Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 17 986
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
За Нова Година сме си в сегашния състав - с баба и деди които временно са вкъщи до малко след това. Гърмежи си има и тук, но далеч не както си спомням в апартамента при нашите. Баткото изобщо не отрази първата си нова година, но пък е бил на 9м, спа си точно както всеки друг ден и не се събуди от гърмежите. На следващата година си бяхме в България с приятели с деца и остана буден, беше много впечатлен, миналата година само заради него купихме фойерверки, иначе си бяхме вкъщи само тримата. Тази година пак съм решила да взема и да му направя кеф на детето, ще се надявам малкия да си спи. Ако не иска, ще видим.

Захранването изобщо не ме плаши, не ми е и чак такава тръпка в момента, може би ще си стане като дойде. На първия ден от захранването след като се наяде, дадох на баткото купичка с пюре да маже колкото си иска. Съблякох го по памперс, с мен на земята и го оставих на свобода. Той не беше особено впечатлен от идеята, в последствие доста време не беше особено очарован от идеята да е мръсен. Давам пюрета, а с въвеждането на следобедна закуска започвам да давам и нещо между хляб и сухар ама не съвсем. Цапане има, не мисля, че е кой знае какво. Според мен зависи и от детето и от реакциите на родителя. Понякога децата правят какво ли не само защото получават голяма реакция на дадено поведение.

Летен кош нямам отделен, зимния ми се сгъва да стане летен. Ще си ползвам зимния докато може (9кг пише на моя) и после ще го сгъна за летен. За момента така планирам и с кошницата за колата да направя, няма да бързам да сменям със столче.

# 31
Вероятно въпросът ми е тъп, но в снега не се ли пързаляте с количките? Безопасно ли е придвижването? Гледам снега през прозореца и не събирам смелост да изведа детето.

Вече от позицията на моя ню-ню опит със захранването мога смело да заявя, че ЗВБ е нещо, което моята психика нямаше да понесе. То е страшна мацаница дори докато аз подавам лъжичката - храната е по цялото лице, а синът ми някак си придоби ужасяващото умение да плюе като камила. Оказа се, че малките бурканчета на Гербер са супер удобни за мярка - точно по толкова яде детето на хранене и вече пресипвам в тях, когато отворя по-голямо бурканче. Вече опитах и пюретата на повечето разпространени марки и честно казано осезаема разлика не виждам в качеството. С изключение на едно бананово пюре на Бебелан, което беше ужасяващо кисело - хич не го и дадох на детето, ами замина в кофата. Не беше развалено, ама бяха предобрили с лимонената киселина, която още нямам обяснение защо е добавяна.

С тези пюрета и аз ще се науча на дърти години да ям здравословно - сливата на Гербер е невероятно вкусно нещо. Комбинацията от тиква и морков - независимо от марката, също е супер. Като разнообразие от рецепти, най- ми допадат нещата на Слънчо. Пюретата на Хип нещо не се харесаха на детето, нямам обяснение защо - просто не ги харесва толкова, колкото на Слънчо. А за мен са си същите като вкус.

За мен положителното от захранването е, че детето вече не връща мляко така, както правеше преди. Може и да е съвпадение, че в този момент израстна връщането, но аз си вярвам, че храната стои в основата на това щастие.

# 32
  • София
Лимонената киселина е естествен консервант, затова се добавя.
Днес бяхме на консултация и последните ваксини. На 4 месеца Сара е 7.300 и 65 см, качила е 1 кг и пораснала с 3 см за 1 месец. За дрехи вече трябва да взимам размер 74, 68 са ѝ направо тесни и къси. Разплака се от ваксините и то доста силно, но се успокои като се наяде. От няколко дни вече се заиграва с играчки, много обича нещо да ѝ дрънка. Най-любимо ѝ е да си хване в малките ръчички някое одеалце, пеленка и да си ги гледа и да ги опипва. Така си взима и дрешките в ръчичките като я преобличам. Вече се заиграва с батко и кака, в смисъл, че ги гледа и им се усмихва. Научи се да бръмчи с устни и е много смешна като го прави, много се забавлява. Ще почвам с пюретата и аз като навърши 5м, показва си, че ще бъде готова скоро. Първо ще дам пюрета, а после и парченца зеленчук варен. Малко по-нататък ще пробвам и с кашички, те засищат повече.

# 33
Здравейте момичета! Весела Коледа със закъснение! Желая здраве и спокойствие на всички ни! Ние на Бъдни вечер бяхме при свекърите и Калоянче час време беше спокоен, тъкмо беше спал и ял, даже снимчици направихме и като започна един плач, та час и половина едва се успокои и заспа. На Коледа ходихме до нашите спокоен, после с техните но вкъщи също беше. Много го дразнят венците и се нерви. Иначе се усмихва много, следи хората, разговора, закача се и вече може или не се дърпа и сяда в определени ситуации. За подаръци получи дрешки, малко книжки и образователни играчки. Ние не се сдържахме и му взехме конче люлка, което е за 2+ ама много ни хареса , а пък единия дядо количка с долна част като автомобил за лятото.
Иначе захранването върви сравнително добре,  а цапането до ушите е задължително. Слагам лигавници, муселинови пеленки, кърпички и пак и дрехи и лице ръце всичко е в пюре. Хапва с кеф, но понякога започва да бръмчи с пюре в устата и се сещате какво се случва😁 Яде картоф, тиква, пащърнак и ги хареса много, но захраних и с морков и за моя изненада изобщо не го хареса, по натам ще го пробвам пак. Карам бавничко , хем да свикне с новото, хем и по празниците не ми се иска да пробвам прекалено много нови неща. Ще замествам постепенно обяда, но кашички чак средата на др месец ще започна вероятно.

# 34
  • Пловдив
На нова година сме с децата в приятели.
Тия дни трябва да седна да си направя схемата с рецепти за захранване.

# 35
На нова година сме с децата в приятели.
Тия дни трябва да седна да си направя схемата с рецепти за захранване.

Моля да я споделиш после с нас! 🤩

Нова Година и нас ни притеснява. И двамата с ММ мразим дънданията, ако зависеше от мен щях да забраня всякакви пиратки. 😡 А въздухът за минути става отвратителен, ако се случи и ден с лош въздух, каквито в София не са рядкост, става още по-отвратително..

# 36
  • София
Моите и двамата не се стряскаха от зарята предни години, каката беше само на 13м миналата нова година, ама проспа всичко. Предполагам, че и тази година ще е така. Аз ще съм вкъщи с момичетата, а татко им ще води сина ни да гледат зарята от балкона на един приятел. Аз сигурно ще дремя пред телевизора. Празнуването го отлагам за като са по-големи.

# 37
Искам да попитам дали давате пробиотик все още? А при захранването дали се спира? Ще попитам и педиатъра, но все пак и тук да попитам за вашия опит.

# 38
  • София
Ние си даваме пробиотик. Педи каза, че ако решим може да спрем. Сега ще се консултираме пак де, ама не мисля, че е грешка.

# 39
Здравейте, оставяте ли бебетата ви да спрят по корем вечер или като ги видите ги обръщате?

# 40
Моята от както се научи да се обръща по корем,по гръб изобщо не стои,само да я сложа и веднага се е обърнала,та да-оставям я.Първите няколко дни я наблюдавах да бе забие носа в матрака,но след като видях,че няма проблеми си спи така.

# 41
Дами някоя ползвала ли е услугите на консултант по сън? Доволни ли сте? Мнения?
Вече не издържам с тива приспиване на ръце .. посред нощ взе често да се буди (зъби ли са не знам вече) и пак не заспива докато не дам мляко или не го люшкам на ръце.След 4 часа е ад .. на всеки 40 минути -час се буди и пак същата хамалогия.
С близнаците , хем 2 бебета такова чудо не е било.
Та се замислям , да се обърна към специалист.
Спазвам му интервалите на будуване , следя за признаци на умора .. е има дни заспива за няма 10 минути , има дни , рита , нервничи , опъва се и вече ръце и кръст не ми останаха.Над 8 кг е и не му виждам края с това люшкане.Отчаяна съм.
За капак , никой друг не може да ги приспива , пробваха и майка и свекървата -почва да се опъва и да плаче и накрая ми го връщат преуморен и в истерия.

# 42
Марбела, аз работих с "Мамо, спи ми се" през Ноември. При нас по стечение на обстоятелствата (Лео първо се разболя, после и баща им като почина) се наложи да отлагаме няколко пъти нещата, но дори и така видях резултат и то не малък. Сега покрай празниците и всичките разправии по институции аз не мога да следя нещата и съм оставила за януари/февруари да ги потърся пак, да се дооправим. С баткото също работих с тях, но той си беше на 2г. Сега работих с Дани, доволна съм, паснах си и с нея, преди съм работила с Деси, и тя е супер, но е в майчинство доколкото знам. Ние се бяхме включили в мастърклас, бяхме 6 майки в групата с бебета на различни възрасти. Имахме една индивидуална консултация в началото и после 4 групови, на които на всеки по отделно дава насоки и отговаря на въпроси. С баткото правихме коучинг, там в рамките на месец се чувахме през ден и нагласяхме нещата. Можеш и да им пишеш да видите заедно кое би било най-подходящо за теб, ако се спреш на тях.

# 43
  • Пловдив
Пробиотик на Ивайло изобщо не съм давала. Няма да започна да давам при захранване.

# 44
  • София
Марбела, аз не съм, моя приятелка беше ползвала за дъщеря си и остана много доволна. Лично за мен са пари дадени на вятъра, НО аз уточнявам, че моите деца не са имали особени трудности със заспиването. От това, което описваш, ми прилича на по-нервно бебе, или на някакъв временен период, който ще отмине. Бебетата са си с характер и докато някои са по-спокойни, други са си ревливи, киселячета и искат много повече внимание.

Общи условия

Активация на акаунт