Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 23 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Golden, относно комбинацията на желязо с магнезий, като цяло трябва да има поне 2 часа отстояние. Аз също трябваше да пия желязо и заради многото бракстъни бях и на магнезий 3 по 2. Мъчих се известно време да следя за отстоянията на желязо и магнезий, като понякога разтеглях приема и до по-късно през нощта, ако трябва, но накрая просто си взех Ферокод - желязо на спрей, при който не е нужно да се спазва това отстояние. Аз пак гледах да има някакво, но не беше драма и да е по-малко от 2 часа.

За Бракстън Хикс, на мен ми изиграха лоша шега, защото много ме ошашкаха. Първа бременност ми беше не знаех кое е нормално и кое не, и някъде 25 седмица започнах да приемам магнезий 3 по 2, а точно в 27 толкова се стреснах, че отидох до спешното и ме вкараха в болница за вливки кормагнезин и гинипрал за около 4-5 дни. Истината е, че не ми помогнаха особено и като ме изписаха си бях пак със същите контракции и съжалявам, че се поддадох и влязох. После следящата ми изписа коринфар по 1/4 таблетка през 8 часа и към края през 6 и като че ли той помогна най-много, но трябва да се внимава, ако си с ниско кръвно. Моите контракции бяха целодневно като в по-тежките дни стигаха до по около 20-25 на ден. Следящата ми каза да следя дали тези конктракции отминават при смяна на позицията (ако си легнала ставаш, ако си станала лягаш), ако да, то не са продуктивни и няма страшно. Най-важно е да се следи шийката и ако няма промени не се тревожи. Но имай на предвид, че моята шийка около 30 седмица се скъси малко, но това според следящата ми е нормално с влизането в 3 триместър, и тялото към края вече се подготвя. Трябва да се пие много вода също. В крайна сметка конктракциите не доведоха до нищо сериозно и шийката си остана до края дълга, даже съжалих, че толкова много неща пих, а не ги спрях още в 8 месец, тъй като магнезия действа с натрупване и реално седмица и половина преди термин аз нямах никаква родова дейност и в един момент дори конктракциите бяха почти спрели около 35-36 седмица вече и така си откарах до 38-ма.

# 736
Аз в момента съм в 24-та, Бракстън Хикс имах само една в 23-та седмица и оттогава не съм получавала други, може би е още рано. Шийката ми я мерят винаги 4 см или повече. Магнезий никакъв не приемам до момента и не ми е предписван от АГ-то, дали трябва да го почна или като не ме мъчи нищо мога да си остана така? С желязото имам голям проблем, че имам желязодефицитна анемия от преди бременността. Досега мъчихме нещата със сидерал и сорбифер, но стойностите ми (хемоглобин, желязо, феритин) продължиха да падат и тази седмица ми предписаха вливки желязо и вече направих първата.

# 737
Аз желязото го вдигнах от Сорбифер в комбинация със спрея на бетър ю. Сега ще вкарвам по съвет на АГ 3×2 магнезий и ще спазвам точно това за 2 часа отстояние между магнезий и желязо,  така се разбрахме днес след прегледа.

Аз имам по няколко контракции на ден и се случват и когато съм права и седнала също, не виждам някаква зависимост за има. Иначе АГ каза да не си пипам корема, че предизвиква контракции, а на мен ми е навик признавам, особено като бебето е активно, та се зачудих дали аз нещо не предизвиквам също.
А да допълня, трябвало задължително да приемам магнезий с но шпа, аз на своя глава се чудя дали да го правя, вие как го пиете или сте го пиели?

# 738
  • Замък сред облаците
Задължително не е, определено. Даже в 3 триместър ношпа може да ускори изглаждането на шийката. Ако не е предписан, не бих го взимала на своя глава в края на бременността.

# 739
АГ ми каза да ги взимам заедно, аз на своя глава не искам да взимам но шпа при положение, че нямам други оплаквания освен контракции. Значи ще си продължа само с магнезий, както досега и без но шпа без причина..

# 740
  • Замък сред облаците
Ама ако тя го е препоръчала значи ти го предписва?

# 741
Нямам рецепта, но да, такъв беше съвета, заедно но шпа и магнезий. Аз не знам каква точно е логиката да са заедно и затова реших да  попитам тук. В крайна сметка и аз съм чувала,че не е хубаво да се пие ей така, а с моята хипохондрия покрай бременността гледам да проверя всичко

# 742
И на мен следящата във Вита ми изписа и ношпа и магнезий, а в МД ми казаха да спирам ношпа, че омеква шийката.

# 743
Aз бях с постоянно твърд корем от 5ти месец до края. Магнезия го спрях 33г.с. като ме приеха за задържане, защото ми го вливаха венозно, а но-шпа имах изписано при нужда до края. Нито едното, нито другото ми помагаше (не беше болка, по-скоро неприятно стягане и изтръпване), така че нормално спазмолитик нищо да не направи. Не помня точно колко често взимах но-шпа, но с близнаци шийката ми се скъси чак в 34г.с и си родих почти в 37г.с. с 1-2 см разкритие. Така че поне при мен не омекна шийката от него.

# 744
И на мен ми беше предписан профилактично от следящата по Здравна каса заради болки и втвърдяване на корема. Сенкова каза да го пия само при нужда и го приемах само при болки. Взимах го и когато пътувах с колата, че от дупките ставаше по-зле, но гледах да не прекалявам. И при мен нямаше скъсяване на шийката до края, но може и да съм от късметлийките.

# 745
Аз бях със скъсяваща се шийка и песар, приемах магнезий (3х2, накрая 4х2 магнерот и Диаспорал 400) и 3х1 Но шпа от 80 мг и пак си имах болки, втвърдявания и контракции, само лежането ми помогна.
Голдън, според мен можеш да си минеш на 3х2 Магнерот, количеството магнезий в една таблетка не е особено голямо. Иначе за но шпа-то, и на мен лекарката ми каза след 28 г.с. да го пия само при нужда, защото размеква шийката.

# 746
Да и аз мисля да пия сутрин обед и вечер магнерот 3×2 ,да пропусна но шпа, защото нямам болки никакви, освен контракциите и следобед да си пия желязото.

# 747
Аз в момента съм в 24-та, Бракстън Хикс имах само една в 23-та седмица и оттогава не съм получавала други, може би е още рано. Шийката ми я мерят винаги 4 см или повече. Магнезий никакъв не приемам до момента и не ми е предписван от АГ-то, дали трябва да го почна или като не ме мъчи нищо мога да си остана така? С желязото имам голям проблем, че имам желязодефицитна анемия от преди бременността. Досега мъчихме нещата със сидерал и сорбифер, но стойностите ми (хемоглобин, желязо, феритин) продължиха да падат и тази седмица ми предписаха вливки желязо и вече направих първата.
B12 също трябва да се провери да е на горна граница. Ако не е, да се приема. В противен случай няма да се справяте с хемоглобина

# 748
Мими, благодаря ти за коментара. Не го включих в моя, но да, приемам и Б12, тъй като не е оптимално.

# 749
Аз също съм на 3х2 магнерот плюс 2х1 алеракт. От два месеца приемам и желязо заедно с б12 и фолиева (така ми казаха, че се усвоява най-добре, като ми казаха да ги пия и с фреш… та ето кой лятото обикаля за портокали 🤣🤣). Спазвам 2та часа и има ефект. Сутрин като стана веднага пия магнезия, после чакам 2ч за другите неща. Вече обедната и вечерната доза когато се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт