ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Sweety ама мнооого бързо расте. С теб сме с една дата на раждане, моя е 63 см. Не знам колко се е родил, записаха го 54см, но са сгрешили. Толкова го измерихме на 1 месец.
Аз за море не правя планове. Не го обичам /Абе обичам го, ама извън сезона, да се метнем с ММ за 1 ден и вечерта да се приберем/, натоварва ме, а мисълта за море с 3 деца ми звучи като кошмар 😄
Започвам да си набелязвам места за уикенд почивки и еднодневни разходки. Много ми се иска да пообиколим Родопите. Еко-пътеки, природни забележителности, исторически, музеи - ей такива места. От сега си представям зеленината, топлото приятно време... Хем нямам търпение да става лято, хем не ми се иска толкова бързо да минава времето. Не мога да ви опиша колко много искам да си изкарам и 2-рата година в майчинство и се ядосвам искрено на себе си, че не мога да си го позволя, на държавата ни, че ни поставя в такова положение и на целия свят. Когато знаеш, че това е последното ти дете - удря различно. Никога повече няма да имам малко човече, което да ме гледа с тези големи очички и ми се смее постоянно. За последно пера чорапки, колкото пръста ми и мачкам дебели крачета.... Ама много ми става гадно. После ще чакам внуците, с нетърпение 😄

# 526
  • София
И аз как жадувам за една морска почивка.
Ние бяхме на ресторант веднъж през изминалия уикенд и той проспа всичко,  събуди се само да яде и то със затворени очи 😌
Момичета,  как да го накарам да си изяде дажбата на един път? От снощи е почнал да яде 30-40-50 мл и задрямва, след час пак изреве за ядене и пак така. И друг път го е правил. Аз през деня някак се оправям, но като го прави нощем,  време за сън не ми остава. Едвам сколасвам да се изцедя. А исках да му увелича дажбата,  за да разреди храненията. Почвам да се отчайвам.

# 527
Добро утро вие малко криво ме разбрахте за нощното хранене.Ако се събуди и плаче разбира се че ѝ давам да яде,но тя се събужда без да плаче без нищо и като ѝ дам бибата веднага си заспива за това го пропускам.Естественомче ако я видя че има нужда от мляко ще я нахраня.Ето снощи се размрънка само без дори да е будна и като ѝ дадох бибата се успокои и заспа пак спокойно.Има 5 хранения на ден по 170 мл като четвъртото не го изяжда.Иначе на другите си ги хапва.Вчера беше тежък ден още имаше температура от ваксината и беше кисела не искаше да спи не искаше будна,не искаше в ръце.Добре че след обеда ѝ спадна и вече мина това че беше тежко и за нея и за мен.Аз не съм запозната на каква възраст децата се пускат на ясла трябва да питам а ние живеем в малко градче и не знам тук кандидатства ли се или има място за всички а иначе малката е много жилава като я оставя на възглавница леко повдигната и се изправя на коремна преса.Главата все повече и по стабилно я държи изправена.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 09:49 от Янинка

# 528
  • София
Нашата правеше нещо подобно, оказа се, че вече не може да смуче добре от този номер биберони и сменихме с по-голям.

И аз как жадувам за една морска почивка.
Ние бяхме на ресторант веднъж през изминалия уикенд и той проспа всичко,  събуди се само да яде и то със затворени очи 😌
Момичета,  как да го накарам да си изяде дажбата на един път? От снощи е почнал да яде 30-40-50 мл и задрямва, след час пак изреве за ядене и пак така. И друг път го е правил. Аз през деня някак се оправям, но като го прави нощем,  време за сън не ми остава. Едвам сколасвам да се изцедя. А исках да му увелича дажбата,  за да разреди храненията. Почвам да се отчайвам.

# 529
Колко температура вдигна?
Иначе нощем и моят като мрънка е със затворени очи.

За почивките, аз пък жадувам за сняг или пък за гора, чист въздух, топъл басейн, Родопите ми звучи чудесно, но нека още малко да порасне бебо.

Миналия път беше буден като бяхме на ресторант и го взех в мен, оглежда се като гърмян заек на всички посоки, много му беше интересно явно, че не е вкъщи или в количката. 😁

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:05 от *Sweety*

# 530
Янинка, щом се водиш по детето, аз не виждам проблем тук. Ако наддава значи се храни добре, все пак обсъди с педиатъра.

Днес съм се вдъхновила да не правя нищо, а малкия спи в момента, така че ви изпращам с малко снимки от времето по корем вчера Grinning

Скрит текст:

Едит: Дана, сега видях клипчето, което си пуснала и добре се посмях. Grinning

# 531
Вечерта след ваксината имаше 38,3 а вчера най много до 37.7 вдигаше и ѝ правих само компресчета без да ѝ давам Нурофен че вечерта ѝ бях дала и не ми се искаше пак

# 532
Янинка, много неприятна работа с тези ваксини, моят също се кривеше цял ден, но 37,2 поддържаше.
Големи сладури видях!

Мамите след секцио, страх ли ви е да не забременеете пак, че нали трябвало 1-2г да минат, иначе било опасно!?
На мен сега ми дойде и поне не се тревожа, но пък много мразя да съм в цикъл. Sad

# 533
Аз даже не съм го мислила това със забременяването,но не мога да кажа че ме е страх по скоро се надявам да не стане защото вече не сме на 20 години и ни е късно и за второ дете.Иначе ако се случи ще го посрещнем с любов и радост както това

# 534
Каква е нормалната температура на вашите бебчета? Моето от вчера е с 37 - 37.4 сама се вдига и спада. В рамките на нормалното е, но преди винаги беше с 36.6-36.8.

Аз ще си ползвам втората година майчинство и дори се замислям и за трета, като се сетя колко ми беше трудно с баткото, когато започна да ходи на ясла.

# 535
Според докторите за бебета 37-37,5 си е ок.
Да не сте след ваксина? Или да е жега на бебо?

Нормално към 36,6-8 при нас.

# 536
И нашата поддържа 36.6-8

# 537
Ама много ме размечтахте! Обичам много Родопа и тия дни си мислех за там, но при нас ще е по-нататък. Засега хоризонтът ни на планиране на почивките е Великден. Това ще е и първият полет след раждането на бебка. Но преди това трябва да вадим паспорт и да подредим документацията.

Ей-сега сме на ваксини, да се надяваме да го понесе добре. Много-много по затворени места не я водя, а с това време и навън не излизаме. Но не ми се ще да идва лятото още, всеки ден с нея ми е ценен ❤️

# 538
Страхотни бебчета видях по снимките 🥰 Сладки душички! ❤

И ние запазихме вече за къмпинг в Гърция за лятото, толкова добре ми се отрази да си помечтая малко. Винаги добре ми действа ако имам план за близкото/далечното бъдеще, да очаквам нещо и да се вълнувам.

Сега.. бихте ли ме поуспокоили малко, че не искам да се гмуркам отново в поредната тревожност, а желая да стопирам всичко изначало. Вчера ей така от нищото си спомних, че преди 2 години и половина баткото счупи живачен термометър в хола - почистихме от топченцата уж много старателно, поръсих със сяра (само мястото, където се беше счупил), проветрявала съм постоянно с дни, а и като цяло в топло време почти винаги е отворена вратата към терасата. Но ей така снощи като се сетих и като се притесних ако още не се е изпарил живакът (ако не сме почистили някое малко топче) и ако бебчо диша вредни изпарения. Нали е минало вече достатъчно време? А и количеството живак е минимално. (Даже бях звъняла в Гражданска защита, които тогава ме успокоиха.) Имам ли някакви поводи за притеснения или просто да ДИШАМ?

# 539

Общи условия

Активация на акаунт