На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 812
  • 804
  •   1
Отговори
# 315
Dobrana , аз нямам много подобрение, за жалост.. поне не повръщам вече и мога да задържа храна и лекарства. Но вчера и през нощта си имах над 38гр. темп. Особено през нощта беше супер мъчително, тресеше ме, после пих парацетамол и часове наред само се потях, сваляйки темп. И беше изтощително, но сега съм с 36.3 и съм безкрайно благодарна. Дано остане така!
Но реших цяла седмица да не ходя в офиса, много особено, вече са ме завъртели хормоните. Преди ходих и болна винаги, но сега супер категорично си останах, приоритетите се сменят осезаемо!

Едит: носът ми е много запушен, но аз търпя и нищо не пръскам. Защото преди 10г развих ринит от капки и беше много страшно, та оттогава - търпя и съм се примирила. Дишам през устата просто😀

За колички и всичко друго - на мен сякаш ми е рано, планирам за април/май рисърч и закупуване. Но споделяйте, много е полезно!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:35 от Rarina

# 316
Казвам ти какво ми помогна на мен при зверски гноен синузит, действа безотказно :
Взимаш си Капки Йодасептон и кислородна вода 3%. В 100 мл вода сипваш една капачка от водата и 3 капки йодасептон. Със спринцовка вкарваш по 1мл дълбоко в всяка ноздра с вдигната глава  и после веднага рязко издухваш навън, като се наведеш. Така 2 пъти на ден.
И по 1-2 инхалации на ден с 20 капки Кармолис във вряща вода.
Незнам как ти звучи, но аз така се излекувах, по тази рецепта на моята Унг, която е била специалист в Исул към 50 години.
Аз гледах Mutsy Nio и Candy Peach 7, като втората много ме изкефи. Вижте ги! И двете са леки и маневрени.
Аз пък търся стол за хранене 3в1, да включва и шезлонг за начало и после да се трансформира в следващо ниво. Иска ми се да го слагаме бебето до нас, на нашата височина, когато готвя, храним се, а да не е на пода. Нашето жилище е голямо и разчупено и ако съм в кухнята и готвя, няма да го виждам в хола на дивана или в трапезарията. И се чудех за решение, за да не го слагам в количката или пък да е на шезлонг на пода до мен. Дали ви е попадало нещо от сорта и имате ли идея, мнение?

Rarina, как си ти? Овладя ли ситуацията? И аз съм болна, с ужасна хрема, носът ми е брутално запушен. Не мога да ям, да пия вода, да дишам. Само капки с ксилометазолин помагат временно. Наясно съм, че не са препоръчителни, но няма живот иначе - ушите ми заглъхват, главата ме боли ужасно! Пробвах всичко!!!!

# 317
  • Пловдив
Ние ще ползваме Cybex priam 3в1(ще ни я дадат роднини), пътуваме доста с кола, столчето е с добър резултат на краш теста.  Коша за новородено, особено за лятно бебе, което може да си изкарваш постоянно си е удобство, а и четох, че за детето е много по-полезно да лежи първите 5-6 месеца в него, тъй като е с по-твърдо матраче, все едно е на леглото вкъщи, за разлика от летния кош. Преди години на училището за родители, бяха питали колко време е удачно детето (новородено) да стои в столчето за кола и отговора беше до 2 часа, след което трябва да се направи почивка и така с порастване на детето се увеличават всеки месец с по 1 час непрекъснато стоене.
Преди да разберем, че ще ни дадат количка пообиколихме малко магазини, като се бях спряла на няколко модела - Cybex Balios/Priam, Inglesina (не успях да я видя, тъй като я има в София и не стигнахме до пътуването) Anex и Venicci.  С мъжче харесахме Venicci-то, лека (~11кг) маневрена, много лесна за сгъване, като нямаше да ползваме техния кош, мислехме да вземем 2в1 и кош за кола на Cybex - чисто ценово надделя. Първото ми дете изобщо не стоеше в количка и не ни се инвестира голяма сума в нещо, което може и да не бъде ползвано. Отделно покрай нас приятели я използват с две поредни деца и не са имали никакви проблеми за всички тези години употреба.

Ще запазвате ли стволови клетки, на коя фирма сте се спрели? Тепърва започвам проучване по този въпрос Nerd

Рано , не рано започнах с покупките, оставила съм някой консумативи за намаленията май месец, едрите неща ги имаме отпреди. Дрешки - накупих малко Smiley ами слаб ми е ангела, а и хванах някой промоции. Пък и така по не усещам харчалъка, че ако оставя всичко за накрая ще се усет рязко.

На болните момичета стискам палци бързо да оздравяват! Relieved

# 318
Здравейте, отново,

Включвам се по темата с количките. През уикенда посетихме магазин Bebemax и след доста детайлно обяснение от страна на консултантите се спряхме на количка Easy Walker Harvey 5 - марката е холандска и се занимавам само с производство на детски колички, среден към висок клас. Води се 2в1 - бебешки кош до 6м и летен кош за след това. На място тествахме количката с кукла бебе, която е с реални кг на бебето и се усети разликата с бутане на празна количка Grinning . Има изградено трасе с неравности на място и според мен не друсаше много и беше лесно маневрена.
Отделно матракът на кош има анти-рефлукс позиция, отвори за проветряване и не изглеждаше да е само дунапрен.
Количката се сгъва с едно копче, което за мен е най-големият плюс.
Определено ни впечатлиха с тази марка и ще вземем нея.

По отношение на кошницата - в същия магазин се опитаха да ни убедят, че нямаме нужда от такава кошница, а направо да си вземем столче за кола, което да използваме до 4 годишна възраст на детето. На нас идеята с кошницата е да я използваме при пътуване в колата, както и за кратки разходни (до доктор, на пазар и тн). Обясниха ни, че в кошниците бебета били под наклон 45 градуса, което не е ергономично и трябва на 1-2 часа да се изважда от кошницата и да се поставя в нормалния кош в леглото положение, за да се изпъне. Признавам не знаех, звучи логично, което автоматично означава, че при дълги разходни, почивки и тн. ще си носим основния кош на бебето. Както бях писала по-напред в темата, се бяхме насочили към Maxi Cosi Pebble Pro 2, която кошница има функция за пълно легнало състояние (което отново не изключва факта, че ще носим основния кош при дълги пътувания Grinning ) и ще вземем нея със сигурност.

# 319
Здравейте, момичета!
Да се присъединя и аз - 20+2 г.с. с термин 14.06 с момиченце.
Първа бременност ми е.
Следя се в Надежда при доктор Павлова.
Правихме НИПТ в 12 седмица в CellGenetics.
Засега всичко е наред, усещам бебето от 2 седмици някъде.
На аспирин съм (Акард) от 12 г.с до 34 г.с. поне, честно казано, не разбрах защо - нещо с оросяването на плацентата, но ме увериха, че всичко е наред.

Нищо не сме купували с мъжа ми, освен, че поръчахме количката, защото в официалния сайт имаше промоция до края на месеца с безплатен кош за новородено.
Спряхме се на Easywalker Harvey 5, защото е лека.
Та който иска, може да види сайта, всички модели до края на месеца идват с безплатен кош за новородено.
Моят съвет е да поръчвате всичко от официалните сайтове, в България всички reseller-и си слагат голяма надценка.
Например този модел в Бебемакс щеше да излезе към 1700 лв, а ние го поръчахме за 1400 лв с доживотна гаранция и сервиз.

Много бих се радвала, ако споделите някакъв списък с всичко необходимо, което трябва да си вземем за първо дете, понеже сме доста объркани, и ако можете да споделите някакъв курс за родители, който се провежда на живо, от който сте доволни, в който обясняват всичко.

# 320
Момищета, 2рата фетална през корема ли се прави пак?

# 321
Втората фетална мен ме гледаха и вагинално(измерване на шийката), и с коремен за бебето.

На въпроса за стволовите клетки срещам много противоречиви мнения и как ще си дадем излишно парите без да влязат никога в употреба(дано), е да, ама племенникът на братовчедка ми в момента е на 8 и техните дават още по-луди пари за лечение със стволови клетки, а не са запазвали собствени. Ние ще запазваме към Cells4Life, към тях ни е и пренаталния тест, и ни беше обяснено, че поради тази причина ще имаме и отстъпка в цената. Днес имам уговорка да се разберем с представителката за час през тази или другата седмица, за да ни разясни пакетите.

Аз не съм суеверна, не исках от практична гледна точка да вземем неща отсега, защото сме и в ремонт, и няма много място из нас, но си правя списък с нещата и малко по малко започнах да поръчвам - повивалник, ваничка и подобни, та всичко пращам към майка ми. Три от най-близките ми родиха миналата година (често споделям, че все имам раждали познати, еми, всички се изредиха по едно и също време Grinning), та получавам всестранни препоръки и даже се обърквам. Две от момичетата родиха спешно секцио в края на 8 месец, а едната искаше да вземе всичко към края и не беше почнала с купуването на неща, та бебето ги хвана неподготвени и затова не искам и да оставя всичко за последния момент. Кошара тип next to me ще ползваме от едното бебе - такава на SnüzPod, за дрешки не бързам, поръчала съм само няколко бодита засега (и то от филмарщина, ако и аз родя преждевременно, въпреки че и за това е рано), но искам да поизчакам с купуването на дрехи, а отделно ще имаме доста отново от същото бебе, защото те пък се бяха презапасили, люлка също ще ни дадат тяхната, почти не им е ползвана, защото техният не я вкара много в употреба, но не е гаранция, че и при нас много ще се ползва.

# 322
Втората фетална мен ме гледаха и вагинално(измерване на шийката), и с коремен за бебето.

На въпроса за стволовите клетки срещам много противоречиви мнения и как ще си дадем излишно парите без да влязат никога в употреба(дано), е да, ама племенникът на братовчедка ми в момента е на 8 и техните дават още по-луди пари за лечение със стволови клетки, а не са запазвали собствени. Ние ще запазваме към Cells4Life, към тях ни е и пренаталния тест, и ни беше обяснено, че поради тази причина ще имаме и отстъпка в цената. Днес имам уговорка да се разберем с представителката за час през тази или другата седмица, за да ни разясни пакетите.

Аз не съм суеверна, не исках от практична гледна точка да вземем неща отсега, защото сме и в ремонт, и няма много място из нас, но си правя списък с нещата и малко по малко започнах да поръчвам - повивалник, ваничка и подобни, та всичко пращам към майка ми. Три от най-близките ми родиха миналата година (често споделям, че все имам раждали познати, еми, всички се изредиха по едно и също време Grinning), та получавам всестранни препоръки и даже се обърквам. Две от момичетата родиха спешно секцио в края на 8 месец, а едната искаше да вземе всичко към края и не беше почнала с купуването на неща, та бебето ги хвана неподготвени и затова не искам и да оставя всичко за последния момент. Кошара тип next to me ще ползваме от едното бебе - такава на SnüzPod, за дрешки не бързам, поръчала съм само няколко бодита засега (и то от филмарщина, ако и аз родя преждевременно, въпреки че и за това е рано), но искам да поизчакам с купуването на дрехи, а отделно ще имаме доста отново от същото бебе, защото те пък се бяха презапасили, люлка също ще ни дадат тяхната, почти не им е ползвана, защото техният не я вкара много в употреба, но не е гаранция, че и при нас много ще се ползва.
Къде правихте фетална?

# 323
Къде правихте фетална?
д-р Желязкова, Варна
Моят следящ в 17г.с. също ме беше гледал с вагинален за шийката. Сега в 22г.с. не ме гледа, но ми каза, че в следващата консултация отново ще ме погледне с вагинален, защото се видя нещо, което прилича на малка миома, но не се вижда добре на коремния.

# 324
Аз също имам малко миомно възелче.

# 325
Аз също имам малко миомно възелче.
Казвали ли са ти нещо за него? Желязкова го видя при мен докато ми гледа шийката, а после и моето АГ, но той каза, че за да потвърди иска да изчака до следващия преглед (защото на предните прегледи не се виждаше, а съм била и при дежурен лекар, и на друг лекар при първата фетална, а отделно бях на второ мнение при още един за съмнения с бебето и нито веднъж не се е виждало възелче) и също да погледне с вагинален, защото е ниско долу, а не иска сега да ме ръчка втори път за три дни с него, но ми каза засега да не де притеснявам.

# 326
На първата фетална го видяха, казаха че е мн малко 1,5 просто да се следи

# 327
Моето е 2.7/1.5, но нито на феталната, нито моят изглеждаха притеснени, та и аз гледам да не се шашкам. Единствено ми казаха, че за раждането може да притиска, ако се увеличи, защото е ниско.

# 328
Моето е 2.7/1.5, но нито на феталната, нито моят изглеждаха притеснени, та и аз гледам да не се шашкам. Единствено ми казаха, че за раждането може да притиска, ако се увеличи, защото е ниско.
Ако рраждате секцио може да кажете да го махнат със секциото.

# 329
Изчетох коментари тук на жени, на които са им го махнали така, но и на други на които са отказали, защото матката е много кръвоснабдена тогава и можело да се получи по-голям кръвоизлив. Уж искам да е естествено, но имам и други показания, които могат да наложат да е секцио, та ще видим кое как ще се развие.

Общи условия

Активация на акаунт