Мили съседи

• 4 575
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
Благодаря ви, наистина много се ядосах, но мненията ви ме приземиха и успокоиха до някъде.
Ще се запознаем утре с писателите на бележки, за да изясним проблема и ще се държа любезно и възпитано.
Дано не срещна отсреща агресивни добитъци, защото нещата много ще се объркат...

# 16
Успех, Ери! Дано да се разберете со кротко, со благо.

# 17
  • Melmak
Ери, ако съседите са готови да разговарят, няма смисъл от война.
Опитай да говориш с тях и да разбереш какъв шум точно чуват. Щом вашите ги няма по няколко месеца, кажи го това. Но без да се заяждаш.

Не можеш съвсем да гарантираш за шума, защото не си постоянно с вашите. Може да усилват телевизор, да се чува шум от бастун, да си говорят на висок глас, защото не се чуват, да готвят в 5 сутринта на нощна тарифа и да тракат с тенджери и посуда.

Ако проблемите са такива, ще се изясните.

Но и ти звучиш агресивна, понеже някой оставил бележка и майка ти вдигнала кръвно. Ми overreacting…няма нужда. Утре някой ще каже на майка ти да затвори входната врата или да не я затваря и тя пак ще вдигне кръвно.

# 18
Веднага бих се "запознала" с тях!
Това е тормоз над възрастни хора и вероятно са решили, че като такива, не могат да се защитят. Кажете им при бъдещ проблем да се обръщат към вас!
За жалост е така в апартаментите и трябва някак да се търпим. На който не му понася, варианти много.

# 19
  • София
Скрит текст:
Веднага бих се "запознала" с тях!
Това е тормоз над възрастни хора
Скрит текст:
и вероятно са решили, че като такива, не могат да се защитят. Кажете им при бъдещ проблем да се обръщат към вас!
За жалост е така в апартаментите и трябва някак да се търпим. На който не му понася, варианти много.
Напълно е възможно възрастните хора наистина да вдигат повече от нормалното шум и всъщност те да тормозят съседите под тях, макар и напълно несъзнателно. Съседката над мен местеше столове в кухнята около 1.30 - 2 през нощта и беше доста стряскащо събуждане. Едни подложки за мебели решават проблема в голяма степен. Давам пример, не казвам, че тук става въпрос за нещо такова. Трябва взаимно съобразяване.

# 20
Това, че живеете в блока от времето на Хан Аспарух, не значи, че съседите са длъжни да ви търпят шумовете. Въобще не разбирам в каква връзка се споменава с казуса. Това не ви дава повече права от на останалите живущи. Отделно в цялата история виждам една агресираща страна и това сте вие. Егати драмата за една бележка. Ами може родителите ти да вдигат шум. Аз съм потърпевша в подобна съседка история и винаги вдигащите шум са най-невинните и неразбралите. Пък ние да траем и да си мълчим.

# 21
  • София
В някои от уредените страни нямаш право да пуснеш водата в тоалетната през нощта. Там, като искаш да вдигаш шум, си плащаш (глоба).

# 22
Дано не срещна отсреща агресивни добитъци, защото нещата много ще се объркат...

Няма да срещнете агресивни добитъци, защото ако бяха такива, нямаше изобщо да си правят труда да пишат бележки.

Също така няма да бъде лошо да си помислите, че както на Вас не Ви е безразлично високото кръвно на майка Ви, така и съседите на родителите Ви вероятно са нечии родители.
Ако се вдига шум през време, през което се предполага, че повечето хора спят и това пречи на съня на някой, би трябвало тези, които създават този неприятен шум през нощта, да го вземат под внимание и да се съобразяват /до колкото могат в случая, тъй като става дума за възрастни хора със здравословни проблеми/.
Лично аз, не виждам нищо лошо в това, че тези хора са писали подобна бележка.
Аз също писах преди време по този начин на жена под нас, чиито сън съсипваше системно нощите ни. А се стигна до това да пиша, защото не ми отваряха вратата, когато им звънях, за да кажа, че има проблем и да поговорим като хора за този проблем.
Колкото до това, че родителите Ви са живяли там още от построяването на блока, ще Ви кажа , че пък моите родители са собственици на земята, на която е построена жилищната сграда, а жената със синчето си, купи апартамента под нас, точно четири месеца преди да започнат изпълненията на сина и. Но аз не съм била отбой с това, че ние живеем на това място от 45 години, а тя и нейният син, от броени месеци. Просто всеки е длъжен да спазва някакъв ред, когато става дума за етажна собственост и наистина да си вземе бележка при забележка от страна на потърпевши от неговите действия съседи. Ако Вие се опитате да обясните човешки на съседите, от които се възмущавате, че родителите Ви имат проблеми заради това, че вече са възрастни, съм сигурна, че хората ще разберат и ще се съобразят.

# 23
Това, че някой е от първите в блока не му дава особени права - всички са собственици или ако не са - плащат наем, съответно не са по-долна категория.
Хората все пак са написали бележка, можело е и личен разговор да проведат. За родителите и Ери може да е неприятно, но пък може и наистина да се вдига повече от предполагаемия шум.

Моя възрастна съседка умира да си пусне народна музика в 6 сутринта в неделя, защото тя се е наспала още в 5.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 17:00 от Like_Smoke

# 24
  • София
Добре де, възрастни хора, бащата трудно подвижен. Едва ли играе хоро посред нощ. С памперс ли да ляга за да не става до тоалетната с проходилката или с бастуна. Как да кажеш на възрастен човек, ще ходиш до тоалетна  в гащите, защото  съседите  чуват, че отиваш до  физическата такава ?  Ако на вас ви се случи, временно да сте с бастун, ще ползвате памперс заради съседите ли ?
 За мен е редно съседите да поговорят с възрастните съседи и да обяснят какво им пречи и да предложат решение, а не да пишат бележки. Ако вие трябва да кажете на трудноподвижен родител, ще правиш всичко в гащите,  без да има физическа причина, като да е на легло и да няма друг начин, как ще се почувствате ?  
Аз на мястото на авторката също щях да се ядосам, още повече, че тя живее в същия вход и съседите са можели да говорят с нея и да обяснят в какво се състои проблема,  а не да пишат бележки.
За разните подложки и килими са казали преди мен, това е начин, ако проблема е ползване на помощни средства и бутане на столове.

# 25
  • София
Съседите може и да са звъняли, но ако възрастните не чуват звънеца, бележката е вариант.

# 26
Когато купихме апартамента, в който живеем, наехме майстор за шпакловката, който и спеше там. След няколко дни го питах как е, тихо ли е. Каза - не. Влачат някакви мебели всеки ден и чукат като ходят. Направо ми призля, защото бяхме под наем в един изключително шумен апартамент и след дълго спане с тапи бях с възпаление на едното ухо. Нямах търпение да се приеместим на новото място и да се спасим...

Нанесохме се и наистина. През деня не правеше толкова впечатление, но нощем все едно с токчета ходеха, а сутрин от 5 ч. започваше влачене. Един ден се качихме и съвсем човешки поговорихме с тях. Оказа се, че имат дървени табуретки в кухнята, които явно сутрин местят и по теракота се чува много. За обувките - бяха с едни домашни чехли като сабо. Не знам какво направиха на столовете, явно сложиха нещо или ги смениха, но шумът спря. Чехлите също явно смениха.
Сега съседът е инвалид, през деня се чува тропане понякога, когато се движи, но го приемаме за нормално. Нощем са тихи.
Вече 21 г. сме в прекрасни отошения.

Във вашия случай бих потърсила контакт с тях, да кажат за какво точно става дума. Не винаги се усещаме, че нещо може да пречи. Разбира се, ако става дума за нещо, което може да се оправи, както беше случаят със столовете - подложки, смяна, не влачане, а премстване и т.н., тогава ще се организирате да го смените. Ако е нещо, което е част от нормалния шум в позволените часове, игнорирайте ги.

# 27
  • out of space
Добре де, възрастни хора, бащата трудно подвижен. Едва ли играе хоро посред нощ. С памперс ли да ляга за да не става до тоалетната с проходилката или с бастуна. Как да кажеш на възрастен човек, ще ходиш до тоалетна  в гащите, защото  съседите  чуват, че отиваш до  физическата такава ?  Ако на вас ви се случи, временно да сте с бастун, ще ползвате памперс заради съседите ли ?
 За мен е редно съседите да поговорят с възрастните съседи и да обяснят какво им пречи и да предложат решение, а не да пишат бележки. Ако вие трябва да кажете на трудноподвижен родител, ще правиш всичко в гащите,  без да има физическа причина, като да е на легло и да няма друг начин, как ще се почувствате ? 
Аз на мястото на авторката също щях да се ядосам, още повече, че тя живее в същия вход и съседите са можели да говорят с нея и да обяснят в какво се състои проблема,  а не да пишат бележки.
За разните подложки и килими са казали преди мен, това е начин, ако проблема е ползване на помощни средства и бутане на столове.

С какетър и торбичка е, ходи до 00 само по голяма.

Относно на кой от кога живее и кой е собственик- споменах го, защото за 24 години никой никога не си е позволил да прави забележка на родителите ми. Знам как живеят, знам как се движат- през ден съм при тях.

Утре ще звънна, за да се изясня и ако никой не ми отвори Ран Босилек ще напише писмо на Елин Пелин.

milenaka, възрастните са си съвсем наред със слуха, повечето време са си на вилата както споменах, т.е или не са били вкъщи, или онези мишки не са искали разговор лице в лице. Изненадата ще е, че тези възрастни хора имат сериозна подкрепа на има няма 20 стъпала надолу.

# 28
  • Melmak
Аз не разбирам защо подхождаш с агресия? Написали са бележка. Ок, ходи говори с тях, обясни човешки ситуацията. Помислете дали може шумът да идва от други съседи, не от вашите. Но да ги наричаш мишки… без дори да си говорила с тях, говори лошо за теб.

# 29
Забелязва се от постовете на авторката, че се чувства най-.. , най-.. като собственик от 24 години, също и затова, че живее 20 стъпала, по-надолу, затова, че родителите й са половината от времето на вилата, а другите хора са мишки...
Много агресия.

Може да дойде наемател в този блок - има същите права да не чува шум в часовете за сън, почивка, а и в останалото време шумове да са в приемливия диапазон на ежедневните шумове.

Авторке, оправете си мисловната нагласа относно кой откога живее там, осъзнайте, че и родителите се променят с възрастта, 24 години не са малко..
Заровете томахавката и чисто по човешки разговаряйте с хората да откриете от какво точно идва шума, и от кого.

Общи условия

Активация на акаунт