На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 782
  • 804
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Къде ще ви правят вливките, защото знам че за бременни само в майчин дом се правят?
Преди бременноста съм правила в хематологията, но сега тотално казаха, че при тях не може и ми изписаха хапчета.

# 286
Дами, някоя с ниско желязо и хемоглобин да си е правила вливки с Феринжект? На мен утре ще ми вливат, принципно винаги съм била анемична, но нещата са на път да излязат извън контрол и хематологът ми обясни, че в тази ситуация вливките са най-добрият ми избор. Лееекико ми е притеснено да не се почувствам зле...

Здравей, да! На мен хемоглобинът ми е ок, но желязото и феритинът - не. Вчера имах вливка и след това б12 ми биха. Супер се чувствах и вчера и днес. Имам силно главоболие, но го отдаван на това, че съм с хрема. Синът ми беше болен, сега мъжът ми, явно и мен няма да ме подмине. Около 3 часа беше вливката, полежах си. Имаше и още няколко жени, на които вливаха, някои за втори път. Бъди спокойна, по-добре ще е за теб и бебето. При мен и общ белтък е зле, под долна граница и се налага да пия протеин по два пъти на ден след хранене.
    Взимате ли нещо при главоболие? Чудя се дали мога да взема нещо сега, за да не зазлее работата с този вирус/грип.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 20:40 от Dobrana

# 287
    Dobrana, на мен Аг ми каза ,че мога да пия при главоболие 2 парацетамола ,защото от 1 няма как да мине.Стори ми се много ,но наистина няма какво др да се пие а 1 май няма да помогне🤷♀

# 288
    Dobrana, на мен Аг ми каза ,че мога да пия при главоболие 2 парацетамола ,защото от 1 няма как да мине.Стори ми се много ,но наистина няма какво др да се пие а 1 май няма да помогне🤷♀

Благодаря ти, ще пробвам с 1 първо, да видим…

# 289
    Момичета вие решили ли сте как ще раждате? Аз още не смея да чета по темата за да не сънувам кошмари😅😅😅
    На мен първото ми раждане беше секцио, планово и по желание.
    Преди да забременея винаги съм си мислела, че ще родя нормално и то супер лесно, тъй като смятам че имам висок праг на болка и като цяло съм по-смела, така да го кажа. Когато забременях всичко се промени. Започнах да изпитвам чиста паника от нормалното раждане. Доста време го мислех, четох доста, но реших да се доверя на интуицията си. Дори не ме беше страх от болката, ами от неизвестното. В главата ми беше само какво би могло да се обърка и бях убедена, че ще се обърка, за това избрах секциото. Нямам идея от къде се породи тая паника, но и двама лекари ми помогнаха да избера секциото, казвайки ми че най-вероятно няма да успея, заради тесен таз.

# 290
    При мен раждане номер 1 протече така: изтекоха ми водите, бебето тръгна нормално, няколко часа по-късно се молех да го вадят, не можех да издържам контракциите (моят праг на болка е много нисък), бях стигнала заветните 1см. разкритие. И! Лекарката реши да ме вкарва за секцио, сложиха ми спиналната упойка и в момента, в който ме сряза се установи, че не ме е хванала добре. Много силна болка усетих, стана ми лошо, показателите започнаха да се влошават, стана суматоха, анестезиологът и лекарката се скараха и помня само, че ме питаха как ще се казва бебето и се събудих след известно време, бяха ме сложили под обща анестезия. Та! По темата по-горе, не се знае нищо. Аз самата предпочитам секцио, възстановяването ми беше перфектно, спортувах, за дискомфорта си слагах свещички обезболяващи. Стресът след протичането на раждането ме държа дълго, понеже такъв сценарии нямах в главата си! Когато наближи времето, ще обсъдим с лекаря, но аз лично бих искала да родя секцио и да не преживявам същото.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 07:02 от Dobrana

# 291
    Точно заради този стрес и травмата, която би причинила една такова раждане избрах секциото. Проучвах дълго, избрах си болница, избрах си лекар, избрах си дата и чаках. Бременноста ми психически я изкарах доста тегаво, но при приемането ми и в деня на операцията, бях безкрайно щастлива и спокойна. Всичко мина по план и бързо се възстанових. За мен е много важна нагласата.  Аз си мислех, че няма да се справя с нормалното раждане, та как бих могла, ако сама не вярвам че мога. Има и обратното пък, жени които са ужасени от секциото.

# 292
    Dobrana, много съжалявам за това което ти се е случило звучи ужасно.Не бях допускала такъв сценарии ,че е възможно да се случи.Аз също изпитвам паника ,като си помисля за естествено раждане.Отделно при по силна болка някакси тялото ми реагира и ми пада кръвното😅Даже  имам много случай ,ако някой ми разкаже история какво е станало с него някаква трамва или порязване пак ми става лошо😅зОтделно дъм чувала доста гадни истории от естественото раждане и последствия и някак си ме е страх.То и от секциото ме е страх,но се успокоявам,че така всичко ще с наред с бебето.Не знам всеки със страховете си😅Затова ме е страх да чета по темата чисто медицински как протичат нещата😅

# 293
    Здравейте, мамии знам че най вероятно още е рано за покупки (първа бременност ми е и гледай все още да се въздържам) но се замислих за кошарите next to me мисля че би било доста удобно с тях вие какво ще кажете

# 294
    • Пловдив
    Здравейте, мамии знам че най вероятно още е рано за покупки (първа бременност ми е и гледай все още да се въздържам) но се замислих за кошарите next to me мисля че би било доста удобно с тях вие какво ще кажете

Имам и обикновена и такава, чиято преграда се сваля и може да се долепи до леглото. Определено с малко, бебе е удобство вечер при храненията, спестява разходката. Но съвсем спокойно човек може да живее и без това - въпрос на предпочитание е според мен.

# 295
    Paola.G  Ние купихме легълце Next to Me на марката Kikkaboo. Надявам се да влезне в употреба, ще разберем. Това ни е първата покупка за бебето. Relaxed

# 296
    Дано съдбата не ме опровергае, но според мен изобщо не е рано за покупки 🥰 Аз не страдам от суеверия и действам доста прагматично, няма да оставя всичко за последния момент. Ние ще сме с Moses basket, която ще ми даде позната. Надявам се след това да минем директно на кошарка с опции да расте с детето. Ще се радвам на отзив, ако някой има впечатление от Moses basket Simple Smile

# 297
    Аз също съм малко суеверна, затова съм решила след всеки преглед, да взимам по нещо мъничко. Така и чисто финансово ще разпредлим разходите във времето и няма всичко да ни се стовари наведнъж.
    И друг път съм казвала, че големите неща (кошара, количка, кош за кола) имаме от баткото.
    Аз с него не успях да кърмя и беше голяма драма, та сега съм решила да не се мъча излишно и да си храня от началото смесено. Миналият месец купих шишета на Phillips Avent, а вчера след прегледа в 19гс поръчах стерилизатор пак на същата марка и лятно чувалче за сън. Grinning
    Иначе, господинът върви седмица напред, но АГ каза, че корекция не термин се прави до 13гс, след това вече не.
    Та си остава за 21.06.

# 298
    Дами, от 2 дни изпитвам странни болки в корема, наподобяващи тъпа мускулна треска, не мога да ги опиша точно. Някой има ли подобни усещания?

# 299
    Дами, от 2 дни изпитвам странни болки в корема, наподобяващи тъпа мускулна треска, не мога да ги опиша точно. Някой има ли подобни усещания?
    Къде ти е локализирана болката? При мен в 16г.с  имаше много силна болка отстрани около пъпа, че ходих вечерта при дежурен - прегледа ме, не беше проблем с бебето, каза че вероятно е разтягането на матката. После беше и консултацията при следящия ме и каза, че е нормално да има неразположения в корема и лекарите се притесняват основно, ако болката е хоризонтална ниско под пъпа.
    Аз иначе си имам нещо точно като тъпа мускулна треска, но е високо  - казаха ми че е от уголемяване на матката и газове, а газове определено имам. Имам я от
    2-3 седмици - през това време ме гледаха на женската консултация и на две втори фетални. Направих две - една в края на 19/начало на 20седмица и една сега в 22ра. И на трите прегледа нямаше проблем с бебето, не са и контракции, и 3та лекари ми казаха, че е нормално да има дискомфорт и от увеличаването на матката, защото бебето си расте бързичко. А вечер като лягам имам мнооого газове и ми е дискомфортно да спя, та сутрин като се събудя нямам търпение да стана да се раздвижа.
    Все пак си сподели и на АГто да погледне дали е ок всичко, дали нямаш контракции и да се изясни поне от какво не е.

Общи условия

Активация на акаунт