Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 031
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
Не съм се заглеждал в снимките, но зарядна станция за робот лесно би се поставяла, просто дъното отгоре го правиш на 4 крачета, като цилиндърчета, като рафт. Въпросът е да се реши предварително, да се пусне окабеляване и да се оразмери лицевата част. Т.е шкафчето ще има страници, таван, но не и традиционно дъно, а евентуално някде по средата вече може да се захване с болтове и средна плоскост, която да балансира и заздрави конструкцията.
Аз си бях подготвил шкафче за рутери, аудио и тн, пуснах му окабеляване, но не го използвам все още. Рутерите са зад телевизора, а аудиото е на друго място.

# 166
Не , не живея в България, но съм платил и разправял дистанционно преди четири години за един цялостен ремонт от “Баш майстор”  , чакаш 6 месеца до година за удоволствието да работиш с него и съм видял последствията му от работата.

Камена вата може да се сложи на тавана за топло и шумо изолация, Кнауф имат продукт, въпрос на желание и минимални разлики в цената.
Пералнята в същият апартамент на родителите ми е сложена отдолу( винаги се слага отдолу) и сушилнята е на рафт отгоре в подобен шкаф. Имаше две седмици спор за въпросният рафт и защо трябва шкаф.
Тази година пералнята се развали( лагери) и я вадиха три пъти за една седмица, новата я вадиха също три пъти заради AquaStop , който се побъркваше от спиранията на водата в блока.
Мислите ли , че щеше да е същото толкова лесно за подръжка ако ги бях оставил да си сложат комплекта за снаждане за 30 лева? Шкафа беше под 200лв.
Снимката беше примерна от pintrest просто за илюстрация. С

# 167
  • София
.....Защото те нали умните прахосмукачки отиват да спят при зарядните си? Значи ли това, че там отдолу има зарядна станция също? Ако има - тя как се слага и маха за поправка?
Плоскостта отпред е врата май.

# 168
Някои неща, които са добре обмислени, ти помагат много в ежедневието. Но го има и момента колко висока е жената. Ей примерно, в нашата квартира шкафовете ми са толкова високи, че ползвам само (дъното) на шкафа за чаши и неща. И какво като са до тавана шкафовете? За мен това е напълно излишно, защото на стол няма да се качвам и слизам, за да вземам чаши и чинии. Simple Smile

# 169
Някои неща, които са добре обмислени, ти помагат много в ежедневието. Но го има и момента колко висока е жената. Ей примерно, в нашата квартира шкафовете ми са толкова високи, че ползвам само (дъното) на шкафа за чаши и неща. И какво като са до тавана шкафовете? За мен това е напълно излишно, защото на стол няма да се качвам и слизам, за да вземам чаши и чинии. Simple Smile

Всеки има излишни сервизи или такива, които ползва два пъти годишно. Както и други неща с подобна честота на употреба. Точно те се качват там, на високото, за да не заемат удобното място долу ниско.

# 170
Е, най-горните шкафове ги ползваш за неща, които вадиш веднъж годишно. Или изобщо не вадиш. Аз там слагам примерно ненужни подаръци от чаши, чинии, прибори, които няма къде да сложа. Може би като си изпочупя моите чаши, ще извадя подарените. В най-горните рафтове на гардероба държа зимни завивки, или такива за гости, възглавници за гости, кърпи.
На мен ми се струва по-грозно шкафовете и гардеробите да не са до тавана. Първо, че събират прах и накрая пак като няма къде да сложиш нещо, ще го качиш върху шкафовете. Уж за малко, уж временно и не се усещаш как си затрупал всичко над шкафовете.
Да, всички тук са минималисти и нямат излишни вещи, но знаем как изглеждат повечето домове. За това като обзавеждахме апартамента ни, исках всичко да е до горе. Минуса тук е, че трябва всичко да ти е по поръчка. Готови кухни и гардероби никога не са до тавана, то няма и как, де. И това оскъпява обзавеждането.

# 171
Има едни кутии на jysk, идеално влизат в горни шкафчета.
Но трябва да са на сейл примерно 50%, за да е прилична цената.
Ширина: 29 см, Дължина: 39 см, Височина: 19 см, Литър: 14
https://jysk.bg/skhranenie/koshnici/plastmasovi-koshnici/kutiya- … -kapak-prozrachna
Особено за горен ред, да не вадиш чаша по чаша и да ги обърнеш на пода.
Е, пак си трябва височина и физическа сила, или някакво столче.
Но един дом е пълен с неща, които ползваш по-рядко от годишно и даже изобщо не ползваш, но не са за изхвърляне.

2но разгъване нагоре е супер практично, защото е пред тебе целият шкаф. Съответно можеш да местиш и преподреждаш лесно нещата из вътре.
Ако са единични отваряеми нагоре, средната вратичка пречи. Но пък цената на механизъма илиза на 5%. Което за наем е ок, а за лично, всеки си преценява.

# 172
Че то аз къща без такава стълбичка не си представям.

https://praktis.bg/domakinska-metalna-stalba-2-stapala

И не само за шкафове, но и за смяна на крушки, за закачане и откачане на пердета и даже бърсане на прах от мебели, които не стигат до тавана Wink

# 173
ами аз писах конкретно за квартирата, понеже говорихме за подобрения. Мисълта ми беше, че не всичко, което в моите очи е подобрение, непременно ще  бъде такова и в очите на наемателите.

# 174
Ето каква къща ми попадна, с.Лозен.
Не знам подробности, точна локация и тн, но ми се вижда изгодно.
Все пак, за мен с. Лозен е доста по-добре от Бояна, Банкя и тн. Близо е до Бизнес парковете и други бизнеси, близо е и до града, до магистралата за Бургас, светло е, равно е.
Наскоро хората коментираха, че за 400 евра не могат да намерят 3стаен. А тая къща изглежда доста внушително.

# 175
Това в къща-близнак. Само половината струва толкова. Поне доколкото помня и ако е същата обява.

# 176
Е, как ще не могат да намерят тристаен, глупости. За 400 евра и в Докторски ще намерят тристаен. Иначе в момента цената на къщата е ок за локацията си. В онзи безумен комплекс със стотици къщи в близост, където човек не може да си намери къщата от идентични други, цените бяха по-високи.

# 177
Това в къща-близнак. Само половината струва толкова. Поне доколкото помня и ако е същата обява.
Да, и аз забелязах май след като пуснах постинга.
Често ми се случва да се бъркам с къщите близнаци по снимки.
Но пак като чета квадратурата не е малко.

# 178
Квадрата идва 1580е, което е нормално за краен кв на София в момента. Въпроса е къде се намира в Лозен, да не да е извън селото насред нивите и изложението да е кофти? Хората не ги купуват тези просто защото цената голяма и не могат да си го позволят. 265кв трябва и да се обзаведат, отиваме на 500-550к. Моето мнение е че който има толкова пари, ще си наеме фирма да му построй самостоятелна къща с по-голям двор. И без да се занимава пак ще му седне долу-горе толкова. Въпрос на намиране на парцел.

# 179
Ето каква къща ми попадна, с.Лозен.
Не знам подробности, точна локация и тн, но ми се вижда изгодно.
Все пак, за мен с. Лозен е доста по-добре от Бояна, Банкя и тн. Близо е до Бизнес парковете и други бизнеси, близо е и до града, до магистралата за Бургас, светло е, равно е.
Наскоро хората коментираха, че за 400 евра не могат да намерят 3стаен. А тая къща изглежда доста внушително.

На двор 370 квадрата пречиствателна станция? Това само у нас може да се случи. В белите държави само попивното поле се изисква да бъде с площта на целия терен на тази къща.

Общи условия

Активация на акаунт