Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 8 779
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
Мами, вече всички ваксини ли поставихте?

# 256
Мами, вече всички ваксини ли поставихте?
Ние да още преди месец и нещо и сега ще сме на 1,6г доколкото разбрах ,ама тя лл ми напомня

# 257
А някоя от вас обмисля ли поставяне на Варивакс и менингококовите?

# 258
На нас ни остава реимунизация пневнококова края на месеца, че беше болен и я отложихме. Аз мисля за варицела да му сложим,  О първо трябва да мине тази ваксина и също искам да му сложим и противогрипната есента и ще видим кое ще е първо.

# 259
А някоя от вас обмисля ли поставяне на Варивакс и менингококовите?

Здравейте, включвам се малко в нищото от април съм. Менингокова сложихме към 10м от тази, която я има в България. Другата ще видим кога ще я сложим, но е в списъка. Варивакс сложих в началото на месеца и другия ще сложа 2рата доза. Слагаме ги преди да започне ясла, че там не се знае с боледуванията кога и как ще бъде и  сигурно нищо няма да сложим.

# 260
Ние ще сложим на по -големите HPV ,на Сиана на 10г ,за менингококовите моята лл е категорична да не слагам иначе веднага я попитах . Но това е при нас да не си помисли някой че налагам моето мнение 🙂, затова няма да дам и повече информация защо лл е казала така 🙂.

# 261
Запознати ли сте със подаването на декларация за детски, ако се подаде месец, два по късно от срока губят ли се за тези месеци.

# 262
Доколкото знам не.

Чл. 19. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) Месечните помощи за деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст се отпускат от началото на месеца, през който е подадена молба-декларацията с необходимите документи и са налице условията по чл. 7 ЗСПД.

Запознати ли сте със подаването на декларация за детски, ако се подаде месец, два по късно от срока губят ли се за тези месеци.

# 263
Губят се ,не се изплащат накуп и за периода в който не са пуснати ,от личен опит знам .

# 264
Според вас една седмица след ваксина удачно ли е да го заведа на плаж??

# 265
Ако детето е във форма, защо не.

# 266
Ние от снощи сме със температура, вие какво давате мем ЛЛ ме кара да редувам Панадол и Нурофен, но съм забелязала че от Панадола спада много по бързо. И има ли смисъл да давам и двете.

# 267
Ние от снощи сме със температура, вие какво давате мем ЛЛ ме кара да редувам Панадол и Нурофен, но съм забелязала че от Панадола спада много по бързо. И има ли смисъл да давам и двете.
При нас Т над 38.5 спада само с Хексалгин ,никога не съм редувала ,само гледам да не давам едновременно еднакви с активно вещество за да не стане нещо . Или давам Нурофен или Панадол .

# 268
И ние редуваме Нурофен и Панадол, като с Панадола действа по-бавно. Друго не сме ползвали до момента.

# 269
Здравейте, мами! Правите ли опити да сваляте дневния памперс? Сутрин слагам моите момиче на гърнета и поне едната нещо свърши. Ръкопляскаме, танцуваме, голяма радост е. Обаче след това казват "ако", след като вече са се насрали. Явно няма да е лесно. След една седмица стават на 1 г и 5 м и всеки ми казва, че е време, но виждам, че децата не са готови или аз не съм достатъчно обяснителна и настоятелна.

Общи условия

Активация на акаунт