ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 570
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Ние сме почти на 3 месеца, днес трябваше да бием ваксината за втория месец, но пак се отложи. От снощи е с кашлица и с 37 температура. Лекарката каза ако вдигне над 38 да ходим в спешното. Оф, уплаши ме… знам, че бебенцата по-лесно развиват белодробни проблеми, но и тази лекарка доста ме стегна. Има ли някой, който е бил с болно бебенце с кашлица. Мисля, че някой писа… ако има пишете какво стана при вас.
Хайде, пазете се, здрави бебченца на всички!

Да, 2 пъти. Задна хрема и от там кашлица, лекувахме хремата. Отделно вит.Ц му давах.

# 301
Бързо оздравяване на всички болни мами и бебета! Да мине възможно най-леко. Не се ядосвайте, дори и много да се пазим, такъв е сезонът… знам, че е гадно, но ще мине и това. От както родих аз бях болна два пъти, но малкия за щастие не се зарази от мен.

Момичета, аз разгадах мистерията за намалялата кърма и гладното бебе. Изглежда току-що ми дойде първата менструация… Бебето е изцяло кърмено, включително два пъти нощно време. И пак ми дойде на втория месец, много се ядосвам. Пак ще е голяма мъка по една седмица в месеца или там колкото често мисли да ми идва. От два дни вече си имам кърма, след като започнах да цедя като луда. И ей сега ми зацапа.

# 302
Пишете как са бебенцата и като цяло как изкарвате грипа?
Не се ядосвайте, ще мине през всички, дали сега или след 2-3 седмици ще го изкараме.

# 303
Благодаря, на всички за отговора!
При нас не е грип пуснахме на бебо изследвания за двата вида грип и ковид и са отрицателни. Но лекарката каза, че най-вероятно е вирус. Той като цяло е добре има лека температура и кашля рядко. Изписаха ни хомеопатично лекарство за вируса, финистил и някакво за подтискане на кашлицата, което го дадох два пъти и не съм сигурна дали ще повторя, първо е адски горчиво, но и пише, че е за деца над две години. Утре ще се чуя с лекарката. Засега всичко е добре, стига температурата да не скача над 38 и кашлицата да не се влоши. Ами това е при нас… ще ви пиша как се развива.

# 304
Аз се разболях в началото на декември и още оздравявам. Не е грип май. Настинка с хрема и кашлица. Вече ми останаха само остатъци от кашлицата, ама много дълго се точи. Кърмих с маска, спах в хола, правих инхалации, не пях и не четох приказки на бебка, защото нямах глас и носът ми течеше и ми беше много гадно.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:54 от Skady

# 305
  • UK
Mommy, и на мен ми дойде точно преди Коледа, а кърмя усилено. Така беше с първото ми дете, около 4-тия месец, сега още по-рано. Досада..

# 306
Еххх, момичета, най-после наваксах и ви изчетох. Да се оплача и аз- болни сме. Аз съм болна от 1/2 Януари, каката от вчера, сега треперя над малкия. Сама съм с двамата и направо 😵💫. Какъв е този вирус, какво е това нещо- то не е температура, кашлица, гърло, очите ме болят, цялото тяло.
Аз няма да бързам със захранването, каката я захраних след 6-я месец със зеленчукови пюрета, сега мисля да действам по същия начин.

# 307
Пожелавам бързо да се оправят всички бебчета и майки! 🍀🍀🍀 И при нас от вчера таткото е с температура…

Честно казано нямам търпение да идва март месец, да минат януари и февруари, които винаги ги свързвам с грипове и вируси.. Чакам пролетта, хубавото време, слънцето, дългите разходки, по-малкото или поне по-леките вируси. Пролетта вече и нашите бебчета ще са по-осъзнати, по-стабилни, чака ни и захранване, нови приключения.

Mommy, така добре те разбирам за цикъла.. И при мен е една борба с кърмата! Досега наддаваше добре според педиатърката, но вчера реших да го премеря на нашия кантар и ако е горе долу верен - е качил само 150-200 грама за 2 седмици.. Бебчо е на 3 месеца и половина, не знам дали  400 грама наддаване би било приемливо за 3ти срещу 4ти месец.

# 308
Дано всички оздравяват бързо и без излишни притеснения.
Да ви попитам колко често изкарвате бебоците навън и в какво време? Живеем в София и почти не излизаме, само ако има слънце за малко зад блока, че иначе сме заобградени от булеварди и улици и е доста мръсен въздуха...

# 309
Пожелавам бързо да се оправят всички бебчета и майки! 🍀🍀🍀 И при нас от вчера таткото е с температура…

Честно казано нямам търпение да идва март месец, да минат януари и февруари, които винаги ги свързвам с грипове и вируси.. Чакам пролетта, хубавото време, слънцето, дългите разходки, по-малкото или поне по-леките вируси. Пролетта вече и нашите бебчета ще са по-осъзнати, по-стабилни, чака ни и захранване, нови приключения.

Mommy, така добре те разбирам за цикъла.. И при мен е една борба с кърмата! Досега наддаваше добре според педиатърката, но вчера реших да го премеря на нашия кантар и ако е горе долу верен - е качил само 150-200 грама за 2 седмици.. Бебчо е на 3 месеца и половина, не знам дали  400 грама наддаване би било приемливо за 3ти срещу 4ти месец.

https://www.babycenter.com/baby-child-growth-percentile-calculator

Вижте в този калкулатор, използва данните на СЗО. Нормално е бебетата да качват с различни темпове, не е постоянно с едно и също тегло да наддават всяка седмица

# 310
За много години, момичета!
Моята бебка също "пътешества" в леглото Grinning Като ритка с крачета се придвижва по наклонения матрак.
Джиджи, и аз имам подобен нагревател, но си мислех, че е само на момента да стоплиш водата. Ти постоянно ли го държиш включен? Вероятно питам нещо глупаво, но сега разбирам, че тази машинка може да е постоянно включена.
Да питам, вътре в нагревателя пълнители вода до където може? Тоест на водна баня ли топлите водата за млякото?

Фрида,
Да, аз го държа постоянно включен, на два три дни му давам почивка, когато например имам все още топла преварена вода на котлона. Програмата, която ползвам е с шишенце с биберон, натискам я, и се включва автоматично за 24 часа да поддържа 37 градуса температура на шишето с вода, което съм сложила в нагревателя. После кята мина покрай него, тъй като часовете намаляват, само цъкам върху плюсчето на дисплея да ги увелича пак на 24 часа.
Вода в него наливам до 160мл, така пише и е достатъчно. Подменям я на два три дни. Ползвам преварена, въпреки че в упътването пише дестилирана.

Бързо оздравяване на всички!
❤️

Ljoli,
Не всичко от миналото е за пренебрегване щом го няма в директивата на СЗО.
Ако например е било лудост и то опасна да осоляват бебетата,  то пък например използването на стъкло за шишетата и на малки и на големи, си остава старо, но златно пред съвременните пластмаси.
Казвам, че е най-добре човек да мисли разумно и да използва и от миналото и от настоящето, това което най-добре му пасва на разбиранията и нуждите, които при всеки са индивидуални.

Много е студено, ледено студено и мъгливо, и не изкарвам бебка вчера и днес. И ние сме в София. Isibel, вие в кой квартал сте? Пиши на лично, ако искаш.

Беборанка много обича да спи в количката,  има удобно и меко матраче в нея, вкъщи също я оставям да поспи там, но много почва да шава. Вчера поръчах активната гимнастика и я чакам с нетърпение. Бебка започна да се обръща от позиция по корем настрани и го прави много сладко. Гука сладко и ни разтапя всички. ❤️

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:59 от Juji 1

# 311
Ние сутринта бяхме на ваксини-две в крачетата и една в устата.Много плака горкото и още е неспокойно.Купих Нурофен,ако вдигне температура.В аптеката обаче ми дадоха от 3 до 6мес,но ми казаха по 2.5мл най-много три пъти дневно.Сложих му Пач кол и към 15ч ще ги подменя.Дадоха ми направление за ПКК,че била задължителна при навършване на 3мес.
Откъде взимат кръв,знаете ли?Не е венозно,нали?

# 312

https://www.babycenter.com/baby-child-growth-percentile-calculator

Вижте в този калкулатор, използва данните на СЗО. Нормално е бебетата да качват с различни темпове, не е постоянно с едно и също тегло да наддават всяка седмица

Аз свалих Child Growth Tracker апликация за телефон - https://childgrowthtracker.com/ - доста ме успокоява, че имам почти константни притеснения за качването напоследък покрай опитите да минем изцяло на кърма, но докато бебето е в зелената граница съм спокойна. Също е съгласуван с нормите на СЗО.

# 313
Ние сутринта бяхме на ваксини-две в крачетата и една в устата.Много плака горкото и още е неспокойно.Купих Нурофен,ако вдигне температура.В аптеката обаче ми дадоха от 3 до 6мес,но ми казаха по 2.5мл най-много три пъти дневно.Сложих му Пач кол и към 15ч ще ги подменя.Дадоха ми направление за ПКК,че била задължителна при навършване на 3мес.
Откъде взимат кръв,знаете ли?Не е венозно,нали?

На нас ЛЛ вчера ни даде направления за ПКК и урина, но каза че не е задължително да ги правим. На 6 м. също са се правили. Сега съм в чуденка, дали да ги правя. Не ми се иска да изваждам малката сред много хора, особено където ходят болни. За кръвта, би трябвало да е от пръста.

# 314
Ходихте ли вече на ортопед? Малкия все още не е преглеждан, на 9-ти сме на ваксина и се чудя дали да искам направление или си има някакъв задължителен преглед

Общи условия

Активация на акаунт