Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 42 811
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Санака, нашият клас беше с 20 деца дълго време. После мисля, че Ancy писа за 22 в техния випуск. Не помня вече дали завършиха 20 или последната година все пак намаляха с едно, но поне 2 години се влачиха толкова. А съседният клас бяха 21.
Радвам се, че не е тенденция, защото бях останала с такова впечатление.
Лейка, между 10 и 26 има доста други цифри помежду. 26 са в държавно училище.
Може би е по-важно, ако едно училище е поело ангажимент към родителите, че ще бъдат класовете до около х деца, да се старае да го спазва и ако има изключения, то да са си изключения или да се комуникира по някакъв начин.
Това имам предвид.
Иначе всички ще започнат да надуват паралелките, защото 6-7 деца отгоре им носят чиста  печалба, без за тях да се осигуряват екстра учители и стаи.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 18:11 от Дъждец

# 661
Изумявате ме с тези мнения, че в прогимназия било ОК да има над 20 деца в ЧУ. Категорично съм на мнението на Дъждец. И на Рейни. Мисля за съвсем редно да са 16-18. Не бих плащал за ЧУ с 26 деца в клас.

# 662
Абе, ако си се хванал на хорото и в един момент бройката се увеличи, но си доволен в повечето аспекти, едва ли ще се откажеш само заради това. Коментарът ми беше да не се валидира тук в темата колко е хубаво и правилно да са толкова деца.

# 663
Именно. Безобразие е да са 20+. И това, но и много други причини, ни накараха да не изберем пчмг и се радвам много за това. Детето влизаше, имаше над 75 точки на пробните. Дори не се явихме на истинския изпит.

# 664
В АК бяха 25-26. Никаква драма не беше.

# 665
АК е гимназия.

# 666
  • София, България
В момента в класа на детето, втори клас в СС, има 20 деца, в другите класове също е така. Не се усеща някаква навалица. Разбира се аз бих предпочела да са по-малко, в ПУК бяха по 14, но честно казано разлика в отношението и грижата към всяко едно дете не съм видяла, ако трябва да съм честна.

# 667
Тоест в СС в ПУК има 5 паралелки по 14 деца (общо 70 деца), а в 1-4 клас са 4 паралелки по 20 деца?

# 668
Извинявай. Реших набързо, че и ПЧМГ е само гимназия.

# 669
  • София
26 деца в клас е стандарт ДУ.
Най-оптимална ми се струва бройка 15-20.
Но ако от 20 до 26 е приемливо, всичко под 15 може да се окаже доста неприятно в социален аспект.

# 670
  • София
В АК в момента са по 18 деца в клас (10 класа на випуск). Имат и един допълнителен IB клас, по някои предмети учат заедно с другите, т.е възможно на моменти да са 19 в клас, но не ми е ясна системата и в кои предмети са общи.

# 671
  • в страната на чудесата
Изумявате ме с тези мнения, че в прогимназия било ОК да има над 20 деца в ЧУ. Категорично съм на мнението на Дъждец. И на Рейни. Мисля за съвсем редно да са 16-18. Не бих плащал за ЧУ с 26 деца в клас.
Ми аз доколкото знам нямаш покана да плащаш за това.

# 672
  • софия
В АК в момента са по 18 деца в клас (10 класа на випуск). Имат и един допълнителен IB клас, по някои предмети учат заедно с другите, т.е възможно на моменти да са 19 в клас, но не ми е ясна системата и в кои предмети са общи.
Мисля, че единствено във втори език.

# 673
  • София
По стандарт под 16 деца в клас не е клас, няма групова динамика адекватна, но и над 22-23 стават твърде много.
То всичко това не е до стаята, а до качественото провеждане на часовете.
При сина ми са 14 човека, но последен гимназиален клас. Като отсъстват няколко човека и са си като на частни уроци.

# 674
Моята дъщеря един 8 клас изкара с 12 деца, няма такъв цирк.

Общи условия

Активация на акаунт