ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 572
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Тази меката подложка ползваме ние, аз съм много доволна от нея. Комфортна е и при нас, въпреки че е шугав младежа, стои доста стабилно.

# 286
Меката подложка ползваме, почти на дъното е, малко вода пълня.
Твърда подложка пазя от баткото, много са удобни също, но за по-големи бебета към 1-2год.

Фрида, прочети упътването. Моят нагревател е друг, но трябва винаги с малко вода да е, около 1 пръст, на водна баня.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 13:13 от *Sweety*

# 287
И аз ползвам подобна мека подложка за ваничка и ми е супер удобна. С нея къпя сама бебо без проблем. С баткото все чаках ММ да се прибере от работа и да ми го придържа в коритото.

# 288

Нашата подложка е такава. Пазя я от баткото. Много е удобна.

# 289
И аз използвам такава подобна. И на мен ми е много удобна. Аз продължавам да го къпя в кухнята в коритото. И на него му е удобна, излага се като на спа. Аз пазя подложката от Кайра 😂.
Въпрос към мамите на момченца - забелвате ли? Ако го правите по колко пъти на ден? Знам, че в останалите страни не се практикува забелването. Аз забелвам само след баня. Една позната забелва на всяка смяна на памперса.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 19:41 от sway911029

# 290
За много години, мамита! Дано всички сме здрави и растем щастливо!

# 291
И аз използвам такава подобна. И на мен ми е много удобна. Аз продължавам да го къпя в кухнята в коритото. И на него му е удобна, излага се като на спа. Аз пазя подложката от Кайра 😂.
Въпрос към мамите на момченца - забелвате ли? Ако го правите по колко пъти на ден? Знам, че в останалите страни не се практикува забелването. Аз забелвам само след баня. Една позната забелва на всяка смяна на памперса.
На една лекция ни казаха, че не е хубаво да ги забелваме, имало риск от инфекции…

# 292
Ако не се забелва може да се наложи после при хирург.. болезнено.
Забелвам по време на баня само, на сухо не е приятно.

# 293
Аз си мислех, че идеята на меката подложка за баня е да отделя бебето във въздуха от водата на дъното. ММ държи бебка по гърди/коремче първо на ръка, поливам му с душа да измием главичк, косичка, гръбче и я обръщаме по гръб върху шезлонга. Къпем я цялата лато поливаме с душ-слушалка, водата се отрича директно от дъното на ваничката по маркуча, ние сме го сложили да се оттича в тоалетната чиния. Като в готова, ММ я вдига пак на ръка и плакнем по-лесно пак където е лежала и както я държи той във въздуха аз спирам водата и я завивам с хавлийката.

# 294
Ще започнем да забелваме от 6тия месец, по препоръка на детски уролог.

# 295
  • UK
Нищо не забелвам. Казали са ни изрично да не се пипа, доколкото знам е доста остаряла практика да се забелва.

# 296
Ние сме почти на 3 месеца, днес трябваше да бием ваксината за втория месец, но пак се отложи. От снощи е с кашлица и с 37 температура. Лекарката каза ако вдигне над 38 да ходим в спешното. Оф, уплаши ме… знам, че бебенцата по-лесно развиват белодробни проблеми, но и тази лекарка доста ме стегна. Има ли някой, който е бил с болно бебенце с кашлица. Мисля, че някой писа… ако има пишете какво стана при вас.
Хайде, пазете се, здрави бебченца на всички!

# 297
Моето бебе хвана настинка без температура обаче. В общи линии, ако положението не е за лекар и не е коклюш/грип/РСВ, единственото, което може да се направи вкъщи е да се кърми повече бебето. Кърмата му дава антитела и левкоцити да се бори с болестта, също и го хидратира и успокоява. Но ако почне да става по-сериозно, задължително на лекар.

# 298
Много съм изпуснала и не успях да прочета всичко.
Лунатичка тегли й една майна на свекърва ти вече. Бебето защо ще пиши ако е изстинало?! Ако няма температура и други симптоми, това ми звучи абсурдно. Чудя се вече как е отгледала мъжа ти.
Аз ползвам твърда подложка за корито, защото на него му е много готино да си кисне вътре. Иначе изобщо не ми е удобна за самото къпане. Запъва се с краката в единия край и се отблъсква и удря главата в другия, на коритото.
Не знам вашите бебета как са, ама нашето не млъква - постоянно нещо си говори, гука, смее се. Даже, като е гладен или му е скучно не плаче, а по-скоро се кара. Започва едно сърдито гукане, много е смешен 😄
В последно време обаче иска постоянно да му се обръща внимание. Докато е буден или е гушнат или в шезлонга, ама да му говоря нещо, иначе се сърди. Дневните дремки станаха доста по-кратко - по 15-20 Мин.
Ходихме на събиране с приятели на ММ. Беше много приятно, момчетата доста се съобразяваха, че бебо е с нас. Освен с музиката, за мен беше доста силна, но на малкия не му пречеше - спа си в количката. Това май ни беше първото събиране с приятели, откакто сме двойка 😂
Да се похваля - малкия се изака без термометър, съвсем сам. Тъкмо бях започнала да се притеснявам, минаха 11 от последния път.
Бързо оздравяване на всички

# 299
Ох и нас ни хвана грипът. Аз съм с 39 от вчера, малкият тази сутрин с 38. Казаха да дадем парацетамол и да го следим. Бясна съм на всички несъобразителни хора, които се разходиха добре дори болни, защото видиш ли е Коледа. Стискайте палци да се оправяме! Следя и двамата и ги кърмя с маска, дори спя с маска и почти се задушавам, но съм паника. Първи вирус ни е. Утре сме на ваксини, които сигурно ще отложим. Те да са добре само!

Забравих да споделя. Едното ми коте е с упорита уро инфекция вече 2 месец и направо вчера ми се ревеше.. как да огрея навсякъде. Успях да се изпокарам с приятеля ми през нощта хубаво, защото нямаше на кой да си го изкарам (поводът беше, че макар и болна техните се самопоканиха у нас да сме яли торта - отказахме им и естествено имаше нацупени).. думи нямам

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 16:54 от Джу06

Общи условия

Активация на акаунт