Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 874
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, аз имам доста да наваксвам в темата, но се включвам първо да четитя на Fearless и Fayona! Heart

Fearless, нека малката принцеса да расте здрава и силна и пожелавам всичко притеснително да остане зад гърба ви!
Синът ми върна доста тегло след раждането и после кърмата не му стигаше. Взехме кантар и мерихме в къщи всеки ден, като ходихме да правиме и контролни хранения при педиатъра. Аз накрая психически не издържах от това, че не надаваше и все се коментираше, че е недохранен, та почнахме с АМ.
Вече е на 5г юнакът и до ден днешен си яде като врабче. Ама поне е снажен и засега нямаме проблеми с теглото. Grinning

Пълнолуние, S.G.C, стискам много палци момичета да се развият по най-добър начин нещата. Flowers Hibiscus

Аз съм на преглед днес, малко по-късно в 26гс и както всеки път преди преглед ми е свит коремът.

# 436
Пълнолуние Всичко ще бъде наред! Стискам палци за бързо изписване! Стискам ги и за всички останали мами!

Аз родих секцио в 37+5 зароди изоставане в растежа и кг съответно, както всичко беше наред декември, януари се оказа че обиколка на коремче изостава с 3-4 седмици. Бебчо се роди 2350гр, изписаха ни на 8ми ден 2290. В МД поне, доколкото разбрах,  изписват над 2100.

# 437
S.G.C Назначиха ли ти протеин? Дано дръпне в следващите седмици на размери и килограми. Щом те следят вярвам, че всичко ще е наред ❤

За водите ми казаха да пия сок от моркови и кокосова вода. Вече го коментирахме този въпрос и не очаквам да се по-добри положението. Но все пак

Тя изоставането го засече преди 4 седмици още и оттогава уж съм на Прегнако 2 пъти на ден по 2, но явно няма почти никакъв ефект при мен. Аз все още си мисля, че е от плацентата, защото по нея нали установиха лакуни още на първата фетална, тогава обаче никой от лекарите при които ходих не коментира и малко не ги отразиха въобще  като фактор. Сега пак казват, че уж те не са проблем. Да обаче наскоро една жена с подобен проблеми ми сподели, че чак при раждането са разбрали колко зле всъщност е била плацентата, та малко се съмнявам че по ехографа могат да преценят. Иначе сега вече минах на Нутрикомп за ентерално хранене. Да пробваме последно и с него и каквото стане. Иначе си ви следя в априлската тема, не се включвам, че няма с какво, но май и аз ще премина от майски мами към априлски мами.

Рокетче, късмет днес на прегледа. Simple Smile

# 438
  • Замък сред облаците
SGC, Пълнолуние, кураж, момичета! Каквото от вас зависи го правите!

# 439
S.G.C Стискам палци да помогне това. И аз трябваше да съм с Априлче, но ще е мартенско бебе. Само да са ни здравички бебетата и после ще наваксат ❤

Рокетче, чакаме информация за прегледа.

# 440
SGC, Пълнолуние, в мислите ми сте и изпращам и аз много сили и кураж 💚 ще стискам палци за най-добрият развой и бебетата добре да си захлебят!
Рокет, успех на прегледа 🍀

# 441
Момичета, стискам палци за най-добрия развой. И знайте, че сте направили най-доброто, което зависи от вас. А бебета са по-силни, от колкото си мислите, та надавам възможно най-бързо да се гушкате Simple Smile

# 442
Мина при мен прегледът и засега нещата изглеждат наред.
Бебчо от 97 персентил е минал на 89ти  което явно е добре. При мен уж не се установи гестационен диабет след обременяването с глюкоза, но ендото си ме сложи на режим, ей така профилактично.
Аз не съм много стриктна, но определено съм ограничила приема на някои от по-вредните храни, та може и това да се е отразило.

# 443
Здравейте, някоя от вас знае ли как се сваля тапицерията на този вид люлка. 😁
Скрит текст:

# 444
Ние имахме същата. Трябва да се съберат двата края на самия шезлонг, за да се свали тапицерията. Буташ двата края един към друг.

# 445
Ние имахме същата. Трябва да се съберат двата края на самия шезлонг, за да се свали тапицерията. Буташ двата края един към друг.
Много благодаря, аз предположих, че така трябва да стане, но търсех някакъв бутон 😅 ❤️ Не мога да я сгъна, имам чувството, че ще се счупи.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 13:40 от Kactus

# 446
Здравейте, кой специалист бихте препоръчали за ТФЕ? Знам за д-р Масларска. В Марковс също има такъв преглед, там са д-р Узунова и д-р Радулова, мнение за тях? Надявам се да ни сместят някъде за този месец. ЛЛ не е казал, че е необходимо, ама тримесечният господин е в 95-тия персентил за тегло, думка 2-3 капки вит. Д на ден и ми е притеснено.

# 447
Аз бих отишла при др. Петрова-Маринова. Тя знам, че точно според резултатите от тфе определя и регулира дозата на вит Д

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 19:16 от AlisonParker

# 448
Привет, момичета, на 02.04 с планово секцио се роди нашето момиче Кая. Бяха ми казали, че е много мъничка и изостава с 3 седмици на размери. Поради тази причина насрочиха по-рано секциото, което по план трябваше да е на 10.04. Малката се очакваше да е около 2.3кг. Роди се 2,7кг и 48см изцяло доносена. За сега всичко е наред. С кърменето не се справям. Чак днес тръгна коластра и започнаха да ме болят гърдите, но малката не успява да засуче. Мисля утре да започвам с помпата за кърма да видя дали ще се получи. Започвам и да гледам клипчета, че може би аз не я държа правилно. Прегледах книгата на Хедра, била съм на няколко лекции за кърмене, но на живо е друго ..

Това ТФЕ на какъв период се прави? Знам, че малката е минала на ТФЕ, ортопед, кардиолог и проверка на слуха. Може и на още нещо са е минала, трябва да видя в епикризата. За кардиолог и ортопед знам, че трябва пак да минем около 6-8 седмица.

# 449
Честито, луничке! Здрави да сте ❤️

Общи условия

Активация на акаунт