Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 8 836
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, моя си има белег. Иначе миналата седмица го мерихме 8940 кг и 76.5 см вчера успя да направи вече крачките и да преходи хола без да се подпира, та за рождения ден ще му правим и прощъпулника.

Иначе на нас следващата ваксина ни е на 1 година и 1 месец или два после реимунизация и ми каза, че мога да сложа за варицела най-рано на 1.7 месеца. Ние искаме да го пуснем на частна ясла от 1 г обаче се зачудих то за нея всички ваксини няма как да са бити, като те са до 1.6 месеца или се гледа само по картона. Някой пусна ли вече някое на ясла 🤔

# 121
Ние вървим назад с ваксините, но до 2 год. възраст се надявам да ги наваксаме. Моята вече проходи стабилно, ходи си самичка, близо 9 кг е, около 74 см. някъде.

# 122
Кисче, бравоо 🎊😊 И приятна почивка!!
При нас е 9100, 73 см. Продължава явно по-,нисичък да си върви, а и двамата с баща му сме високи, ама ще видим. Белег има според педиатърката. Аз не сйм сигурна,че виждам нещо. Едно бледо петънце, ама това ли е 🤨 Иначе беше болен една седмица и с температура,но вече е ок. И горният преден зъб изби, но до него има още 3,които се мъчат и разстроеното ако продължава.
.

# 123
Да се запишем със първо зъбче, и ние вече 😊😊😊. Може ли някакви, съвети как да отуча малката със приспиване друсаикия. Вече не си чувствам ръцете и гърба. Не ползвяме шише, биберони че да я оставям сама в креватчето.

# 124
Приятелка с близнаци ги е обучила: поставяше бебките на шезлонг, който друска до заспиване, после премества в кошарата. За по-малко от 5 мин са аут. Постепенно маха асоциациите - друскане, пеене. Преди това бяха гушкани, но с две си е подвиг.
Вярвам, че и други майки ще се включат със съвети Heart

# 125
И аз не си чувствам гърба и кръста от друсане и приспиване. При мен само едното реве и се тръшка за персонално внимание преди лягане и то, защото мъжът ми го разлигави.. На път е и другото да разлигави. Само да ревнат и препуска в тръс.

# 126
Аз от две седмици трябва да лежа и почивам и не ми дават да вдигам малкия, та баща му и дядо му се грижат за него. При нас заспива без люлеене, обаче от зъбите има нощи като снощи става през час и баща му ходи да го връща да легне. Накрая в 6 му дадохме да яде и заспа до 8, обаче ако е в някаква криза започна да го люлее и го разглези да заспива като си при него.

# 127
Моята я приспивам в количката.
Слагам в полулегнало положение, понеже в легнало протестира. И задължително закопчана с коланите. И бутам количката напред назад, че с друсане не ще. Обикновено за 5-10мин е готова заспала.
А преди си заспиваше сама. Докато сложа в кошарата и беше готова.
Ужасът започна като взе да вади зъби май или покрай регресията. Не помня вече.
Ама стигнахме до положение да се приспиваме или доприспиваме в количката.
Понякога и сама си заспива, ама по рядко.
Често на инат просто отказва да заспи и иска да купонясва до никое време. Като врещи, хленчи та чак в истерия изпада като опитвам да я приспивам.
Заспива късно, спи до късно и минахме на 1 дрямка щото ако спи втора, за вечерен сън се сеща чак към 12 вечерта Rolling Eyes

# 128
Ще опитам дано стане, от известно време все на бели, казвам не а тя ми се усмихва и го прави все едно напук и си вдига ръцете да играе. На шкафове, маси, всичко което достига и има нещо е на пода.Имам чувството че всичко разбира и го прави нарочно.

# 129
И нашият бебок заспива мнооого трудно в леглото и само с мляко. Задължително като го изпие давам биберон и понякога от раз, друг път трябва да го гушна дори за минута и после да го оставя. Буди се към 3-4 отново за да яде и пак заспива до към 8-9. Мислех, че само аз имам някаква драма, но явно са превъзбудени в този период-особено като се учат да ходят. Пак се радвам, че не си играем до 5 сутринта, защото и това се е случвало. От всичко, което обмених като опит, прочетох и тн. мога да заключа, че това отново е фаза, която ще премине. Имали сме вечери в които си ляга в 22 и спи до 9 сутринта непробудно. Не се предавайте! И това ще мине 😂. Ако има някоя майка, която наистина може да даде малко по-нестандартен съвет - моля пишете ми на лично! 😂

# 130
Големия на ръце ( спях в фотьойл)докато не се роди малкия ,той пък искаше от 2 години  да се държим за ръце до 5 годишен(леглото му до мен),сега малката слагам пие мляко и заспива ,ако се събуди аз спя ,взима вода или мляко ,пие и заспива.  Свърши ли мрънка и аз почвам да търся шишето и като ме види че съм станала иска да го държа ,това го играем към 5 ,6 часа , после се буди към 8:30 до 9 и тръгва като стигне до мен ме скубе, хапе или бърка в носа 🤣, щом я взема се прехвърля на баща си и започва с убийствени целувки докато не стане целия в лиги 😁. Сега на почивката сме като всички луди хора само за деца си говорим 😁 и в всяка една ситуация си казваме ,, ех ако Сиана беше тука " ,през нощта аз станах в 3 до 6 будна ,той пък в 6 😂,а нашата въобще не се сеща за нас , купонясва с братята си , то при баба е най-хубаво защото всичко може 🤣. Даже като я оставях ми махна за чао все едно хайде по-бързо изчезвай 😀.
ПП: Относно това с не ,колкото повече се забранява това прави . Като е при мен държи дистанционното и щом види баща й го захапва да й каже не ,чак и на бои му скача и то нарочно го прави 😁. А сто пъти му казах тази дума да не използва или да се плаши ако тръгне да пада ,то при малките работи обратната психология.

# 131
От два дена сме със температура до 38.04 докторката каза че е вирус за първи път вдига може ли съвети как бързо да я свалям. И при каква температура трябва да я заведа в спешен център. Имаме Нурофен, Панадол и Ефералган.

# 132
Температурата се сваля бързо с Нурофен. С Панадол по-бавно. При вирус с температура личната лекарка изписа Осцилококцинум и Авирон Рапид за деца. Лично аз, при температура над 39,5, която не се повлиява от лекарства, бих завела децата си в спешен център. При бебешката шарка, розеола, едното ми дете вдигна температура 39,9. Давах й през 3-4 часа Нурофен. Тогава се изприщих от страх.

# 133
От два дена сме със температура до 38.04 докторката каза че е вирус за първи път вдига може ли съвети как бързо да я свалям. И при каква температура трябва да я заведа в спешен център. Имаме Нурофен, Панадол и Ефералган.
При нас през януари изкара вируса, та започнах първо с Панадол (повърна) и съответно сложих свещичка Фервекс (Ефералган), от там два дни вдигаше до 38,5 - редувах Панадол и Нурофен + мокри компреси на челото + Изопринозин. Гърлото беше все червено и на третия ден започнах с Панцеф антибиотик курс 1 седмица. Но беше ужасно, на 20 минути мерих температура. Дано бързо да отшуми.

# 134
Малкият кара преди 1 седмица вирус. Беше с 38,6 няколко дни, падаше до 37,4 и пак се вдигаше. Редувахме Панадол и свещички ибупрофен, но тъй като действаха само за няколко часа и пак вдигаше над 38, ни изписа нурофен сироп. Беше също на изопринозин и 1/2 ампула вит.С. След около 4 дни спря да вдига. Педиатърката ни каза при 39 температура Хексалгин за деца. В спешното може би над 39 и нещо.

Общи условия

Активация на акаунт