Медицински университет - тема 2

• 48 023
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Имаме нужда от уроци по биология, но не можем да се спрем на учител от нашия град. Пътуване до София би ни затруднило, въпреки че не сме го отхвърлили като опция. И пак опираме до избор на учител, било то и в София...

а защо да не можете да намерите учител от вашия град? в сборника на МУ София за подготовка пише по кои учебници трябва да се готвят кандидатите, има конспект, подготовката е основно заучаване на темите. чак пък да не можете да намерите способен да се справи с това учител...

аз бих предпочела индивидуални уроци пред групови занятия, ако има възможност. а да губите време в път - зависи колко ви е пътят...
Не казвам, че няма добри учители. Колебаем се... Притеснява ни,  доколко учителите са запознати със специфичните изисквания за изпита в МУ София, това ни спира..

# 166
  • Варна
Учителите, които подготвят обикновено се знае кои са. Най -често са от училища, където засилено се изучава химия и биология.

# 167
  • София
Имаме нужда от уроци по биология, но не можем да се спрем на учител от нашия град. Пътуване до София би ни затруднило, въпреки че не сме го отхвърлили като опция. И пак опираме до избор на учител, било то и в София...

а защо да не можете да намерите учител от вашия град? в сборника на МУ София за подготовка пише по кои учебници трябва да се готвят кандидатите, има конспект, подготовката е основно заучаване на темите. чак пък да не можете да намерите способен да се справи с това учител...

Не казвам, че няма добри учители. Колебаем се... Притеснява ни,  доколко учителите са запознати със специфичните изисквания за изпита в МУ София, това ни спира..

специфичните изисквания са описани в сборника на МУ-София, а и учителите едва ли за първи път ще подготвят ученик за кандидатстване в МУ-София. Просто трябва да намерите кои са тези учители. Ако имате предвид, че трябва непременно да са проверяващи - не мисля, че това е задължително, за да познават изискванията. В крайна сметка, за МУ-София се готвят кандидати от цяла България.

# 168

специфичните изисквания са описани в сборника на МУ-София, а и учителите едва ли за първи път ще подготвят ученик за кандидатстване в МУ-София. Просто трябва да намерите кои са тези учители. Ако имате предвид, че трябва непременно да са проверяващи - не мисля, че това е задължително, за да познават изискванията. В крайна сметка, за МУ-София се готвят кандидати от цяла България.
Вероятно имате право. Просто искаме да вземем най-доброто възможно решение. Благодаря, за споделеното мнение!

# 169
  • Бургас
Здравейте! Синът ми сега е в 11 клас и му предстои подготовка за КСК, ще се готви за кандидатстване в МУ София. Тъй като не живеем в София, търся повече информация и мнения за online курсовете по биология, които учебен център "Родина" провежда? Ако някой има опит и информация - дали са достатъчно изчерпателни за отлична подготовка,  ще се радвам да я сподели Simple Smile
А ако споделите за кое населено място се касае може би бихме могли да бъдем повече полезни. Аз лично бих попитала сина ми има ли колеги от Вашия град и ако да къде и как са се подготвили.
От сегашна гледна точка мога да споделя за подготовка в Бургас, но съдейки по информацията, която предоставяте няма да е от особена полза във вашия случай.

# 170
Здравейте! Синът ми сега е в 11 клас и му предстои подготовка за КСК, ще се готви за кандидатстване в МУ София. Тъй като не живеем в София, търся повече информация и мнения за online курсовете по биология, които учебен център "Родина" провежда? Ако някой има опит и информация - дали са достатъчно изчерпателни за отлична подготовка,  ще се радвам да я сподели Simple Smile
А ако споделите за кое населено място се касае може би бихме могли да бъдем повече полезни. Аз лично бих попитала сина ми има ли колеги от Вашия град и ако да къде и как са се подготвили.
От сегашна гледна точка мога да споделя за подготовка в Бургас, но съдейки по информацията, която предоставяте няма да е от особена полза във вашия случай.
Не съм споделяла информация за града, тъй като въпросът ми беше за лични впечатления и информация относно подготовката в учебен център Родина. Иначе що се отнася до учителите в града имаме информация в общи линии.

# 171
  • София
Ние се готвим с Родина и дъщеря ми учи много, засипват ги с материали, готвят се и преговарят усилено.
До човек е, и на 10 курса да са записани, ако не седнат да учат, полза няма да има.
Образователни технологии също имат добри курсове, доколкото съм чувала.

# 172
Аз се интересувам от учители по биология и химия за гр.Казанлък. Благодаря предварително.

# 173
  • Варна
Казанлък е малък град и учителите по тези предмети ще се броят на пръсти, ако сте от там сигурно и ги познавате дори да поразпитате за инфо от вече приети деца.Малка е вероятността някой тук да препоръча конкретно за там, но пък не се знае.
Също така, може би е добър вариант да се посещават курсовете, които самите медицински университети организират, все пак това е информация от извора. МУ Варна има два такива и са онлайн, предполагам и София и Пловдив имат.

# 174
Аз се интересувам от учители по биология и химия за гр.Казанлък. Благодаря предварително.
Стара Загора ви е близо, там със сигурност има добри учители за подготовка.

# 175
Добър ден, търся информация за специалностите медицина (и евентуално фармация ако има) на английски в България-колко е труден приема, има ли подготвителни класове, изисквания за дипломата на чуждестранния студент, доволни ли са студентите, такъв тип въпроси. Не намерих отделна тема и реших да попитам тук. Ще съм благодарна да ме насочите. Кандидат-студента е в 10 клас сега.

# 176
Мисля че имаме съфорумка с момче, което учи на английски, защото нямаше бг гражданство или пък имаше двойно, не знам. Дано се появи, че не знам дали не беше от наборната тема.

# 177
  • USA
actresss, синът ми е първа година студент медицина, с американско гражданство е.
Лятото преди да кандидатства си купи от БГ учебниците за подготовка по химия и биология.
Честно казано, аз не съм му се месила и той сам се оправи с дипломи и документи.
Има изисквания за дипломи и оценките в тях, но не помня какви точно бяха. Ако искаш, ще го питам.
Като студент е много доволен от обучението, всичко му харесва, справя се добре.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:45 от SkyBlue

# 178
Да определено ме интересува какви за изискванията за предмети и оценки в дипломата. И моят син е с американско гражданство Simple Smile
Учебниците от къде се купуват? Може би ще минем това лято да купим да се ориентираме какво изискват за изпита.
А знаете ли после дипломата признава ли се в Европа или Америка?

# 179
Да определено ме интересува какви за изискванията за предмети и оценки в дипломата. И моят син е с американско гражданство Simple Smile
Учебниците от къде се купуват? Може би ще минем това лято да купим да се ориентираме какво изискват за изпита.
А знаете ли после дипломата признава ли се в Европа или Америка?

В САЩ не се признават дипломи от никой български медицински университет.
За Европа зависи къде.
В повечето държави се държат приравнителни изпити плюс изпит по езика.

Общи условия

Активация на акаунт