Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 077
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Малко тъп въпрос, ама какво си носехте за ядене допълнително? Утре ще решаваме датата с Гагова и скоро влизам живот и здраве. Храната беше ок преди няколко години, но не знам сега какво е положението, някакви плодове или сладки барчета дали ще позволят? Аз съм с ужасно ниско кръвно и си колабирам като стой та гледай!

# 226
Сложила съм си протеинови барчета и флапджак с овесени ядки. Може да си вземете и някой друг плод, понеже помня, че от храната, която носят, няма плодове. Така като четох горните коментари, май ще си взимам и стек с вода.

# 227
Ще сложа и аз една да имам...но все си мисля, че за вода няма да се правят. Направо не ми го побира главата, да платим тая сума и някой да ми каже, че няма вода, все пак не искаме филе миньон!

Сложила съм си протеинови барчета и флапджак с овесени ядки. Може да си вземете и някой друг плод, понеже помня, че от храната, която носят, няма плодове. Така като четох горните коментари, май ще си взимам и стек с вода.

# 228
Ами и мен това ме озадачава. Аз пия много вода и не мога да разчитам да видя впоследствие какво ще е положението… Иначе бях една нощувка там, като все ми носеха, но прочетох по-нови коментари и вече имам едно на ум…

# 229
  • Замък сред облаците
Аз от коментарите не разбрах по принцип ли са спрели (което би било странно), или примерно е свършила и е било уикенд ми се мярна някой да е писал. Аз като лежах понякога свършваше за деня и чакаха доставка, ама примерно следобяд докарваха.

# 230
Да, това пó има резон, случва се. Ще се носи явно куфар, няма да мина с чанта 😁

Аз от коментарите не разбрах по принцип ли са спрели (което би било странно), или примерно е свършила и е било уикенд ми се мярна някой да е писал. Аз като лежах понякога свършваше за деня и чакаха доставка, ама примерно следобяд докарваха.

# 231
Дано да става дума за единичен случай, когато им е свършила, защото иначе не е много приемливо. Все пак нощувката е 400лв. вече в единична, а 200лв. в двойна стая, както написаха…

# 232
Аз си бях взела в куфара едни бисквити, колкото да не умра от глад, ако се окаже, че храната не става. Иначе мъжът ми първите дни носеше всеки ден по една торба - първо, че трябваше да ми носи бутилки със смрадлика, второ, молих го за плодове и сокове. Носеше и по нещо сладко Simple Smile предаването на торбата е лесно, на вратата на родилното. Никой не ми е направил проблем. Хубаво е да имате нещо резервно за ядене, защото както казах, в неделя вечер ни донесоха по две филии хляб с малко лютеница и парче шунка (скандално) и това, че имах банани ме спаси от зверския кърмачески глад.

# 233
Оо супер, благодаря ви за информацията,
а вие ли отивахте до вратата за "пратката" или сте ангажирали някой от персонала? Питам, защото предаването на товара пак си е повод да се видите (ако така или иначе не дават свиждания по някаква причина отново)

Аз си бях взела в куфара едни бисквити, колкото да не умра от глад, ако се окаже, че храната не става. Иначе мъжът ми първите дни носеше всеки ден по една торба - първо, че трябваше да ми носи бутилки със смрадлика, второ, молих го за плодове и сокове. Носеше и по нещо сладко Simple Smile предаването на торбата е лесно, на вратата на родилното. Никой не ми е направил проблем. Хубаво е да имате нещо резервно за ядене, защото както казах, в неделя вечер ни донесоха по две филии хляб с малко лютеница и парче шунка (скандално) и това, че имах банани ме спаси от зверския кърмачески глад.

# 234
Първия ден той е помолил една сестра от отделението да ми я донесе. След това аз ходих до вратата.

Оо супер, благодаря ви за информацията,
а вие ли отивахте до вратата за "пратката" или сте ангажирали някой от персонала? Питам, защото предаването на товара пак си е повод да се видите (ако така или иначе не дават свиждания по някаква причина отново)

# 235
  • Замък сред облаците
Не че нещо ама кърмаческия глад се появява чак след като започне да се отделят доволни количества през деня (в началото няма и 200мл за цял ден обичайно в родилното). Гладът най-първите дни е заради понижените кръвни показатели.

# 236
Може, не съм специалист, мислех, че е от това. Добре, да се чете горе *спаси ме от глада от понижения ми хемоглобин*. Надявам се така да е по-полезно и точно. Blush

Не че нещо ама кърмаческия глад се появява чак след като започне да се отделят доволни количества през деня (в началото няма и 200мл за цял ден обичайно в родилното). Гладът най-първите дни е заради понижените кръвни показатели.

# 237
Мен ме гонеше кърмаческа жажда, а не глад. Само като го сложех това бебе и на 2рата минута ожаднявах бясно.
А за кръвните показатели, като си гледах епикризата, бая кръв съм загубила, около 700 мл. На мен много ми се вижда. Била съм с хемоглобин около 100 на изписване, на входа бях 130. Може наистина и от това да сме като лами.

# 238
  • Замък сред облаците
Казвам го от личен опит, защото и аз мислех че е от кърменето (то повишава нуждата от калории с около 500-600 на ден само) и си папках на воля по много след раждането и почнах да качвам килограми. А тялото си е давало зов за необходимите вещества, което установих чак година по-късно, чувствайки се нонстоп уморена, изтощена, напрегната. А храната понякога не стига за възстановяване - трябва си желязо, фолат, б12, вит Д…
Мен ми беше хемоглобина 86 след раждането.

# 239
  • Sofia
Аз бях с куфар. Не стана само с чанта.
И вода си носих за всеки случай, и сламки, защото след секцио (преди раздвижването) е малко трудно пиенето в изправено положение.

Тези, които сте секцио, имайте едно наум с плодовете. Някои са газообразуващи и е малко кофти подут корем след операция.

Общи условия

Активация на акаунт