали верни?
И кога сте послушали интуицията си?
Това помогнало ли ви е или навредило впоследствие?

И моята интиуция е безпогрешна, но често я подтискам за сметка на пожелателното мислене и давам шанс на дилъра да раздаде картите. Трябва и малко любопитство към живота, не може само цинизъм.

Нито е положително, нито е отрицателно - обикновено повечето хора си имат една съблазнителна фасада, която след известно време започва да се разпада и в един момент си просто наблюдател на им падението на собствения им образ, който са се старали да изградят. Няма много какво да се направи, просто си го знаеш като нещо предизвестено.
Останалите, да ги наречем "качествени" хора, обикновено са малко или много огледало от твоите ценности, виждания и начин на живо. Това вкарва комфорт, порядка, предсказуемост - логично води до взаимно привличане.

# 14
  • София
Първото впечатление ми и особено важно, атестат ми е дали изобщо ще продължа някакъв вид комуникация. А съм човек, който не съди по корицата, но корицата "говори".

Интуицията ми съм я приспивала успешно в някакви моменти, оставяла съм я нечута, но съм знаела какво и защо. Да ме е лъгала - никога.

Общи условия

Активация на акаунт