ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 824
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Moonlit в началото пробвахме само с кърмене, но още в болницата дори и с помощта на консултантката по кърмене, нямаше добро засукване, та пробвахме със силиконови протектори, вкъщи само така продължих, стоеше с часове на гърдите, но спря да пишка и да ака. Претеглихме я - от изписана 2900гр с нормалните <10% смъкване, беше стигнала 2600гр вместо да качва. Нямаше кога да се продължава с опитите за кърмене и започнахме с адаптирано мляко, а каквото успявах да изцедя давах. Още на следващото хранене вече имаше пълен памперс. Милата имаше и тежка жълтеница, която от неуспешното хранене беше станала още по-тежка. Оттогава сигурно месец и половина всеки ден я теглихме, за да сме сигурни че наддава прогресивно. До ден днешен й следя всеки изяден милилитър и напишкан памперс. Много ми е мъчно, че нещо толкова естествено като кърменето не ни се получи, чувствах се виновно, че давах адаптирано мляко два . Но най-важното беше че наддава. Чудя се все още понякога дали да не пробваме пак с консултант, но все се отказвам заради този старт, който имахме и си продължавам с помпата.

Цял ден само ви чета и едва сега успявам да се включа.

Мая, на мен ми бяха дали същия съвет като на теб, при това в моментите, когато бебето имаше проблеми с наддаването, които се опитвахме да разрешим. Та една препоръчана "консултантка" тук ме посъветва да предлагам само по една гърда и да не се цедя през нощта. Резултатът беше оток на гърдите няколко дни и бърза регулация на кърмата - надолу!, преди да се усетя каква глупост е това. Та за мен лично този подход не беше ок.

Ако имаш сучещо бебе,и според мен е най-добре да я слагаш максимално често на гърда. Освен всички чудесни съвети, които са дали и другите момичета, може да опиташ да побутнеш допълнително нещата с билки като сминдух например (ако щитовидната ти е ок). Но най-важно си остава редовното изпразване на гърдите.

Евелина, много вдъхновяваща история! Може ли да споделиш в кой момент осъзна, че кърменето няма да сработи и се насочи към ексклузивно цедене?

# 616
Благодаря ти за споделянето, Евелина! Звучи почти като нашата история, без жълтеницата в началото. Лош кърмачески старт, неефективно засукване, слабо наддаване, дохранване от болницата. От тогава вече три месеца пробвам какво ли не, и макар да има прогрес със засукването, сега е в дълга кърмаческа стачка и суче само заспала / заспиваща, което е абсолютна мъка и се замислям дали да не мина към ексклузивно цедене. И аз й следя всеки грам, всеки милилитър и всеки памперс. Както отново ми каза тази седмица консултант, кърменето е тандемна работа и колкото и да искаш, не можеш да накараш бебето да суче насила.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 12:01 от Moonlit

# 617
  • Sofia
Момичета имате ли косопад след раждането? Аз отначало нямах, но сега е нещо страшно.

# 618
Момичета имате ли косопад след раждането? Аз отначало нямах, но сега е нещо страшно.

Ох, да, и при мен започна...

# 619
  • UK
Повече от месец вече имам зверски косопад, на шепи, особено при къпане е ужас. Надявам се скоро да спре да пада.

# 620
И аз съм с ужасен косопад, ходя вързана да не сипя косми върху бебчо.

Някой от вас да е пробвал козе адаптирано мляко?

# 621
А вие имате ли още linea nigra? Моята си стои непроменена от раждането. Ако може да кажете и дали кърмите и дали ви е дошъл цикълът. Аз кърмя, но ми дойде наскоро.

# 622
А вие имате ли още linea nigra? Моята си стои непроменена от раждането. Ако може да кажете и дали кърмите и дали ви е дошъл цикълът. Аз кърмя, но ми дойде наскоро.

Аз имам още, но е значително по-бледа. Пробвала ли си да я търкаш хубаво с гъба и сапун? Аз кърмя и още нямам цикъл.

И косопад нямам, за щастие.

Има ли някоя мама, която кърми и все още няма цикъл?

А вие как сте с емоциите? Мен всички ме дразнят напоследък, най-вече ММ. Не знам защо съм така изнервена, малко дежавю от емоциите по време на бременността имам последните седмици. Чудя се дали е нещо хормонално или от това, че никъде не излизам в това гадно време.

# 623

Да, ние дохранваме едни 200мл АМ козе мляко на ден, взимаме Лактана Био Козе 1.

# 624
Аз кърмя и все още нямам цикъл, нямам и косопад. С баткото месец след като спрях да кърмя ми дойде цикълът. Косопад нямах, надявам се и сега да нямам.

# 625

Правили ли сте преход от краве към козе или от началото сте с него?

# 626

Правили ли сте преход от краве към козе или от началото сте с него?

Бяхме първо на краве Аптамил и заради рефлукс, страшни колики и диария ударно го смених с козето. Директно замених всичкото дохранване с козето.С увеличаването на количеството Аптамил се влошаваха симптомите. Сега гледам да го слагам максимално на гърда, за да дохранвам минимално.
Още си има дискомфорт и забелазвам, че си ака на 3 дена някъде, много обилно, но хипоалергенното директно го отказа. А последните дни преди да минем на козе си буташе шишето и правеше гримаси на кравето.

# 627
+1 за даването на кърма вечер. И при мен е по-малко количеството преди сън и бебчо си хапва едни 40 мл допълнително от шише и се буди два само пъти през нощта. Изкарва 5-6 часа без кърмене след като му дам допълнително.

Но това е нормално явление, така че не се чувствайте зле, ако вечер бебето не се наяжда. То ще се буди и ще си търси още, ако не достига, ама въпросът е, че нас това не ни урежда. Grinning

Чувала съм, че на други мами подходът вечерно време е да държат бебето през половин-един час на гърда, т.нар cluster feeding, за да си вземат дажбата преди съм и да спят по-добре. Но това на мен не ми допада, предпочитам да додам изцедена кърма.

То бебето като иска cluster feeding, допада ли ми или не, няма значение. Иска да суче и толкова. Давам и колкото иска. Ако не иска, насила не мога да я накарам да суче. Та си зависи от нея изцяло. Някой път по цял ден е на гърда, друг път за по 5 минути през няколко часа.

# 628
Аз още нямам цикъл, кърмя. Нямам и косопад за щастие, надявам се така да остане.

Линеа нигра почти нямам, след като няколко пъти я обтрих с тампонче напоено в спирт.

Иначе емоциите са all over the place. Не бих отказала да се чувствам по-нормално.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 18:24 от Moonlit

# 629
Evelynna, наистина звучи много подобно и на нашата история. Мразя ги тия силиконови протектори. Засуква много неефективно с тях, но и аз като Moonlit се боря още и празнувам всеки месец кърмене. Със сигурност може да пробваш с консултант, ако смяташ, че може да пестиш време. Ти вече имаш достатъчно мляко и става въпрос само да засуче от теб.
Моята беба за съжаление е от малкото, които нямат никакво намерение да се пробват на гърда. Някои просто си сменят от протектор на гърда без проблем. Надеждите са ми в един момент просто да може да ме разбере като ѝ се моля. Освен това си и повръща така скъпоценното количество кърма, което успявам да вкарам в нея.

Аз съм от кърмещите, на които не им е дошъл цикълът. На прегледа лекарката каза че яйчниците ми са още в зимен сън.

И при мен започна косопадът. Приемам го нормално, даже като че ли намалява вече. Това са ми най-малките грижи. Очаквам към 4-5 месец да спре.

С емоциите и аз не съм добре, фрустрират ме някои неща. Изнервям се много на ММ, гледам да се сдържам. Единствено не искам да ми помрачават радостта към бебуси.

Общи условия

Активация на акаунт