Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 864
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
2402, по памперс ли тегли бебчето преди и след хранене 😊 На една лекция ми казаха, че е важно да се тегли бебчето преди и след хранене, особено когато е на кърма и няма как да знаеш какво количество поема. При моя близка приятелка така се наложи да храни само от шише, защото се оказа, че бебчето не суче достатъчно количество, а кърма си има. Цедеше се и даваше с биберон 😊

# 421
Кактус, слагахме еднократен чаршаф или пелена и слагаш голо бебето. Много обичаше да пишка на кантарчето.  То и без това е препоръчително преди хранене и смяна на пелената по 1 минута-2 да е голичко за закаляване.

# 422
При нас е обратното в момента - в най-горния персентил е, и понеже дръпва бързо, взех да се притеснявам. Днес педиатърът му увеличи капките Витамин Д, взеха и да му се потят ръчичките и крачетата. На 3 месеца е (днес навършва 15 седмици, почва 16-та) и го измериха близо 7700 грама (вярно, вече беше ял два пъти, но все пак), 64 см. Само на АМ е.

# 423
Мисля, че само по памперс го слагах, върху пеленка както е описала Gery. Важното е да е същия памперс, не първо да се смени после да се тегли. И по спомен вадех теглото на памперса (5-10гр бяха)

# 424
Нашата много обичаше да пишка на кантара и слагахме памперс в началото, обаче се оказа, че като се изпишка в него натежава и нищо не теглиш...Затова с еднократен чаршаф и гола като пушка...Joy

# 425
Момичета имате ли на представа дали бебетата родени с ниско тегло е нужно да остават в неонатологията? При нас се установи забавен разстеж на малката. На 05.03 уж всичко беше наред на ФМ и 12 дни по-късно се оказа, че вече изостава с 3 седмици по размери. Двама лекари ме мериха на един и същ ехограф и няма разлики в измеренията. След 2 дни повториха измеренията на друг ехограф и пак си излиза същото. Включиха ми протеин, но за 1 седмица едва ли ще наддаде особено. Смятат, че проблема може да е в плацентата. Вчера влязох в 36та седмица и лекарката иска до края на следващата седмица да я извадим със секцио. В момента е около 2кг, най-много и дават 2200кг.

# 426
Пълнолуние, всичко е индивидуално, но под 2.200 няма да я изпишат според мен, при нас така беше преди години. Зависи и от това как се адаптира бебето, не само от теглото. Успех, всичко ще е наред!

Допълвам се да споделя, че често се налага дори доносени бебета да останат от дни до седмици допълнително в неонатология. Първото бебе, родено в 35+3 стоя 8 дни общо, изписаха я 2.200. Второто родено в 40+4 стоя 5 дни общо, заради жълтеница.

fearless, честита да е Мила! Hug

# 427
Луничке, обикновено изписват над 2300, но зависи от много фактори.
Както срокът на бременността, адаптацията на бебето, така и дали ще успява да се храни, предвид ниските килограми.

Раждах с жена, която роди близнаци, но в по-голяма седмица от мен. Едното ѝ бебе се роди 2200 и си беше про нея от ден 1, до изписването (изписаха ги на 7мия ден, защото второто бебе, което беше 2600, беше на антибиотик).
В същото време моето остана в неонатологията не само, заради килограмите, а и защото 12 дни се хранеше със сонда. Просто не можеше да суче, а е родена в 36 г.с., но 1750 грама.

Отпусни се и се довери на лекарите. Ако не наддава вътре, ще наддава навън. Ако се наложи да остане, това ще е последното изпитание. Пък и малката Луничка има време за още една седмица да мине 2300-2500, като приемем това, че не винаги замерванията са точно.

Стискам палци!

# 428
Може да я подържат докато натрупа килца, може в началото да е на термо легло, но не е задължително да е в кувиоз например. Дано и да си качи още докато е в теб.

Моя младеж беше първата вечер на термолегло и го държаха седмица в болницата, защото беше и на АБ, а аз останах като придружител. 2 дни преди раждането го измериха 2243гр на ФМ, което беше 5-ти персентил, но при него беше ясно, че мерките не са точни, защото беше скрит от първото бебе и се роди реално с 300гр повече. Но първи близнак, въпреки че се виждаше добре и лесно го мериха отвсякъде, се роди с 500гр над прогнозното по УЗ тегло (3360, а по измервания 2 дни по-рано беше 2870гр).

# 429
Благодаря Ви, момичета. Надявам се всичко да е наред с нея, че в понеделник много се бях притеснила. Вчера ме приеха в болница, че в сряда  не я усещах много добре. За сега тоновете са и добре и кръвотока също. Само изоставането на размерите е притеснително. Водите са намалели, но вероятно е нормално за този период. Днес ме пускат да се прибера, но продължават да ме следят изкъсо.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 14:43 от Пълнолуние

# 430
Пълнолуние, няма страшно, още малко остана и ще се гушкате. Hug Дори доносени бебета остават и по седмица отгоре в неонатология, ако са на АБ или имат притеснения лекарите. Като цяло е често срещано, трудно е в началото, но бързо минава. При мен дори се наложи да се изпиша преди бебето и при двете раждания. Жената, с която споделях стая втория път, нейното бебе също остана по-дълго, а беше доста голямо и доносено. Ще чакаме скоро да се похвалиш с добри новини! Simple Smile

# 431
Аз избрах Токуда и като нищо поради финансови причини може да се наложи да изпиша по-рано, че нощувките не са евтини. Ще видим. Важното е тя да е на най-доброто място и да получи нужните грижи, пък аз ще си вися през деня тук.

# 432
2021 като раждах сина ми него го задържаха, а мен ме изписаха. Деня преди да го изпишат него ме приеха наново в единична стая и прекарахме деня и нощта заедно. Реално бебето докато е под наблюдение в неонатологията няма много смисъл да се стои, аз даже бях във ВРБ след раждането, защото нямаше място в родилното. От друга страна аз родих доносено бебе 3 кг, което въпреки всичко 2 седмици беше в неонатология, докато през това време се запознах с доста майки, които бяха родили в 36,37 седмица и бебетата си ги изписаха с тях.
Пожелавам ти всички притеснения да са напразни и да се развият нещата по най-благополучния начин! На сигурно място си. 🤗

# 433
Файонка, добре дошла и този път не те пускаме до края. Flowers Four Leaf Clover

Пълнолуние, стискам палци момата да е борбена, да порасте до нужните килограми и да си ви изпишат заедно. Вярвам, че всичко ще е наред, в Токуда си на правилното място.

И аз днес минах 3та фетална и да ви помрънкам малко. За съжаление моето бебе продължава да изостава. Вече е 2 седмици назад, аз съм в 31г.с., а то отговаря на 29г.с. Коремчето дори не искам да го коментирам, далеч под 2ри персентил е, другите неща кретат в нбякакви норми 20-30-60 персентил. Не знам дали до 34-35та ще изкарам, ама ще се надявам силно. Засега не искат да ми правят още кортикостероидната терапия, защото повлиявало някак моментното развитие на мозъчето. Само ако има изгледи да се роди преди 34 та седмица щели. Доплерите са отлични, плацентата уж прилична, не знам защо се случи така.

# 434
S.G.C Назначиха ли ти протеин? Дано дръпне в следващите седмици на размери и килограми. Щом те следят вярвам, че всичко ще е наред ❤

За водите ми казаха да пия сок от моркови и кокосова вода. Вече го коментирахме този въпрос и не очаквам да се по-добри положението. Но все пак

Общи условия

Активация на акаунт