На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 858
  • 804
  •   1
Отговори
# 510
И на мен на феталната видяха нещо на едното бъбрече, каза че ще го проследим на следващата фетална. Не било опасно, но аз доста се притесних и чакам следващата фетална, май в 35 седмица, ако не бъркам.

# 511
Здравейте и от мен! Genome, съжалявам за това, през което си минала и изживяният стрес.
За заплетената пъпна връв съм чувала, че е опасна, при нормално раждане, но и това е от преди години инфромация, вероятно, ако се знае предваритено, се предприемат мерки.
Подстригвам се, режа си ноктите, боядисвам се с безамонячна боя и при мен хваща, не както другата, но пак бива работата.
Мен няколко дни ме боли зверски кръста, т.е. над опашката, особено вечер, много е нероятно, коремът ми се стяга също.
Усещам бебето вечер, когато си легна, през деня също - но не винаги. Някой път по-ясно го усещам, друг път - не.
Днес бях на ФМ при д-р Сиг-ов, бебето е около 530 гр. Назначи ми един куп изследвания, нещо почна да ми писва, честно казано. Нон стоп пия добавки и все нещо не е окей според него...
Другият ми лекар пък е над нещата, за него винаги всичко е 6 и няма нужда от квото и да било като добавки, освен разнообразна храна (този ми действа доста успокояващо).
Миналият път ми каза, че бебето има кисти в мозъка, ма да не се притенявам, много бебета били така, ще ги оправим! щях да пукна от притеснение, изчетох цялата научна литература по света и у нас и се оказа, че тази находка е нормална, изчезва около еди коя си седмица, не водят до двигателни и когнитивни увреждания и тн. Другият ми лекар каза, че ако тази находка е единствена и няма други, изобщо не го коментира с бременните, за да не ги вкарва във филм. Днес не спомена нищо за тея кисти, явно ги няма вече! Но аз съм винаги в паника преди и след посещенията там.
Май ще приклювам с ходенията при него! Почнах да се напрягам зверски!
❤️ При мен на прегледа в 12г.с., точно преди да се запиша на ЖК при сегашния ми следящ, ми казаха, че виждат повече течност в главата, със съмнения за хидроцефалия, но е много ранна седмица и трябва да се следи, защото има време да се доразвие и оправи. Паникьосах се ужасно много, отидох на първата фетална - там казаха, че няма нищо,  на ЖК се записах и ми казаха, че не се вижда нещо такова, отидох и на още едно мнение при лекар, който прави фетална, но също е в Майчин дом, колега на моя следящ. Той също ми каза, че е абсурдно в толкова ранна седмица да се каже нещо такова. Че най-лошото, което колегите му могат да направят е да ти пуснат една такава муха със съмнение, в листа да напишат, че всичко е наред, ама да ти кажат, че трябва да чакаш да се види, защото в главата на майката остава една голяма жълта удивителна с притеснение, а още повече ако чакаш за следващ преглед след 1 месец. В последствие и затова правих две втори фетални - една при този, при когото ходих за второто мнение, към края на 19г.с. - просто да се успокоя, че вече може да се потвърди има ли, няма ли нещо - много обстойно преглежда главата, сигурно 30мин, за да е сигурен, че няма кисти и течност, а каза, че дори и да има ще се следи, но поне вече е таква седмица, че се вижда, ако има проблем. След това вече и на редовната морфология за 22г.с.. Оказа се, че няма никакъв проблем.
Иначе жената да е най-спокойна и има нужда от това да изпитва сигурност към следящия я. Моят доктор е изключително спокоен, предразполагащ, гледа да не всяка излишна паника. В началото ми изглеждаше като тотален непукист и точно ми беше странно, че все едно неглижира неща, които други лекари са видяли, но просто се старае да не шашка пациентките си и все пак дава правилни препоръки. Когато му писах за болките и ме препрати към дежурния тъкмо му беше свършила неговата смяна. Писах му веднага след прегледа, че колегите му искат да ме хоспитализират и ще ми правят вливки, аз се шашнах. В 20.30ч вечерта (аз още бях в болницата, защото вливката е едно минимум 6 часа, а при мен повече отиде) ми звънна и ме успокои, че дори да е има скъсяване не е фатално, дори да е 29мм пак не е повод за паника, че да не чакам когато е в кабинет между болните, а той още сутринта ще е в болницата и ще е до вечерта, защото е и дежурен, и насрочени операции има. Просто да кажа на регистратура, че съм долу и ще слезе да ме прегледа, за да видим какво се случва. Поразпита ме как съм, поуспокои ме. На следващия ден като отидох от регистратура казаха, че е в операция и ще ме предадат. След 5мин дойде веднага от операционната, отключи кабинет каза да се приготвя, а той само да отиде да се оправи от операцията и идва веднага. Не видя такъв проблем, направи снимки и измервания на шийката, показа ми, обясни ми подробно и каза, че ако все пак нещо ме притесни да му пиша или звънна по всяко време. Много съм доволна колко е отзивчив и внимателен. Преди него бях при АГ, която когато ми видя отлепването на сака си изтърва ехографа буквално, паникьоса се повече от мен, информира ме как не знае дали след 2 седмици още ще съм бременна и че аз съм виновна, че не съм пила обезболяващи превантивно (беше казала само при болки да пия Но шпа, аз нямах такива и не пих) - "еми не си си пила Но шпа-то, от какво да е". Изписваше ми превантивно разреждащи, които после и сегашният ми АГ, и хематолог, и на феталните ми казаха, че с моите мутации необходимост няма. По същия начин ми всяваше паника, по 50 изследвания, по 1000 добавки и то ми ги назнавача с видимо притеснена физиономия как ако не се направят ще е фатално. Така беше и преди да забремения, когато ходих на прегледи при нея - все намираше проблем. Ясно, че иска точна диагноза, но отношението й беше все паникьосващо.
Ох, много съм дълга винаги с тея обяснения Grinning

# 512
genome ,ти при кого се следиш сега?
Аз също имам кофти опит със АГ от ЖК ,преглежда ме за пръв път и ми казва,че не и харесва течението пускаме МБ пращам и резултат и казва добре е не я мислим😅Пиша и за новопоявило се течение ,нищоо не отговаря😏
Следващия преглед  преглежда шийката по време на прегледа гледа странно ,въздиша после пак казва ,че не и харесва .Виждала нещо ама така или иначе няма какво да направим…разревах се… пуснахме HPV тест за високорисковите и като излязоха резултатите даже и не ги коментира…Наистина е важно да си при АГ което да е спокойно да не внася излишно смут и да е компетентен

# 513
д-р Костов, Майчин дом - Варна
Edit:
Точно разревана си излизах от прегледите при предното АГ. Особено фразите "не ми харесва, ама то..", защото паникьосват и седиш в неведение или започваш в интернет да си търсиш диагнозата

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 16:13 от genome

# 514
Записах си час за второ мнение следващата седмица в сряда.
Да споделя ли с лекаря, че съм била вече на фетална при този или да си мълча и да чакам да чуя какво ще каже?
Обмислям да се махна от него, да, там ходя само на фетална, проследяващият е много мил и спокоен и винаги на обратното мнение от този по фетална! Ще направя изследванията, които назначи - 32 неща, ще изчакам резултатите.
Ще ги покажа и на проследяващия, които така или иначе каза, че давам пари на вятъра за излишни изследвания, но ако това ме успокоява, нека е така.
Не мога да разбера дали това е маниер на работа, понеже твърдението е, че всички бременни в тая седмица са така, че всяко бебе има проблем????
Съжалявам, че ви натоварвам, но много ме напрегна днес!

# 515
Записах си час за второ мнение следващата седмица в сряда.
Да споделя ли с лекаря, че съм била вече на фетална при този или да си мълча и да чакам да чуя какво ще каже?
Обмислям да се махна от него, да, там ходя само на фетална, проследяващият е много мил и спокоен и винаги на обратното мнение от този по фетална! Ще направя изследванията, които назначи - 32 неща, ще изчакам резултатите.
Ще ги покажа и на проследяващия, които така или иначе каза, че давам пари на вятъра за излишни изследвания, но ако това ме успокоява, нека е така.
Не мога да разбера дали това е маниер на работа, понеже твърдението е, че всички бременни в тая седмица са така, че всяко бебе има проблем????
Съжалявам, че ви натоварвам, но много ме напрегна днес!
Не натоварваш, в крайна сметка тази тема е да си споделяме радостите и неволите, а вървим в близки седмици и можем да сме си полезни.
Аз на нито един лекар не казах, че съм ходила за второ мнение. Исках да видя дали ще види същия проблем. Накрая като не ми беше казал нищо по въпроса споменах само нещо от сорта на "главичката добре ли е, че на последния преглед малко повече се загледаха" Без да конкретизирам, че вече друг специалист ми е изкарал бебето "дефектно". Отговор "не видях нещо извън нормата за седмицата, в която е".

# 516
Dobrana,изобщо не натоварваш!Аз лично съм се успокоявала в тази група и наистина  в крайна сметка тази група е за полезни съвети и информация!Аз лично бих казала,защото после ще съм във филма ама ако 2рия не е видял и е пропуснал 😅

# 517
genome, понеже и аз съм от Варна и се триумя при кой да се запиша на ЖК - предишнатата АГ др. Желязкова ли беше? Много ми я хвалят за рискова бременност. Ендокриноложката ми пък ме посъветва да не ходя при нея, да не ме плаши, а и не давала болнични. Отидох при др. Табакова, но никак не я харесах. Бях звъняла по спешност с болки и кървене, като отидох дори не ме попита как съм. На прегледа 2 дни след кръвоизлив не видя отлепване, нищо съществено не записа в амбулаторния лист. Та се чудя сега накъде във Варна Simple Smile

# 518
genome, понеже и аз съм от Варна и се триумя при кой да се запиша на ЖК - предишнатата АГ др. Желязкова ли беше? Много ми я хвалят за рискова бременност. Ендокриноложката ми пък ме посъветва да не ходя при нея, да не ме плаши, а и не давала болнични. Отидох при др. Табакова, но никак не я харесах. Бях звъняла по спешност с болки и кървене, като отидох дори не ме попита как съм. На прегледа 2 дни след кръвоизлив не видя отлепване, нищо съществено не записа в амбулаторния лист. Та се чудя сега накъде във Варна Simple Smile
Д-р Симеонова беше. Жената може да си разбира от работата, но отношението и паниката й ме караха да се чувствам зле. Вечно намираше проблем. При Желязкова ходих за втората фетална, преди това бях изчела всякакви неща за нея и се чудих дали да не си отменя часа, но в крайна сметка отидох - не ми каза нищо плашещо, освен че видя миома, която после още 2ма гледаха и не видяха. Но чакането в кабинета й наистина е много. Час за 13 - влязох в 15.30ч, имаше момиче, което от 10ч е било на морфология, казали са й да изчака за тонове, та влезе преди мен в 15ч. Аз също много се чудих при кого да се запиша, за да се чувствам сигурна - две близки се бяха следили при Костов и ми казваха колко е спокоен, едната караше бременност, през която няколко пъти имаше усложнения - накрая заради прееклампсия роди в 36г.с. по спешност пак при него, с тежка операция, но всичко е било овладяно. От нея знаех, че не плаши и не говори излишно, но ако има проблем или някакво съмнение го казва винаги премерено.
При д-р Табакова не съм била. Била съм на преглед и при д-р Цонев, който също ми се стори доста спокоен, той пък обяснява всичко. Нямам познати, които да са се следили при него, но за два прегледа ми се стори доста подробен, не знам как е с рисковите бременности.
Аз съм с аденом на хипофизата, Хашимото, няколко нискорискови мутации на тромбофилия и случайно открит вроден дефект на сърцето. Костов за тромбофилията ми каза, че няма нужда от терапия на този етап, на феталните също кръвотокът е нормален, та съм без терапия. В началото ми напомняше, че трябва да ходя на прегледи при ендокринолог, но аз вече си бях минала и му казах, че си ходя там.
Ходих при Симеонова точно защото взима абсолютно всичко под внимание, но лично за мен се презастрахова и всяква ужасна паника дори да са ми добре изследванията. Следи иначе за абсолютно всичко, но след последния преглед при нея не искам да ходя.
Не исках да се следя в Майчин дом, но започнах там единствено заради Костов и добри отзиви за него, към момента не съжалявам. Болничните са от ЛКК на болницата, заплащат си се, консултацията се заплаща еднократно при записване - включва основните изследвания, които се изискват, консултациите с АГ и акушер, ехографите, както и безплатен дежурен кабинет, но ако се наложи престой или както сега при мен вливки си ги плащаш, иначе преглед и ехограф при дежурен са безплатни. Не се включват БХС и феталните към таксата. За тоновете още не знам дали влизат. Та за себе си знам, че засега се чувствам много спокойна при него, въпреки че в началото ми се стори особняк, отношението му е страхотно и не ме шашка, както разказах е и загрижен за пациентките си.

# 519
Diva 22, аз съм при доктор Желязкова. Това е втора бременност, която тя следи.  Нейна пациентка съм от 2020г. Моята първа бременност (през 2023г.) се водеше рискова, защото беше инвитро. Два пъти имах зацапване в началото и все при нея ходих, тъй като инвитрото не е в България. Бях при нея и на ЖК. Издава болничен от ЛКК, който се заплаща. През 2023г.цената беше 40лв. Имаш някакви изследвания и други неща по ЗК, за които не плащаш. Останалото се заплаща. Да, чакането е много, но аз свикнах. Имам ѝ доверие, както с тази, така и с предходната бременност. Аз съм с тромбофилия и приемам кръворазреждащи. Всеки път се следи шийка и кръвопоток и се пускат кръвни заради тромбофилията. Звънят ми по телефона при необходимост за корекция на терапията или както се случи скоро, за да отида за тонове - един от показателите беше скочил. Отделно с първата бременност бебето вървеше със седмица напред, беше по-едро, водите ми бяха на Горна граница и се съмняваше за гестационен диабет. Издаде ми и направление за ендокринолог.
Не искам да ѝ правя реклама, но аз съм доволна. Важното за мен е да усетиш лекаря си и да се чувстваш спокойна и добре.

# 520
Момичета, от около 20 дни пия магнерот 500 3Х2 ,но крампите все още продължават.Попитах АГ и каза,че е с натрупване от 1 седмица пия и желязо 2х1 като гледам да има отстояние от 2 часа .Има ли някоя от вас която пие магнезиЙ и да продължават крампи ?

# 521
Скоро не бях влизала в темата и докато изчета всичко написано...Grinning
Онзи ден бях на втора ФМ. Всичко беше наред. Терминът ми беше променен на първата ФМ и така ще си бъде до края. За 18.06. остава. Всичко се развива добре, малкият мъж е близо 500 гр. Мериха ми и шийката /с вагинален ехограф/, като докторката ме накара да отида се изпишкам преди това. Беше 31 мм и каза, че е добре. Заради конизация, правена 2017, до 36 г.с. си продължавам с Утрогестана. Пия и аспирин Акард 150 мг, заради леко завишен риск от прееклампсия. Включих Магнерот, заради едни нощни крампи в прасците през нощта. Бях и на ендокринолог и сега през март пак трябва превантивно да правя глюкозно обременяване. При предното всичко беше в норма, но трябва да се следя. Като килограми, спрямо тези преди да забременея съм +1, но от гаденето в началото бях свалила 4 кг. Коремът ми е видимо порастнал и явно моето възприятие за тялото ми е различно от това на околните. Аз се усещам огромна, а пък те ми казват, че изобщо не е така и си въобразявам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе, относно ритниците, аз от вече много време имам усещането, че в мен расте нещо много диво. Скачам в леглото, като пружина. Чак мъжът ми се стряска. Попитах докторката това нормално ли е? Коремът ми видимо се тресе. А тя каза "о, ама това е много хубаво" Joy . Не помня при предишните бременности такова чудо! Обясни ми, че плацентата е разположена по задната стена и е високо и затова така ясно усещам всичко.
За покупките - ние взехме количка. Марката не е много разпространена в БГ, английска е, но много си я харесахме - Silver Cross, 2 в 1.
Взехме и кошница за кола Peg Perrego Primo Vagio SL. Дрешки купувам отвреме на време. Доста неща и ще ни дадат приятели. Така че действам разумно. Simple Smile

# 522
Момичета, от около 20 дни пия магнерот 500 3Х2 ,но крампите все още продължават.Попитах АГ и каза,че е с натрупване от 1 седмица пия и желязо 2х1 като гледам да има отстояние от 2 часа .Има ли някоя от вас която пие магнезиЙ и да продължават крампи ?
Да, при мен стяганията в корема си продължават. Вече около месец може би пия Магнерот 3×2 и Алеракт 2×1, в който също има магнезий.  От това, което изчетох по темата, Магнерот май е доста ниска доза магнезий, защото чистият магнезий в него е само около 33мг. Обаче за сметка на това пък е единственият препарат с магнезий, който се води лекарствен продукт. Другите магнезиеви препарати св водят хранителни добавки, а там няма контрол какво точно съдържат, затова и лекарите май изписват главно Магнерот. Четох доста мнения на момичета във форума, които са били много доволни от Диаспорал, но аз не посмях да си сменя Магнерота на своя глава, а АГ-то си държи на него. 😆

# 523
Да, при мен стяганията в корема си продължават. Вече около месец може би пия Магнерот 3×2 и Алеракт 2×1, в който също има магнезий.  От това, което изчетох по темата, Магнерот май е доста ниска доза магнезий, защото чистият магнезий в него е само около 33мг. Обаче за сметка на това пък е единственият препарат с магнезий, който се води лекарствен продукт. Другите магнезиеви препарати св водят хранителни добавки, а там няма контрол какво точно съдържат, затова и лекарите май изписват главно Магнерот. Четох доста мнения на момичета във форума, които са били много доволни от Диаспорал, но аз не посмях да си сменя Магнерота на своя глава, а АГ-то си държи на него. 😆

Sonnenschein, как си разпределяш във времето пиенето на тези магнезиеви препарати и на какви интервали? Аз също съм на Магнерот, 2 х 2 плюс Но шпа 3 х 1 и Алеракт по 1, който пия вечер. Магнерота и Но шпа гледам да ги пия на 6 часа, без да се застъпват, като през деня имам малки стягания на корема, които отминават бързо, а вечерта обикновено ми се случват едно-две големи и по-продължителни, понякога чак до пикочния мехур усещам стягането и е доста некомфортно, но не болезнено.

# 524
Има ли някоя от вас с болки в ребрата и как се справяте, вчера бях на лекар отново и за пореден път ми каза, че е нормално изписа ми гастропротект за болката дето твърдя че е в слънчевия сплит. Но за ребрата нищо,  а аз продължавам да не спя от болката.

Общи условия

Активация на акаунт