Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 17 775
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Да, доста трудно става снимането, то ръце, език, мърдане 😄. Двете чертички, на долния венец приличат на избиващи зъбки. На горния нищо не виждам.

# 16
  • София
Да! Като пипна само устните, езикът веднага е там. 😀 Ето пример, хаха:

Иначе затова се чудех какво е:

Това го има от двете страни, като издутина е.

# 17
Зародиш на зъбче е това отгоре, а долните да ви кажа се виждаха като чертички с месеци при баткото, пазя си снимка от когато са избили тъкмо, но най-лесно е да направиш клипче и после скрийншот от където се вижда каква е ситуацията.

Много са ми сладки заешките снимки и смешни Simple Smile

# 18
  • Пловдив
Аз вече сложих летния кош на количката. Не се виждат зъби, но ръцете нон-стоп са му в устата.

# 19
Весела Коледа! Бебко последните 2 дни много мрънка, писка и докато не изпие половин шише вода не заспива. Това и вечер като се събуди. А преди спеше дори по цяла вечер. Сега се буди 3-4 пъти през нощта. Мисля, че са зъби.
Може и превъзбуда да е покрай празниците и хората около нас. Обаче пиенето на повече вода ме навява на мисълта, че са зъбите и така му поолеква. Като го намажа с Бочко също е много доволен.

# 20
Ох и аз не искам да вадя летния кош, хем не ми се занимава - идея си нямам как ще наглася чувала, който съм взела, там също ще трябва проучване. Хем и на мен ми е притеснено, че е много по-незащитен откъм атмосферни условия, а тепърва предстои зима 😣 А и Момчил обикновено спи в количката, с другия кош дори не знам дали има легнало положение.

При нас аз усетих зъбчетата защото непрекъснато се опитва да ми изяде пръстите. И просто в един момент ги усетих  като ме захапа 😂 Не е бил подут венецът.

За захранването съм със смесени чувства, хем искам веднага да почваме, хем да си изчакам да е напълно готов…Хем нямам търпение защото ще е тотално нов свят за него, хем ме е шубе защото ще ми удвои работата 🥺 Хем искам да пробвам да му давам парченца за да се учи да яде сам, хем ми става зле като си представя кочината …
Междудругото спомням си на един бебешки  форум имаше въпрос от публиката към др. Владимирова относно ЗВБ и тя се изказа изключително негативно. Тогава още не знаех какво точно е, но си спомням, че според нея ЗВБ е тотално грешно защото си имало фази на развитие на детската челюст и на дъвкателните умения и ЗВБ може да ги обърка. Опитвам се да намеря инфо в интернет, но не мога.

# 21
  • София
Каква е тази доктор Владимирова?
Само да не е като Ася Демирева.

Аз се зачетох в книгата на Мария Нориега за ЗБВ. Препоръчвам я, който има интерес към това хранене. Все повече ми допада идеята.

# 22
Момичетаа, помагайте… нашият син два дни вече решава ,че в 22ч ще се събуди и ще говори, играе, премята и така до 23:30- 00ч. ии естествено ,че ще стане да яде към 3-4ч. Наистина не знам какво се случва , знам само,че това недоспиване ме убива 🥲
Какви са тези фази не знам…
Мен ме е страх от ЗБВ Grinning Ще си го захраня с пюрета Hug

# 23
  • Пловдив
Аз баткото си го захранвах с пюрета, но съм давала и парчета краставица и разни подобни да се занимава. Аз исках да си замествам хранения и не виждах как би станало с моето темпо и ЗВБ.
Иначе си го оставях сам да си яде в един момент и лелите в яслата бяха много впечатлени, че можел сам. Масово децата не умеели. Вчера на една приятелка с дете вече на година и половина се опитвахме да убедим баща му, че това е най-нормалното нещо. Не успяхме разбира се 🤣 той държи детето да не се цапа. Съответно жена му е вдигнала ръце и си го храни, а детенцето си има добра координация ръка-уста, просто се заиграва с храната и прибора, защото му е интересно.

# 24
  • София
Кочинката ще си стане, така или иначе,  даже ми е по-трудно да изстържа пюре от стената, отколкото залепнал варен морков или картоф. Неслучайно се казва, че децата си показват кога са готови. Просто си наблюдавайте децата и им имайте малко доверие, те вече си имат добри инстинкти и са свикнали на външния свят. Нищо не става насила, нищо не става задължително. Следвайте ритъма на детето. Мога да ви уверя, че и злоядите и капризни бебета, които отказват да ядат повечето неща, пак ще пораснат здрави. Всеки ден, малко по малко и захранването ще си стане по естествен път. Със сина ми толкова ядове имах, умирах от притеснение, че не яде достатъчно. Да, ама си качваше добре, здрав, жизнен, без спирка беше, кръвните изследвания в норма. Това ми беше най-важно.
Никога, ама никога не съм се впечатлявала, че децата се цапат като ядат. Ми деца са, много ясно, че ще се цапат, нали затова имам пералня и по 10 комплекта дрехи. След ядене ги мия и това е. Дъщеря ми след ядене на диня лятото направо я къпя, оставяла съм я и кисело мляко да си маже по тялото. Забавлява се детето, открива нови неща и консистенции. Занимава се сама на масата и това е достатъчно.

# 25
Абсолютно! Клепаницата е неизбежна както и да го погледнеш. Като човек, който чисти до 2 посред нощ, пере играчки и ги суши всяка вечер, защото детето ми ги лапа нонстоп - съгласна съм да е клепаница, кочина и т.н. стига да яде само.
В момента няма никакъв апетит и съм се побъркала защо детето ми, което преди 4,5 дни ядеше по 750мл на ден ги намали на 400 едвам, едвам с голям зор и мъчене. Бута шишето с език хапва по 40..50 мл. Ще се побъркам! Не е болна, има си настроение, игрива е, спи си горе долу добре.. Не знам на какво се дължи. Млякото не е сменяно от раждането ѝ никога. Дали не ѝ харесва вече? Дали трябва да започна захранване? Дали млякото трябва да сменя? Ще я изчакам още ден два и ще питам педиатъра.. 01.01. 2025 става точно на 5м.
Кога се слагат да седят? На навършени 6м. или навършени 5м. започнали 6м ?

# 26
Че дрехите ще се цапат, ясно, те така или иначе се носят за кратко, не ме притесняват толкова. Но при ЗБВ всички потвърждават, че огромна част от храната се озовава навсякъде другаде, но не и в устата / корема на бебето. Говорих с майка, която е захранвала така, показа ми клипчета и снимки, които ако нямах бебе сигурно щяха да ми се видят много забавни и милички. Същата ми разказа за спанака по тавана (от супа), както и че и било токова неудобно по заведения, че си е взела мини лопатка и метличка, за да почиства доколко е възможно след храненето на детето…
Естествено, че детето трябва да се научи да се храни само, и няма да мине без мацаница, но все се надявам, че с времето координацията и фината Моторика ще се подобряват и няма да е чак толкова зле…Успокойте ме 🥺

# 27
  • София
Mom to be, имаше един период, в който отказваше да яде като преди, а той стандартно яде 900-1000 мл кърма. Така е от първи ден, лаком е. Установих, че като му е много дискомфортно на венците го прави това със шишето. Бута го, дърпа се, а и много се разсейва. Прави мост, за да види какво става зад него. Баща му не говори, когато го храня или отивам с него в другата стая. Ако кърмя сме в спалнята, защото се разсейва.
Отново си яде стандартните порции, но се бях поболяла от тревога защо лакомото ми бебе е намалило милилитрите.
Сега има случай примерно не иска шишето иска да е кърмен и се обръща директно към гърдата ми и кърмя. Общо взето каквито сигнали ми даде. Като не иска шише давам гърда, като не иска гърда - шише предлагам, като не иска да яде - оставям го да си играе.

Герка, всичко ще бъде наред. Много се напрягаш, а съм сигурна, че ще са интересни моменти. Не бъди предубедена, дори не си започнала още. Може пък много да ти допадне методът. Абстрахирай се от опита на други майки, наблюдава своето дете как ще реагира.

# 28
Момичета, аз съм в чуденка как ще бъде на Нова година с всички тези пиратки, бомбички, заря и т.н. Със сигурност много ще се чува. Чудим се дали да се събираме с роднините и как да стане. С първото ми дете не съм имала драма. Тя беше на почти годинка и много се радва на зарята, даже и хоро игра с гостито. Но сега с малчо съм леко притеснена. Вашите планове какви са за Нова година?

# 29
Ние ще сме само тримата вкъщи. Категорично не си представям да посрещам гости и НГ и на другия ден да гледам детето Joy
Отделно няма как да си позволя да излезем, а той да е при баба.. не знам как ще е с тези гърмежи, зари и тн Confused

Общи условия

Активация на акаунт