На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 36 894
  • 804
  •   2
Отговори
# 30
Момичета,  препоръчайте къде да идем на частен преглед в София, че нещо спрях на вярвам в личните лекари...Исул, Окръжна, или? С малкия не се подобряваме, аз спрях антибиотика, защото почнах да го повръщам. Даже не мога да определя за пулмолог ли сме или УНГ, то е вирус, но имаме абсолютно всички екстри, плюс ужасна кашлица...За него вече е 1 седмица

И аз минах през нещо подобно съвсем наскоро, даже още не съм приключила последния антибиотик. Всички специалисти ми казват, че било някаква гадна вироза - на третия ден от боледуването ходих при УНГ, който се опита да ми спести антибиотика, но после след още три дни на температура, кашляне и страшна отпадналост и мускулни болки, се озовах в АГ-то, където пробваха да борят тая гад с един антибиотик в продължение на четири дни. Влоших се, направих двустранна пневмония, хемоглобинът ми падна до двуцифрено число за дни и целият този ужас продължи две седмици - смених антибиотика с други два, не даваха на близки да ми идват на свиждане, нито на мен да слизам до входа да ги виждам. Кашлицата беше най-отвратителното, задушливо нещо... още не съм се отърсила напълно от преживяването.

Та пиша този коментар със съвета: момичета, ако виждате, че нещата отиват на зле, не се бавете или мъчете вкъщи, отивайте в болницата, защото се оказва, че нещо, което не е нито грип А или Б, нито Ковид, може така да ви срине физически и психически.

# 31
При нас доказано е грип Б, но не се оправя.  Утре със сигурност сме на лекар...отново. Дано попаднем на добър, защото това се оказа проблем.
Съжалявам,  че малко вгорчих темата с болести, но при нас Коледа нямаше Sad Аз вчера не станах от леглото.

# 32
AirplaneMode намерихте ли къде да отидете на частно?За съжаление сега покрай празниците май са доста малко опциите😔Аз се чудя дали да не започна биозин мама,има ли някой който го приема ?Лекар  ли ви го е изписал или сами преценихте да го започнете?

# 33
Аз пия Биозин мама. Лекарката ми го изписа, като мъжът ми беше болен. Пия по 1 на ден. Бях го спряла и сега по празниците пак го започнах.
AirplaneMode намерихте ли къде да отидете на частно?За съжаление сега покрай празниците май са доста малко опциите😔Аз се чудя дали да не започна биозин мама,има ли някой който го приема ?Лекар  ли ви го е изписал или сами преценихте да го започнете?

# 34
Аз го пия от няколко седмици насам моята АГ ми го препоръча. Имунитета ми е отслабнал и през две седмици съм с хрема. Тези дни  бях със запушен нос и секрети за два дена ми мина. А преди има няма две седмици бях с друга хрема около седмица. Когато усетя че идва хремата преминавам на 2х1 , а през другото време само 1х1  Simple Smile

# 35
Мен засега успя да ме опази от доста кашляща племенница.
Единствено се притеснявам малко да го пия, защото бях със завишени НК клетки и правих вливания в началото на бременността, не знам дали има връзка изобщо. Вече съм 15 г.с. Никой не им обърна някакво специално внимание, май само в началото имат значение.

# 36
Благодаря ви Simple Smile Може би ще си го назнача сама😅ама,защото часът който имах в надежда за януари изчезна😀и излиза ,че нямам час ,преди седмица за изследвания Др не ми отговори и малко съм като без лекар а гледам ,че е пик на вируси .Стандартно го пиете 2х 1?

# 37
В крайна сметка мъжа ми ме убеди да идем при личната първо, пък после ще видим. Аз вчера не вдигнах Т за първи път, което е добре принципно. За сметка на това цяла нощ имах силни спазми в областта на яйчниците и съвсем се побърках, след което хукнах сутринта при гинеколога. За щастие всичко било ок с бебето, червата ми обаче явно не са. Въобще,  нямам думи за последната една седмица...дано мине скоро.
С първото дете не се шашках толкова, сега незнам какво ми е, просто последните години полудявам с тия болести.

AirplaneMode намерихте ли къде да отидете на частно?За съжаление сега покрай празниците май са доста малко опциите😔Аз се чудя дали да не започна биозин мама,има ли някой който го приема ?Лекар  ли ви го е изписал или сами преценихте да го започнете?

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:45 от AirplaneMode

# 38
AirplaneMode Важносто е ,че вчера си нямала температура което си  е подобрение  това,че днес е работен ден и има къде да отидеш също е късмет,че покрай тея празници е много сложно…
Стискам палци вече всичко да е наред и да е отминало вече🍀

# 39
Стандартно е по 1 на ден. Ако усетиш симптоми или си била контактна с болен, тогава може да пиеш 2.
Благодаря ви Simple Smile Може би ще си го назнача сама😅ама,защото часът който имах в надежда за януари изчезна😀и излиза ,че нямам час ,преди седмица за изследвания Др не ми отговори и малко съм като без лекар а гледам ,че е пик на вируси .Стандартно го пиете 2х 1?

# 40
Здравейте, премествам се от Юли на Юни, защото се оказа, че не съм 12та, а 13та седмица с термин 28.06. Все още не се знае пола. Сега чета Д-р Спок - Всико за Вашето Бебе. Заредила съм се с дълъг списък от книги, но понеже ми е първа бременност и знам някои основни неща, но искам точно и ясно в подробности - хранене грамове по седмици/месеци, къпане, спане и т.н. Имам:
Грижи за бебето и детето - Д-р Спок,
Аз и мама - Д-р Емилия Христова,
Аз чакам дете- Лоранс Перну,
Най-важно за бебето -Д-р Спок,
Моето Бебе -от 1 ден до 3 години- Ан Бакюс,
Захранване водено от бебето -Мария Нориега,
Грижи за бебето- практическа енциклопедия

Препоръчаха ми Тайният език на малките деца - Трейси Хог, Мелинда Блау.

Споделям линк, с книги които имам в PDF. Ако някой, желае, може да си изтегли каквото му харесва. А ако някой иска да сподели други книги, още по-добре. Simple Smile

https://drive.google.com/drive/folders/1b3SMappWE6db-bsJhnp2_Gv- … NX?usp=drive_link

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 14:27 от denitsa.yo.ivanova

# 41
Здравейте,
Включвам се и аз в новата тема.
Термин 12 юни, момиченце.

Виждам, че и на други са сменяли термина. При мен отначало си беше 12ти юни, после според първата фетална и според следящата ме лекарка, бебка върви със седмица напред. Преди празниците реших да отида при друг специалист по фетална, само заради по-добрата му техника и ми излезе пак около 12ти юни. В крайна сметка не знам на кой да вярвам, но по-важното ми е, че бебето е добре.

В старата тема някой беше попитал за разположението на плацентата - При мен пък е предна ниска - много близо до цервикалния канал, но без да го покрива. Лекарите ме успокояват, че е доста вероятно да се вдигне след 20та седмица, но сексът и вдигането на тежко ми е забранено.

В момента се чувствам доста добре и на мен ми се иска да опитам с йога за бременни, но не знам дали е ок с така разположена плацента и смятам да изчакам до следващият ми преглед на 07.01.

Относно книгите - в момента чета "Д-р Спот Най-важното за бременността", но определено ми се струва доста остаряла.
Какво бихте препоръчали като четиво?

От къде си купувате дрехи за бременни? - най-вече панталони, клинове. Излизат ми доста реклами, но честно казано предпочитам да има препоръка или да ги видя на място. От Бургас съм и тук не намирам нищо по магазините (не че съм обикаляла много).

Първа бременност ми е и си мисля, че още е рано (в 16 г.с. съм) да почвам да се оглеждам за по-важните покупки, но някой приятелки ми  казват, че изобщо не е рано. После щяло да ми тежи и може да не ми се обикаля по магазините.
Как е при вас? - гледате ли вече за легълца, колички или друго? Съответно ще се радвам и мамите с опит да дадат съвети от какво са доволни, какво им е било полезно или безполезно и т.н.

Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:59 от Морско цвете

# 42
Аз съм с ниска задна плацента, също с препоръка да внимавам с тежко, вкл. тренировки и секс. Внимателна съм, продължавам си с фитнес, стречинг и разходки (тея дни крачките са ми в мола, признавам😀), а вчера пробвах и гимнастика за бременни и родили в Йога вайб. Прецених, че ще е леко и затова отидох. Действително ми се стори много леко, но преди забременяването бях свръх активна и може би критериите ми са завишени. Обачеее днес съм цялата с мускулна треска, макар и бавна, тази гимнастика се оказа ефикасна! Доволна съм, имаше и препоръки кои мускулни групи е ок да се натоварват, за дишане, което да помогне и на естествено раждане и т.н.
Ще потърся сходни упражнения онлайн и ще си ги правя във фитнеса сама, че регулярните класове няма да хващам.

За книги - аз се информирам предимно от подкасти и следя АГ специалисти и дули онлайн. Единствено чета книгата на Олга Дукат, като съм набелязала още няколко в немския амазон. Тук литературата ми се струва много остаряла.

Аз се оглеждам за клинчета за тренировки за бременни и намерих в oysho и HM, както и в sinsay, които по-скоро ще са за вкъщи. В моловете нищо не открих. Иначе други дрехи мисля да взимам или по-голям размер, или просто по-еластични рокли и поли, може би и 1-2 панталона/дънки за бременни конкретно.

# 43
Аз от доста време не съм тренирала. Дълго време правихме опити ин витро и имаше периоди, в които ми беше забранено - съответно изобщо не тренирах нищо. В първите седмици от бременността имах отлепвания на плодния сак и трябваше доста да полежа (това беше и най-трудното до сега - не мога да стоя на едно място и наистина ми беше трудно). Може би и заради това ме е страх да почна с някакви тренировки, но много ми се иска.

Поръчах от Синсей 2 панталона и 1 клин - панталоните са с много стегната материя (изобщо не са еластични), нямат и цип и
 не смятам, че са ок за бременни. Бяха доста евтини и даже не ми се занимава да ги връщам. Някой, ако ги иска мога да му ги изпратя (пишете ми). Размерът е L, но са умалени - отговарят на М. Клинът е памучен и събира доста мъхчета, но става. Не че очаквах кое знае какво качество от Синсей, но съветвам да не поръчвате панталоните.

Аз съм с ниска задна плацента, също с препоръка да внимавам с тежко, вкл. тренировки и секс. Внимателна съм, продължавам си с фитнес, стречинг и разходки (тея дни крачките са ми в мола, признавам😀), а вчера пробвах и гимнастика за бременни и родили в Йога вайб. Прецених, че ще е леко и затова отидох. Действително ми беше се стори много леко, но преди забременяването бях свръх активна и може би критериите ми са завишени. Обачеее днес съм цялата с мускулна треска, макар и бавна, тази гимнастика се оказа ефикасна! Доволна съм, имаше и препоръки кои мускулни групи е ок да се натоварват, за дишане, което да помогне и на естествено раждане и т.н.
Ще потърся сходни упражнения онлайн и ще си ги правя във фитнеса сама, че регулярните класове няма да хващам.

За книги - аз се информирам предимно от подкасти и следя АГ специалисти и дули онлайн. Единствено чета книгата на Олга Дукат, като съм набелязала още няколко в немския амазон. Тук литературата ми се струва много остаряла.

Аз се оглеждам за клинчета за тренировки за бременни и намерих в oysho и HM, както и в sinsay, които по-скоро ще са за вкъщи. В моловете нищо не открих. Иначе други дрехи мисля да взимам или по-голям размер, или просто по-еластични рокли и поли, може би и 1-2 панталона/дънки за бременни конкретно.

# 44
Мерси за инфото за sinsay!
Тъй като сподели за ин витрото и отлепянето - може би внимавай с тренировки/йога и залагай на разходки. Ако са умерени и времето е ок, е напълно безопасно, моят АГ също ми каза - ходи си колкото искаш. Щом известно време си била с по-малко движение, може би не е удачно сега да увеличиш. Но и някакви базови разтягания тип ‘загрявка’ може да се отразят добре, ако изпитваш нужда от движение.

За покупки и на мен ми се струва прекалено рано, може би април/май ще действам по въпроса, не виждам логика да складирам вкъщи месеци наред толкова неща.

Момичета, а каква ви е рутината с мазила против стрии? Отворена съм за препоръки.
Аз щом разбрах, че съм бременна, си купих Palmers веднага, но после ми се изостри обонянието и стана непоносим.
Засега вечер след душ на мокра кожа на цяло тяло слагам едно масло на Алверде мама, а сутрин следвам препоръката на една дерматоложка онлайн (само на корема) - първо серум Centella, после нормален серум с хиалуронова, накрая запечатано с La roche cicaplast или един друг със серамиди на марката.

Ако нещо сте открили много добро, моля споделете, че аз още експериментирам

Общи условия

Активация на акаунт