За Бракстън Хикс, на мен ми изиграха лоша шега, защото много ме ошашкаха. Първа бременност ми беше не знаех кое е нормално и кое не, и някъде 25 седмица започнах да приемам магнезий 3 по 2, а точно в 27 толкова се стреснах, че отидох до спешното и ме вкараха в болница за вливки кормагнезин и гинипрал за около 4-5 дни. Истината е, че не ми помогнаха особено и като ме изписаха си бях пак със същите контракции и съжалявам, че се поддадох и влязох. После следящата ми изписа коринфар по 1/4 таблетка през 8 часа и към края през 6 и като че ли той помогна най-много, но трябва да се внимава, ако си с ниско кръвно. Моите контракции бяха целодневно като в по-тежките дни стигаха до по около 20-25 на ден. Следящата ми каза да следя дали тези конктракции отминават при смяна на позицията (ако си легнала ставаш, ако си станала лягаш), ако да, то не са продуктивни и няма страшно. Най-важно е да се следи шийката и ако няма промени не се тревожи. Но имай на предвид, че моята шийка около 30 седмица се скъси малко, но това според следящата ми е нормално с влизането в 3 триместър, и тялото към края вече се подготвя. Трябва да се пие много вода също. В крайна сметка конктракциите не доведоха до нищо сериозно и шийката си остана до края дълга, даже съжалих, че толкова много неща пих, а не ги спрях още в 8 месец, тъй като магнезия действа с натрупване и реално седмица и половина преди термин аз нямах никаква родова дейност и в един момент дори конктракциите бяха почти спрели около 35-36 седмица вече и така си откарах до 38-ма.