Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 128
  • 149
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Айде да не намесваме абортите, че там си е въпрос на чист шанс. Щото тогаз ще рече, че Господ много обича циганките (поне тия от преди 25-30г.) и за тях карма няма.

# 136
При абортите по желание, където има голям риск от усложнения и непоправими последици, си е почти 50:50 дали след това ще можеш да забременееш.

Извинявай, но е голяма глупост това, което си написала. Първо, няма такава зависимост, и второ, каква е разликата между аборт по желание или изчистване след спонтанен аборт? Никаква. Процедурата е една и съща. Само психическата травма е различна.

Вчера имаше интервю с проф.Кантарджиев. Според него, 90 процента от случаите на стерилитет се дължат на инфекциозни полово предавани и нелекувани болести.
Тоест, разюздан сексуален живот, съчетан с отлагането на деца за след 30, като се наживеем, е основната причина за нямане на деца. А не кармата.

И не само разюздан сексуален живот – невежеството и слабата здравна култура също допринасят, дори партньорът да е само един. То дори във форума да се огледаш, е пълно с жени, които са като ходещо бактериално оръжие, но не отиват на преглед, или ако отидат, не се лекуват адекватно, ами карат на бабини методи и си превръщат вагините в кошчета за отпадъци – какво ли не си пъхат там, само и само да не отидат на лекар. Или допускат партньорът да ги заразява многократно, но нито го зарязват, нито дори го натискат също да се лекува.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 09:52 от Как' Сийка

# 137
Имам позната с 8 аборта по желание и след тях си роди две деца. Българка е. Преди инвитро се правят много задълбочени изследвания - микробиология влагалищен секрет, всякакви бактерии и гъбички се изследват и при двамата партньори. Не всички отлагат правенето на деца за след 30 за да се наживеят. Аз отлагах, например, до 32, за да си завърша висока степен образование в чужбина и да си осигуря финансова независимост. Покрай трудностите залитнах по астрологията и там го има елемента на “каквото ти е дадено “ в този живот се вижда по наталната карта. Ако не ти е ,  100 инвитро-та да направиш, няма да го бъде, един вид. Ако вярваш в астрологията, нали. Ако вярваш в кармата е от минал живот нещо. Ако вярваш в Бог пък, би трябвало в един момент да чуе молитвите ти и да отговори. Ако не отговори , какво?  И така, лутането из лабиринта продължава…

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:50 от •MERA•

# 138
  • София
Астрологията не е наука.
Покрай трите ми бременности се запознах с някои бременни циганки. Те много често са само с по 1 интимен партньор, защото се женят на по 14-15. Зачеват и раждат лесно, защото не сменят мъж след мъж, знаете, че при тях това е въпрос на чест. Аз лично лежах с 2 бременни в стая, едната беше изключително чиста, мила, разумна и имаше дъщеря на 13, очакваше второ момченце. Другата беше на 17, бременна с първо и престоя само няколко часа на етажа, но вдигна целия коридор с 20 бременни на главата си.

# 139
Аз пък познавам циганки с репродуктивни проблеми, въпреки че са били уж с един партньор.
То е ясно, че ако не си стоял в репродуктивни клиники, ще ти се струва, че някои хора проблеми нямат, като не си ги видял с очите си.

# 140
  • Пловдив
Тази тема ме хвана в момент от живота ми, когато основните неща са наопаки.
Иска ми се да има справедливост, но хем клоня, че има, хем - че няма.

Ако има справедливост и смисълът й е урок и поправяне на бъдещи грешки, не би ли следвало възмездието да застигне когото трябва в рамките на настоящия му живот (а не децата му или него в бъдещия - ако съществува бъдещ живот)?

Какво направих аз, че загубих 3 бебета в рамките на 6 години, че преди това (когато бях по-млада) години наред се лекувах, страдах и пиех силни лекарства и поради това не се решавах на детенце, а вече съм с изчерпан яйчников резерв? 4 кюртажа имам, нито един по мое желание: 2 за махане на мисед, 1 за "поправка", че "била останала тъкан вътре" (специализанти от Хирургиите се учеха върху мен) и 1 кюртаж за махане на полипи. На баба ми греха ли изплащам, която е направила аборт по желание (мислила съм си го, че е възможно)? А основното ми заболяване, което влача от години, с какво го заслужих, да не би някой мой прадядо да е убил някого?

Просто някои хора се раждат с гадна съдба. Мъжът ми имаше такава роднина. Съдбата не й даде да си роди свое дете, мъжът й беше пияница, цял живот го търпя и живя във физическа мизерия, едвам изхранвайки осниновените си деца, накрая си отиде на 50 и няколко години.

Един нехранимайко завлече фирмата, в която работех, със стотици хиляди лева, планирана и страхотно разчетена измама. Излежа максималния срок в ареста и поради липса на свидетели и доказателства така и не последва присъда. Ходи си из квартала, сигурно мами други фирми, говори се, че два апартамента си бил купил.

Известна фирма колбаси, преди бяха добри като вкус. Развалиха качеството, сега са отвратителни. Хората да ядат  боклуци, смес от подправки, бои и емулгатори, а собствениците си построиха къщи в Родопите.

В едни домове има благополучие, 3 деца, пари, почивки, забавления, а в други се борят за дете и едва свързват двата края.

Познавам жени с по 5-6 аборта, обаче съдбата тях не ги е лишила от деца, даже пак забременяват.

Голяма справедливост е в света, няма що.
Знам, че малко преувеличавам и клоня към черно-бяло шаблонно мислене, но както казах, темата ме бодна в гаден период от живота ми.

# 141
  • Deutschland
Всичко ще се нареди в правилния момент. Бъди сигурна.

# 142
Днес разбрах за съученичка, която е от двайсетина години с мъжа си, че са им се родили близнаци, дълго чакани, страшно щастливи изглеждат и двамата родители.

# 143
Да, вярвам че всичко се връща рано или късно! И давам прост пример с бившия ми мъж, който ме тормозеше психически, обиждаше и т н. Казах му, че всичко ще му се върне рано или късно и той тогава ми вика " Не на тебе ще ти се върне" иии на кого се върна? На него! Взели са му книжката за цяла година, а оттам си вади хляба, дядо му почина също..

# 144
Вярвам.
Аз нараних някого в миналото (макар и без да го искам), сега нараняват мен. Вероятно без да го искат…

# 145
И да не беше наранила, пак можеше теб да наранят.
Животът не е само цветя и рози.

# 146
И да не беше наранила, пак можеше теб да наранят.
Животът не е само цветя и рози.

О, това много добре го знам, далеч не смятам, че е цветя и рози. Просто го усещам, не мога точно да го обясня. Simple Smile

# 147
Въпрос на вярвания.
Чела си нещица за прераждане, карма и подсъзнателно това ти е влязло в главата.
Ако не беше и не те интересуваше, нямаше въобще да мислиш, че нещо ти се е върнало.

# 148
Напълно е възможно да си права.

# 149
Може и да съм права, може и да не съм.
Може прераждане и карма да има, де да знам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт