На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 793
  • 804
  •   1
Отговори
# 300
В сряда съм на преглед и ще питам. Болката е като кръг около пъпа. Аз съм с леко скъсена шийка, но докторката ми обясни, че контракциите се усещат като болка при цикъл. Не е такава, но за всеки случай пих но шпа, освен ежедневния магнезий. Може да е от разтягането наистина.

# 301
Целия първи триместър бях с контракции и ги усещах точно като спазмите преди да ми дойде. Възможно е да ти е от разтягането и пренаместването вътре на органите, все пак като расте бебето и започва да притиска.

# 302
Аз съм подобни болки когато има силен растеж, точно около пъпа. 16гс имах и в момента пак имам защото имам чувството че за една вечер пак ми изскочи коремчето напред 😀 АГ каза, в такива случаи че може 2х3 но шпа, и ако това не облекчава задължително да й кажа.

# 303
И аз се присъединявам със същото - имах сходни болки около 17г.с., сега понякога пак и то все в дните, в които коремчето сякаш расте с часове 😀 но шпа е ок да се пие, аг ми каза. Че е притеснително, ако започна да се превивам от болки чак. Иначе матката си расте, няма как. Прочетете за round ligament pain, най-вертоятно е това.
Момичета, аз се разболях.. температура 37.8, повръщане и лека кашлица. Не знам дали са симптоми на някой от върлуващите грипове, но каквото и да хапна, повръщам го. И ме втриса цял ден. Ако мина 38гр., ще взема половин парацетамол. За повръщане, ако ви се е налагало, какво ств взимали?

# 304
Rarina Надявам се бързо да ти мине! Yellow Heart Аз за температура съм взимала цял Парацетамол по препоръка на АГ. За повръщането не мога да ти препоръчам, тъй като все още продължава при мен вече 22-ра седмица. Може би пробвай със сухари, препечена филия, солети, чай от мента. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 305
И аз се присъединявам със същото - имах сходни болки около 17г.с., сега понякога пак и то все в дните, в които коремчето сякаш расте с часове 😀 но шпа е ок да се пие, аг ми каза. Че е притеснително, ако започна да се превивам от болки чак. Иначе матката си расте, няма как. Прочетете за round ligament pain, най-вертоятно е това.
Момичета, аз се разболях.. температура 37.8, повръщане и лека кашлица. Не знам дали са симптоми на някой от върлуващите грипове, но каквото и да хапна, повръщам го. И ме втриса цял ден. Ако мина 38гр., ще взема половин парацетамол. За повръщане, ако ви се е налагало, какво ств взимали?

За температура също бих ти препоръчала да изпиеш цял парацетамол на мен АГ ми разреши по два на ден. Мен също ме пипна нещо и имах цял ден температура онзи ден като стигнеше ли 38 пиех парацетамол. За повръщането също не мога да ти кажа, мисля че назад в групата някой пиеше нещо и беше споделил. Дано бързо се възстановиш, при мен настинката е по различна с много кашлица, болки в гърлото и запушен нос.

# 306
Благодаря ви! Писах на док. и ми позволи деган и квамател за повръщането. Лошото е, че цял ден не задържам и най-малката хапка тестени изделия. Ще пробвам деган, солети и цял парацетамол след това. Peperuda23, оздравявай и ти бързо!❤

# 307
Аз за повръщането смучех антиметил, отделно пиех вода с лимон, а колко са ми помогнали и колко съм си втълпила, че са помогнали е отделен въпрос. Имах много тежко повръщане до средата на 4месец. За хрема имам разрешение от АГ за Назориг и Виброцил с уговорката, че не правя дълго лечение с втория, а при нужда. Иначе най-безопасно май са инхалациите с физиологичен разтвор при симптоми на настинка. За темперстура също ми казаха, че може до 2 парацетамола дневно.

# 308
Rarina, когато ми беше зле АГ каза Вомитусхил+деган. Аз бях като теб и даже се притесних, че ще се обезводня. Пробвай да изпиеш деган с малко вода и след това от тези капки, те са хомеопатични. Пият се по 10 капки което е по-малко от 1с.л. 3 през деня, а в тежки случаи през 20-30 мин. Много ми помогнаха!
За температурата и аз бих изчакала над 38.
Оздравявайте бързо!

# 309
Здравейте мами започнах да събирам мнения лека полека и ми е интересно вие какво ще кажете количка 3в1 или 2в1 и на кой марки предлагате. Искам някоя доста лека тъй като съм доста слабичка и ще ме е трудно с по тежка и естествено да е лесно маневрена

# 310
От първото съм фен на Jane, иваче гледам сега има разни модерни марки..
Аз също се чудя за 3 в 1, но все си мисля че бебешкият кош ще ми е крайно излишен, така че по-скоро бих взела количка с пълно легнало+ столче за кола.
Здравейте мами започнах да събирам мнения лека полека и ми е интересно вие какво ще кажете количка 3в1 или 2в1 и на кой марки предлагате. Искам някоя доста лека тъй като съм доста слабичка и ще ме е трудно с по тежка и естествено да е лесно маневрена

# 311
  • София

Вижте Анекс и тези полските в магазин Мое бебе Слънчице. Те са доста лекички и маневрени. Сайбекс Балиос също е маневрена, но не особено лека, но според мен ако търсите с повече екстри в комплекта тези полските (висок клас са) имат всичко включено в комплекта.

# 312
Ние сме се насочили към прословутия Балиос 3в1, защото откъм неща в комплекта и бюджет отговарят на нуждите ни в момента. Бутала съм количка на приятелка, която се води, че тежи повече от Сайбекса + бебето на 5м. вътре и не усещах да ми тежи. Предстои ни да отидем да пробваме модели + 2025 версията, която се води, че даже е малко по-лека. Много държим на коша за новородено, защото живот и здраве нашето бебе ще се роди по същото време като на приятелите - всяка вечер излизахме на разходки, доста често сядахме да вечеряме навън, а на бебето му беше много удобно в коша, спеше спокойно, а като се прибираха просто откачаха коша и го качваха вкъщи, а бебето продължаваше да си спи. Ползваха си го докато стана на кг. и вече искаше да седи изправен, чак тогава смениха на седалката - малко след 6я месец. Да, всяко бебе е различно, но видяхме колко може да е удобен и практичен коша за лятно бебе, защото времето позволява по-дълги разходки от началото още. Отделно мислим в началото да ползваме столчето за кола от комплекта, защото сме много редовни с колата - и на кратки градски и на няколкочасови извънградски пътувания. Та в началото мислим да сме с него и после да погледнем за тези, които уж са минали повече тестове и са по-удобни вече за седящо бебе.

# 313
Аз гледах Mutsy Nio и Candy Peach 7, като втората много ме изкефи. Вижте ги! И двете са леки и маневрени.
Аз пък търся стол за хранене 3в1, да включва и шезлонг за начало и после да се трансформира в следващо ниво. Иска ми се да го слагаме бебето до нас, на нашата височина, когато готвя, храним се, а да не е на пода. Нашето жилище е голямо и разчупено и ако съм в кухнята и готвя, няма да го виждам в хола на дивана или в трапезарията. И се чудех за решение, за да не го слагам в количката или пък да е на шезлонг на пода до мен. Дали ви е попадало нещо от сорта и имате ли идея, мнение?

Rarina, как си ти? Овладя ли ситуацията? И аз съм болна, с ужасна хрема, носът ми е брутално запушен. Не мога да ям, да пия вода, да дишам. Само капки с ксилометазолин помагат временно. Наясно съм, че не са препоръчителни, но няма живот иначе - ушите ми заглъхват, главата ме боли ужасно! Пробвах всичко!!!!

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:54 от Dobrana

# 314
Количката на приятелите, която споменах, че съм тествала е точно iCandy Peach 7, хубава е и маневрена, не ми идваше прекалено тежка, но така и не ми е удобна и не ме грабна. Но определено е стабилна и здрава количка.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 01:07 от genome

Общи условия

Активация на акаунт