На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 824
  • 804
  •   1
Отговори
# 330
Ние ще ползваме Cybex priam 3в1(ще ни я дадат роднини), пътуваме доста с кола, столчето е с добър резултат на краш теста.  Коша за новородено, особено за лятно бебе, което може да си изкарваш постоянно си е удобство, а и четох, че за детето е много по-полезно да лежи първите 5-6 месеца в него, тъй като е с по-твърдо матраче, все едно е на леглото вкъщи, за разлика от летния кош. Преди години на училището за родители, бяха питали колко време е удачно детето (новородено) да стои в столчето за кола и отговора беше до 2 часа, след което трябва да се направи почивка и така с порастване на детето се увеличават всеки месец с по 1 час непрекъснато стоене.
Преди да разберем, че ще ни дадат количка пообиколихме малко магазини, като се бях спряла на няколко модела - Cybex Balios/Priam, Inglesina (не успях да я видя, тъй като я има в София и не стигнахме до пътуването) Anex и Venicci.  С мъжче харесахме Venicci-то, лека (~11кг) маневрена, много лесна за сгъване, като нямаше да ползваме техния кош, мислехме да вземем 2в1 и кош за кола на Cybex - чисто ценово надделя. Първото ми дете изобщо не стоеше в количка и не ни се инвестира голяма сума в нещо, което може и да не бъде ползвано. Отделно покрай нас приятели я използват с две поредни деца и не са имали никакви проблеми за всички тези години употреба.

Ще запазвате ли стволови клетки, на коя фирма сте се спрели? Тепърва започвам проучване по този въпрос Nerd

Рано , не рано започнах с покупките, оставила съм някой консумативи за намаленията май месец, едрите неща ги имаме отпреди. Дрешки - накупих малко Smiley ами слаб ми е ангела, а и хванах някой промоции. Пък и така по не усещам харчалъка, че ако оставя всичко за накрая ще се усет рязко.

На болните момичета стискам палци бързо да оздравяват! Relieved

Хахахаха, много ме развесели твоят пост! И моите ангели са слаби. Купих шишета на Нук, стъклени с каучукови биберони, стерилизатор, уред за затопляне на вода, пан на Нук, купих чаршафи, матрак, протектор за матрака, всичко от озон.бг. От Зара купих килимче, пердета, гнездо, хавлия за баня, спален чувал.
В ХМ много харесвам дрешките за новородени, може би от там ще набавя. Ваничка няма да купувам, понеже имаме вана, ще сложа вътре мека подложка с някаква допълнителна поставка.

AirplaneMode, ще го пробвам това, нямам избор! Много ти благодаря за препоръката.

# 331
А, подсети ме, че същите шишенца взехме и ние, килимче също + муселинови пелени, чаршафчета за леглото също.

Въпрос - на какъв стерилизатор се спряхте? Там ми е тотален мрак и не знам обикновен ли, от тези със сушене ли, за затопляне. Както и ако имате предложения или идеи за гнездо?

# 332
А, подсети ме, че същите шишенца взехме и ние, килимче също + муселинови пелени, чаршафчета за леглото също.

Въпрос - на какъв стерилизатор се спряхте? Там ми е тотален мрак и не знам обикновен ли, от тези със сушене ли, за затопляне. Както и ако имате предложения или идеи за гнездо?

Муселиновите пелени за какво ще ги ползваш?
Гнездото не е лошо и беше много намалено, не зная дали го има все още.
Стерилизаторът е този: https://www.ozone.bg/product/nuk-sterilizator-vario-express/
И е намален. С вода се ползва, електрически, има подарък две шишета (пластмасови) към него. Уредът за затопляне, които харесах е този: https://www.ozone.bg/product/nuk-nagrevatel-termo-express-plus-kombiniran/ става и за кола и за контакт и е супер намален отново. И ги взех една марка, за да пасват на шишетата, може би всички пасват, ама да не го мисля и това.

# 333
Основно за завиване в количката при разходки лятото.
Много благодаря, ще погледна Heart

# 334
  • Пловдив
Dobrana дрехите на HM са много добри, с първото дете ги ползвах и ползвам, не мръднаха и са доста приятни като материя. Сега отново от там съм си накупила, като поотрасне бебока и от другаде ще пазарувам, но за новородено си напазарих HM-ски. Пък и са малко местата с р-р 50 , но не прекалявам с бройката, ако се роди някое дългоо бебешоче Grinning
То хем хубаво да си имаш всичко и да не се харчиш много, хем абе иска ми душата да си купува някакви бебешки неща, вълнувам си се , а и те са толкова сладички  Laughing Дрешки си нямам за момченце и това си пазаря да ми минава мерака Laughing

SaraKoy относно списъка с необходими неща - толкова е субективно и напълно разбирам объркването и всеки ще каже различно нещо. Кое трябва, кое не трябва - въпрос на начин на живот. Най-хубавото е, че в днешно време и да пропуснете нещо, което би ви било полезно, може да се поръча и купи във всеки един момент.
Списъци има и тук и в повечето сайтове бебешки, в гугъл излизат при търсене, но да кажем кошара, количка(макар че аз първото си го изгледах без такава)памперси, кърпички, 1-2 шишета, повече ако няма да се кърми, аптечка, водонепромокаем протектор за матрак - 2 броя за смяна, при намокряне на единия, пелени, залъгалки 1-2, макар че като са много, много малки мисля че не я искат, или поне моето не я искаше. Нагревател за шишета, помпа за кърма, стерилизатор, вана ( ако има възможност за стойка в дома ви е много удобно, не си превит и клекнал) канче за поливане и кофа с чиста вода за плакнене, в началото първия месец и нещо миехме детето на мивката, те са толкова мънички по-удобно е, поне за нас. Козметика (шампон,хидратант..)крем против подсичане(а дано не ви трябва да го ползвате) и дрешки 5-6 бодита, 5-6 ританки и 3-4 пижамки - тук може наполовина р-р50/р-р56 като застраховка и за по-дребно и за по-дълго бебе, шапчица и ръкавички - може с тях може и без тях, моето не се драскаше изобщо. Две хавлийки, повивалник-може и на спалнята да се преповива, аз съм по-висока заболяваше ме кръста на спалнята, но понякога ми беше по-удобно все пак е по-широко, чаршафчета. Нощница за кърмачки, при кърмене, удобно си е,  подплънки за гърди, че като чуех бебе да ревне и кърмата не пита в началото. Превръзки за следродилния период, камера за наблюфение(видеофон/бейбифон).
Списъка може да се увеличи многократно - шезлонги, ергораници и слингове, активни гиманстики, въртележки и т.н., както казах въпрос на предпочитания и начин на живот, но мисля, че обхванах най-основното. Hug

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 17:02 от Мариелката

# 335
Аз за това не смея с дрехите...Щото първото се роди 53 см и 3,500 кг, бяха ми подарили някакви мини дрешки и памперси номер 1, които не му ставаха. Онзи ден видях едно бебе, което се е родило 2,500, ами моето такова дребничко не е било никога

# 336
Dobrana дрехите на HM са много добри, с първото дете ги ползвах и ползвам, не мръднаха и са доста приятни като материя. Сега отново от там съм си накупила, като поотрасне бебока и от другаде ще пазарувам, но за новородено си напазарих HM-ски. Пък и са малко местата с р-р 50 , но не прекалявам с бройката, ако се роди някое дългоо бебешоче Grinning
То хем хубаво да си имаш всичко и да не се харчиш много, хем абе иска ми душата да си купува някакви бебешки неща, вълнувам си се , а и те са толкова сладички  Laughing Дрешки си нямам за момченце и това си пазаря да ми минава мерака Laughing

SaraKoy относно списъка с необходими неща - толкова е субективно и напълно разбирам объркването и всеки ще каже различно нещо. Кое трябва, кое не трябва - въпрос на начин на живот. Най-хубавото е, че в днешно време и да пропуснете нещо, което би ви било полезно, може да се поръча и купи във всеки един момент.
Списъци има и тук и в повечето сайтове бебешки, в гугъл излизат при търсене, но да кажем кошара, количка(макар че аз първото си го изгледах без такава)памперси, кърпички, 1-2 шишета, повече ако няма да се кърми, аптечка, водонепромокаем протектор за матрак - 2 броя за смяна, при намокряне на единия, пелени, залъгалки 1-2, макар че като са много, много малки мисля че не я искат, или поне моето не я искаше. Нагревател за шишета, помпа за кърма, стерилизатор, вана ( ако има възможност за стойка в дома ви е много удобно, не си превит и клекнал) канче за поливане и кофа с чиста вода за плакнене, в началото първия месец и нещо миехме детето на мивката, те са толкова мънички по-удобно е, поне за нас. Козметика (шампон,хидратант..)крем против подсичане(а дано не ви трябва да го ползвате) и дрешки 5-6 бодита, 5-6 ританки и 3-4 пижамки - тук може наполовина р-р50/р-р56 като застраховка и за по-дребно и за по-дълго бебе, шапчица и ръкавички - може с тях може и без тях, моето не се драскаше изобщо. Две хавлийки, повивалник-може и на спалнята да се преповива, аз съм по-висока заболяваше ме кръста на спалнята, но понякога ми беше по-удобно все пак е по-широко, чаршафчета. Нощница за кърмачки, при кърмене, удобно си е,  подплънки за гърди, че като чуех бебе да ревне и кърмата не пита в началото. Превръзки за следродилния период, камера за наблюфение(видеофон/бейбифон).
Списъка може да се увеличи многократно - шезлонги, ергораници и слингове, активни гиманстики, въртележки и т.н., както казах въпрос на предпочитания и начин на живот, но мисля, че обхванах най-основното. Hug

Благодаря ти Мариелка, много полезно!
Добавям към списъка! Simple Smile

# 337
Момичета и аз бях в този магазина за колички на бул. България, където успяха да ме откажат от любимото Stokke, като ми казаха, че няма амортисьори и това не е удобно за бебето. Там обаче ме запалиха много по една количка Hartan Mercedes AMG, която е на доста солена цена, но аз съм фен на Мерцедес. Наистина е много удобно да пробваш вътре с различни килограми бебе и на павета как ще се движи, и тази определено се усещаше най-маневрена като модел. Другото, което ми показаха беше Bugaboo limited модел, също много удобен и симпатичен дизайн, но и доста функционалности. Там наистина знаят доста неща за количките и дори да не купите, според мен ще бъде полезно да знаете какво може да очаквате от различните модели. Поне за мен беше полезно 🥰 ние нямаме ваничка още, хавлийки и повивалник също. Дрешки, шишета, биби, стерилизатор са налице. И обмисляме също така Baby breeza машна за АМ. Приятна вечер на всички в бебешки мечти ❤️
ПС някой има ли мнение за COCOONABABY анатомичните гнезда?

# 338
Аз гледах Mutsy Nio и Candy Peach 7, като втората много ме изкефи. Вижте ги! И двете са леки и маневрени.
Аз пък търся стол за хранене 3в1, да включва и шезлонг за начало и после да се трансформира в следващо ниво. Иска ми се да го слагаме бебето до нас, на нашата височина, когато готвя, храним се, а да не е на пода. Нашето жилище е голямо и разчупено и ако съм в кухнята и готвя, няма да го виждам в хола на дивана или в трапезарията. И се чудех за решение, за да не го слагам в количката или пък да е на шезлонг на пода до мен. Дали ви е попадало нещо от сорта и имате ли идея, мнение?

Rarina, как си ти? Овладя ли ситуацията? И аз съм болна, с ужасна хрема, носът ми е брутално запушен. Не мога да ям, да пия вода, да дишам. Само капки с ксилометазолин помагат временно. Наясно съм, че не са препоръчителни, но няма живот иначе - ушите ми заглъхват, главата ме боли ужасно! Пробвах всичко!!!!

Препоръчвам ти стол PRIMA PAPPA FOLLOW ME. За твоите нужди, мисля че това ще е перфектния избор. Аз първото използвах друг, но имах други изисквания, заради метода на захранване. Много мои близки са с този и са супер доволни. Мисля че имаш вариант да си избереш и от какъв материал да е седалката.

# 339
Казвам ти какво ми помогна на мен при зверски гноен синузит, действа безотказно :
Взимаш си Капки Йодасептон и кислородна вода 3%. В 100 мл вода сипваш една капачка от водата и 3 капки йодасептон. Със спринцовка вкарваш по 1мл дълбоко в всяка ноздра с вдигната глава  и после веднага рязко издухваш навън, като се наведеш. Така 2 пъти на ден.
И по 1-2 инхалации на ден с 20 капки Кармолис във вряща вода.
Незнам как ти звучи, но аз така се излекувах, по тази рецепта на моята Унг, която е била специалист в Исул към 50 години.
Аз гледах Mutsy Nio и Candy Peach 7, като втората много ме изкефи. Вижте ги! И двете са леки и маневрени.
Аз пък търся стол за хранене 3в1, да включва и шезлонг за начало и после да се трансформира в следващо ниво. Иска ми се да го слагаме бебето до нас, на нашата височина, когато готвя, храним се, а да не е на пода. Нашето жилище е голямо и разчупено и ако съм в кухнята и готвя, няма да го виждам в хола на дивана или в трапезарията. И се чудех за решение, за да не го слагам в количката или пък да е на шезлонг на пода до мен. Дали ви е попадало нещо от сорта и имате ли идея, мнение?

Rarina, как си ти? Овладя ли ситуацията? И аз съм болна, с ужасна хрема, носът ми е брутално запушен. Не мога да ям, да пия вода, да дишам. Само капки с ксилометазолин помагат временно. Наясно съм, че не са препоръчителни, но няма живот иначе - ушите ми заглъхват, главата ме боли ужасно! Пробвах всичко!!!!

Направих лекарството и днес и сутринта и вечера го правих, след това ми текат сълзите и ме щипе носа, небцето, гърлото. Но усещам ефект само от 2 пъти. Колко дни да го правя, да не предобря работата. Сърдечни благодарности за съвета!

# 340
Аз го правих към 2 седмици, първите дни дори по 3 пъти на ден, но и бях доста зле. Лекарката ми беше казала докато спрат да излизат гнойните сополи.Нормално е така да се чувстваш,  все пак влиза в синусите. Незнам дали можеш да "прекалиш" в такъв смисъл. Забравих да ти кажа, с остатъка от водата прави гаргара, глътка по глътка, задържаш 5 секунди.
Ако нещо друго се сетиш, може и на лични да ми пишеш.
Казвам ти какво ми помогна на мен при зверски гноен синузит, действа безотказно :
Взимаш си Капки Йодасептон и кислородна вода 3%. В 100 мл вода сипваш една капачка от водата и 3 капки йодасептон. Със спринцовка вкарваш по 1мл дълбоко в всяка ноздра с вдигната глава  и после веднага рязко издухваш навън, като се наведеш. Така 2 пъти на ден.
И по 1-2 инхалации на ден с 20 капки Кармолис във вряща вода.
Незнам как ти звучи, но аз така се излекувах, по тази рецепта на моята Унг, която е била специалист в Исул към 50 години.

Направих лекарството и днес и сутринта и вечера го правих, след това ми текат сълзите и ме щипе носа, небцето, гърлото. Но усещам ефект само от 2 пъти. Колко дни да го правя, да не предобря работата. Сърдечни благодарности за съвета!

# 341
Ние купихме Cybex Eezy Twist +2, балиоса много повече ми хареса като ги пробвах в магазина, защото се усеща по-стабилна самата количка и ми беше по-приятно да я бутам, докато нашата ми изглеждаше по-паянтова, но понеже и аз съм слаба, нямам много сила в ръцете, а и бебчето така или иначе ще натежи и вместо да купуваме лятна по-нататък взехме тази. Задължително с кош за новородено защото с лятно бебе не мога да си представя да се затворим вкъщи цял ден, аз обожавам разходките навън и смятам ако всичко е наред веднага като се почувствам по-добре след раждането да започнем да си излизаме. Освен това количката ще си я държим в апартамента, няма къде другаде и през деня докато си върша някаква домакинска работа в хола/кухнята мога да оставям бебето да спи при мен в коша и да ми е спокойно.
Аз да се похваля, че най-накрая усетих бебчо за първи път преди няколко дни и чувството е неописуемо, сякаш до сега ми се струваше нереално и вече осъзнах, че ще ставам майка.
Някой купувал ли е дрешки от комсед? Взех 3 бодита 3-6м., бяха намалени, обаче ми се струват много умалени, те според мен ще станат на бебе на 1 месец или нещо аз не мога да преценя колко са големи бебетата. Thinking
Ние май много подранихме с покупките, но аз нямам търпение, моя само ми се кара. Даже вече започнахме да правим бебешкото кътче в спалнята ни, взехме дървена кошарка, скрин и едни рафтчета за книжки, като съм се обсебила да купувам детски книжки, бебето още не се е родило а вече има стабилна колекция от книжки, има ли някоя друга луда, като мен? Smile
Ние много се чудихме за кошче на сайбекс, но в крайна сметка преценихме, че няма смисъл и ще вземем столче, още не сме избирали.

# 342

Препоръчвам ти стол PRIMA PAPPA FOLLOW ME. За твоите нужди, мисля че това ще е перфектния избор. Аз първото използвах друг, но имах други изисквания, заради метода на захранване. Много мои близки са с този и са супер доволни. Мисля че имаш вариант да си избереш и от какъв материал да е седалката.

Благодаря ти!  Изкефи ме много, че е на колела.
Аз май намерих това, което си представям като визия. https://babymatters.bg/masa-stol-za-detski-cybex-gold-lemo-4-v-1 … ur-siv-7790?_gl=1*1vg1dip*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAiAneK8BhAVEiwAoy2HYVyMuox_njT9JPeqM-WV0cJ4pQI3-GfiiZ6A4w4tjza3AiivyDMxqBoC1kEQAvD_BwE&gbraid=0AAAAA9Zrani9PXMldDa1lY6igwHq9RTqF
Ще отида да разгледам и двата и ще реша! Simple Smile

# 343
Момичета, как ви е дължината на шийката? Аз съм в 20 седмица и днес я измерихме 3.7 см. Доктора каза, че леко се е скъсила и ме сложи на циклогест, магнезий и отвратителния Папаверин/No Spa.

# 344
Xektora При мен в 22 г.с я измериха 4.6.

Общи условия

Активация на акаунт