Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 829
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Честито бебче, Рокет!! Всичко тежко да е зад гърба ти и да бъдете здрави всички да се радвате на новото попълнение.

# 676
Рокет, честито попълнение към семейството! Леко възстановяване на теб и нека е по-бързо от очакваното!

# 677
рокет. Мел, честити бебенца! Да растат здрави и обичани. Hug

# 678
Рокет, Мел, честити бебета ❤️

Аз мисля, че не писах 🤔. Родих на 02.04. втората си госпожица. Пак проплака в златните ръце на доктор Дяволов. Асистира му доктор Терзийски, анестезиолог беше Пенев, а най-лъчезарният човек в залата беше анестезиологичната сестра Мария (така и не ми каза фамилия, в епикризата не я пише). Мария направи толкова много снимки от раждането на бебето... Всеки момент е запечатан и съм ѝ безкрайно благодарна.

Това ми раждане беше толкова хубаво, никакви забележки към нищо и никого.
Възстановяването беше още по-бързо и от първото ми секцио, което мислех, че е много бързо 😃, но в сравнение с това, виждам, че е могло и по-добре да мине.
Още като си взех бебето, след реанимация, я сложих на гърда и така сме до ден днешен. Яде на 2-3 часа макс, нощем прави по-големи паузи, ама си се буди.
Този път бебето си замина в детската с кака си, не като сестра си до 4 годишна да спи при майка си и баща си 😃 (човек се учи от грешките си).

Днес минахме през Фурлакис, абсолютно всичко е перфектно и да продължаваме да правим всичко, каквото и досега. Ние не правим нищо 😃, детето си се върти, съответно и формата на главата си е ок. Внимавам за разкрача, но понякога ѝ опирам бедрата, докато я кърмя. Ще погледна други пози.
Препоръча 2 капки Вигантол, че фонтанелата е голяма. Аз и толкова ѝ давам, стига да не забравя 🤦

Равносметката е, че почти винаги децата в едно семейство са пълна противоположност.
Това и ме крепеше през бременността, защото изпитвам ужас от спомена за бебешкия период на каката. Заради този период не исках повече деца 🥺

Малката премина леко през това. Нея успях да кърмя и да си спестя досадното миене на шишета и цялата бумащина със стерилизатора. Малката се усмихва винаги, стига да е наспана и да не е гладна 😁. Кака ѝ ми се усмихна за първи път на 8 месеца 😒

Пълна противоположност са, да 😁

# 679
Аз вече ви честитих, но нека и тук да го направя 🤗 Честито, мили момичета! Нека рожбите ви да растат здрави и много щастливи! ❤️❤️❤️

# 680
Re-Born, честита госпожица на теб и се радвам, че такова позитивно преживяване си имала в болницата! Да продължава да те изненадва така приятно и нека има едно весело и безгрижно детство!

# 681
Честити бебчета.Да са ви живи и здрави 🍀🥰

# 682
Честито, момичета! Да са ви живи и здрави, спокойни и добри децата и да радват мама и тати!  💐🤗🎈

# 683
Рокет, Мел, Борнче честити бебета момичета!

# 684
Честити бебчета, момичета! Да бъдат много здрави, силни и щастливи! 🍀

# 685
Благодаря ви! Hug

И аз да си питам, според вас рано ли е 7ми-8ми ден за изкарване на детето навън?
Баткото го изкарах по спомен към 15ти ден, но сега направо не ме свърта на едно място. Не знам от хормоните ли е, от какво е, но стоенето в нас започна да ме задушава.
Като цяло какви са съображенията кога да се изведо дете навън?

# 686
Вадя го от тогава. Перфектно се чувства навън, спи много добре в количката. Само гледай да не е по жегите.
Благодаря ви! Hug

И аз да си питам, според вас рано ли е 7ми-8ми ден за изкарване на детето навън?
Баткото го изкарах по спомен към 15ти ден, но сега направо не ме свърта на едно място. Не знам от хормоните ли е, от какво е, но стоенето в нас започна да ме задушава.
Като цяло какви са съображенията кога да се изведо дете навън?

# 687
Рокет, аз бих я извела в това хубаво време. Ние започнахме да извеждаме Кая на около 10тина дни мисля, но тогава не беше толкова топло.

Момичета, моля да препоръчате гастроентеролог за София. Кая намали приема си на АМ и ми се струва, че не качва добре и искаме да видим дали има някакъв дискомфорт при хранене.

Преди хапваше през 3 часа и общо на ден хапваше около 550/680мл на ден готова АМ. Сега започна да спи повече през нощта и става само за 1 хранене и сега хапва под 500мл на ден.
Обадихме се  на ЛЛ и каза да започнем да я мерим през 2 дни и да видим как качва. Трябва да качва по 25-28 грама на ден. Но тя качва по средно 17 грама на ден. За 4 дни е качила около 70 грама.

Отделно се е научила да бута с езика бибероната и храненето е голяма борба. И рев разбира се. Оригам я по няколко пъти, смених няколко шишета и резултат 0. Рядко изяжда над 70мл на ядене. ЛЛ е отпуск, но в четвъртък ще я заведем да я види, защото сме и на ваксина.

На 2 месеца и 18 дни е и тежи 4,440гр, което не е много. Наясно съм, че някои бебета не наддават с големи темпове, но нейното вече ми се вижда доста малко.

# 688
  • Замък сред облаците
Rocket, както го усещаш. Аз го изведох към 15 ден на разходка, понеже се чувствах шит от епизиотомията и ми беше адска жега и се лееха реки пот.
Иначе ходихме с колата и при ЛЛ на 10 дни, и да вземем акта за раждане и да подам за еднократната “помощ” на седмица като беше.

Пълнолуние, от жегите много бебоци си променят храненията. Моят син пък като имаше скок с растежа около 1 седмица се хранеше намалено (и по часовник се падаше третата седмица на месеца всеки път), и бам след 10 дни рязко му се завръщаше апетита като вече предната “нормална” доза не му стигаше и увеличавахме. Минаха 5 месеца докато го усетя тоя цикъл и все се стресирах разболява ли се, добре ли е. Иначе пишкаше/акаше без промяна, беше активен и в добро настроение.
Кая вече 3 месеца ще прави, нали? Малко странно ми изглежда меренето през 2 дни да се засича вече, по-друг е ритъмът на наддаване, не е новородено вече. Отделно че може да се сблъсква с вирус без симптоматика (тоест тялото й активно да го отблъсква) или някой по-лек тип хремичка (при бебетата е задна и се стича назад и може да не го разбереш), тогава пак намаля апетита и е вариант.
Но тези случаи ги споменавам да ги обмислиш, ако само последната седмица си забелязала тази промяна, ако е по-дълго време, естествено се консултирай с лекар.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 15:58 от АА

# 689
Рокет, аз моите деца мисля, че на около седмица вече започнах да ги извеждам с подходящи дрехи за сезона. Стига да не излизате в най-големите жеги, няма проблем. Сигурно ще проспи голяма част от разходката.

Пълнолуние, защо толкова много се притеснявате? Подкрепям казаното от АА за жегите и храненето. Моят син също имаше няколко периода, в които даже за по 2 седмици се хранеше в доста намалени количества, но на края на месеца не е имал проблеми с качването. Сега покрай жеги и зъби беше последния път, нито твърда храна искаше, нито мляко, на 4-5 месеца имахме пак такъв период. А на 5 месец не беше качил даже 200 грама, защото не му стигаше кърмата и на следващия месец си навакса с цял 1 килограм, което пък е над нормата. Дори да не качи за една седмица достатъчно, вероятно на следващата ще си навакса. АЗ не бих се притеснявала още, освен ако не продължава много дълго време и не е придружено с други симптоми. Ако ще ти е по-спокойно я заведи на гастро, но аз бих изчакала.

Общи условия

Активация на акаунт