ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 769
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
При нас се проявява от вчера някаква регресия в дневния сън. Не знам на какво се дължи, но както цяла седмица си заспиваше сам спокойно в кошарата почти за всички дремки, от вчера с баща му не сме спряли да се опитваме да го приспим. На час и половина будуване сутрин започва да му се спи, обаче не успяваме да го приспим докато не се съберат 3-4 часа будуване и е голям зор да заспи. Засега само върху нас заспива и то трудно, в раницата или на гърда. И за цял ден само едно успешно прехвърляне в легло имаме.

Не знам от какво е, но се надявам скоро да премине, защото от утре като съм сама с него по цял ден ще ми е доста по-трудно да го дондуркам. И в това време навън хич не излизам, то и въздуха е ужасно мръсен.

# 631
  • Sofia
Аз линия негра имам но е по-бледа. Малко преди раждането кожата под мишниците потъмня ужасно, но вече се оправи. Сега този косопад е ужас.
Ние пробвахме след Фризолак козе мляко на HIPP , но бебо получи запек от него и минахме на Хип комбиотик. Педиатърката също препоръча да не даваме козе мляко.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 21:30 от vaflichka

# 632
При нас се проявява от вчера някаква регресия в дневния сън. Не знам на какво се дължи, но както цяла седмица си заспиваше сам спокойно в кошарата почти за всички дремки, от вчера с баща му не сме спряли да се опитваме да го приспим. На час и половина будуване сутрин започва да му се спи, обаче не успяваме да го приспим докато не се съберат 3-4 часа будуване и е голям зор да заспи. Засега само върху нас заспива и то трудно, в раницата или на гърда. И за цял ден само едно успешно прехвърляне в легло имаме.

Не знам от какво е, но се надявам скоро да премине, защото от утре като съм сама с него по цял ден ще ми е доста по-трудно да го дондуркам. И в това време навън хич не излизам, то и въздуха е ужасно мръсен.

Същата работа и при нас. Даже в колата не заспа, а преди винаги заспиваше там до 5 минути. Сега през нощта си спи, но през деня като е уморена, заспива единствено в раницата или ако я държа в позата като в раницата и я люлея 10 минути. И стои заспала само ако е в контакт с мен или таткото.

Уча се сега как да върша повече работи с нея в раницата. И чета книги, докато тя спи върху мен.

Аз пък косопад още нямам. Все го чакам от истории на други около мен. Мислех, че като ми дойде, ще почне да пада косата, но още не.

# 633
И аз съм без цикъл кърмеща, но и на противозачатъчни така че не знам много. Линеа негра ми е почти изчезнала вече, не съм я правила нищо - само съм я гледала в огледалото, но тя не беше и много голяма.

Иначе с косата съм ок, но не е това, което беше през бременността - тогава беше една буйна грива - хормони..

Между другото не знам дали бях споменала, но като разбрах, че съм бременна на прегледа видяха две сакчета и две кисти по една на всеки яйчник. Прибрах се разплакана, защото нито знаех дали наистина имам две бебета (едното сакче беше малко и докторката каза, че не се знае) пък и трябвало да гледаме кистите да не би да трябва операция. Бях толкова уплашена, да се радвам ли изобщо, от един позитивен тест толкова въпросителни, на следващия преглед нещата се уточниха, но кистите си бяха там. Специалистът ме успокои, а сакчетата вече до бяха категорично две, че и с по ембрионче всяко. А кистите ги мислех честно казано досега.

Бях на контролен преди три дни и ги нямаше кистите вече, били са функционални и си отдъхнах. Беше странно да видя и миниатюрната си празна матка също.. толкова ехографии бяха, че едно странно чувство.

# 634
Mommy, аз очаквам всеки момент скока в растежа около 11-12та седмица. Може на него да се дължи регресията. Хубавото е, че е отбелязан като доста по-кратък, само няколко дни. Аз от снощи забелязвам, че се буди по-често, даже под 3 часа и иска повече гушкане. Снощи се събуди в 1:30 за хранене и въпреки че бързо се унасяше, успях да я приспя окончателно и преместя в леглото ѝ в 4:30. Тя си спа през повечето време де, аз не съм.
След като ти каза, вече и аз следя през деня да има макс. 2 часа буден прозорец. Успявам да я приспя сравнително лесно с дундуркане и музика, за около 10 минути, но нямам никакъв успех с прехвърлянето от мен на друга повърхност. С раница също ми е трудно, първо че тя се бори известно време ако я слагам будна и после не мога да се движа както си искам, защото тя се разбужда от най-малкото тропане. Например не мога да взема да направя вечеря или да изпразня миялна. Заради това, че аз съм ограничена в движенията си, предпочитам като че ли да ми заспи на ръце и да седна на дивана.
Тази поза работи доста бързо за приспиване при нас, ако разбира се ѝ е дошло време за спане: https://www.instagram.com/reel/DDvnbyoJtuP/?igsh=MXF5d213cXp4eTN1Mw==

# 635
Скоро ми дойде за жалост. Иначе кърмя, от скоро започна лек засега косопад.
Бебо общо за цял ден му се събира сигурно 40-60 мин. сън най-много. Вече и в количката малко спи и все се кокори.

# 636

Така се приспиваме и ние за нощен сън, плюс бял шум Simple Smile иначе от скока в 11-12 седмица е като залепена и изключително мрънклива. Интервалите също са леко скъсени - днес на около час при час и половина обикновено, но вчера бяхме цял ден навън и доста се разместиха нещата. Период, надявам се.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:24 от Moonlit

# 637
При нас заспиването през деня е всеки път в раницата, успявах за около 2 седмици да го премествам след като е заспал, но сега отново започва да се разсъбужда често и затова спрях да го местя. Иначе и аз следя интервалите на будуване - на около 1 час и половина го слагам да спи, добре се рамкира денят така и се чувствам по-спокойна и аз.

При мен е много силен косопадът, а цикъл имам вече от 2 месеца. Линията все още не е напълно избледняла.

Утре ще имам онлайн видео консултация с консултант по кърмене, ще наблюдава самият процес на кърмене и ще обсъдим малкото наддаване. Аз също кърмя със силиконови протектори, ще видя и аз тях какво ще каже консултантката. Между другото размерът на протекторите има голямо значение - аз съм със С размер и по погрешка онзи ден купих М размер (постоянно си губя моите протектори, не знам как успявам), та засукването беше много неефективно с тях и веднага ги замених със С размера.

# 638
AshleySilver, аз също днес взех Лактана Био козе и при нас ситуацията е подобна, бебо е с рефлукс и, въпреки че не е доказана алергия към кравето мляко има подозрения за това. Той също отказа тези дни предното си мляко на хипп антирефлуксната формула и след като два дни се видях в чудо, как да го излъжа да хапне, реших да пробвам козе. Аз също дохранвам и правя постоянни опити да увелича кърмата, но засега най-много изцеждам 80 мл. Не съм питала педиатър, в четвъртък ще ходим на преглед. Преди малко успях да го дохраня с успех аз ползвам сгъстител на аптамил и така пак става по-гъсто.

Мисля, че и ние сме в този скок, въпреки че постоянно се питам скок ли е или е болен. Няма температура това ме успокоява.

# 639
И аз кърмя, нямам нито цикъл, нито косопад.
Бебката мина 62 см и вече ританките, които ѝ бяха толкова големи, ѝ стават перфектно. Нямам търпение да вземем ергономична раница и да се носим.

# 640
Момичетата, които хранят с изцедена кърма - по колко милилитра кърма приготвяте? Взех днес везна за няколко дни, да проверя колко хапва. Сега премерих след последното кърмене (преди нощен сън), като беше сукал около 1.5-2 часа преди това, та гърдите ми бяха вече много меки и празни - кантарът показа разлика от 70гр, което се чудя дали е добре предвид горните обстоятелства.

# 641
  • София
Аз храня с изцедена кърма, на 3ч по 120мл. Има 1-2 пъти през деня,  когато иска още по 20-30 мл.
Гледам и  аз да се цедя след това на същия интервал,  но не винаги става.  Ако мъжът ми е на работа и сме сами,  трябва първо бебо да е заспал или да е спокоен,  за да се цедя. Нощем пропускам едно цедене, след като го нахраня и заспи лягам и аз, иначе сън няма да видя. Затова количеството кърма от цедене е по-малко от това, което той изяжда,  което налага да вкарам АМ на някои хранения. Смених биберон на шишетата и храненето се поотпуши. Сега след някой ден ще вдигна на 130. Иска ми се да отпадне 1 нощно хранене.

На мен цикълът ми дойде,  нормален,  но през малко по-голям интервал.  Косопад нямам, но имах проблем с ноктите,  чупеха се, цепеха, и сега пия едни витамини и съм ок.

Линеа негра ми е останала много бледа.

Аз се чудя с недоносено бебе, по корег.в. ли да смятам скокове на растежа, или по реална?

# 642
С колко е недоносено? Моето се води късно недоносено, но още няколко дена, щеше да е доносено (37 гс) и ми казаха по реална възраст да го следя за етапите в развитието и засега по реална възраст май ги постига. Но ако е недоносено с повече от 4 седмици, мисля, че по коригирана е добре да се води

# 643
Моето първо беше родено в 35 г.с и никога не съм гледала по коригирана възраст. Никога не съм казвала и, че е недоносена, защото вече в 37 г.с си го водят доносено. А и тези скокове на растежа така или иначе са индивидуални и не се случват за всяко бебе точно в еди коя си седмица. Някои по-рано, други по-късно минават през тях.

# 644
На мен ми дойде този месец два пъти и миналия също два пъти. Надявам се от другия нещата да се нормализират.
И моя последните два дни е доста крив. Както спеше през ноща от два дни едвам заспива и се буди през два часа. Онзи ден не издържах и го взех при мен в леглото по едно време явно съм задрямала и като се събудих кайра го ближеше, а той се заливаше от смях. Днес пак вечерта реве и спи. Ще я видим тази нощ как ще е.
Косопад нямам.

Общи условия

Активация на акаунт