Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 557
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Паника, аз взимам една наша възглавница по- ниска и я ползвам само за приспиването ѝ. Сядаш и си опъваш краката, поставяш я възглавницата като гледаш да е на по -високо главичката на бебчо от коремчето му, като започнах да приспивам така я слагах на коленете си, но вече не се побира така и я оставям на предходилните кости и люлям съвсем лекичко, а понякога шъшкам.

# 436
  • Пловдив
Ивайло, където нямаше колики, от всичко чувам газове 🤣 и с пащърнака пръцкаше, и с тиквата, сега ще видя днес като добавя белия морков.
Днес му пристигна новото шише, че настоящето сдаде багажа...мислех да го мъча с друго, но той си го ползва като залъгалка и за приспиване, и реших да си спестя главоболията /добре, че все още на две места го откривам онлайн/. Поръчах и неразливна чаша пак на Хаберман, тя е след 9м, но така и така плащам доставка.
Приспива си се след 21ч., в кошарата с въртележката и шишето, ако е кисел не се тормозя - взимам го в мен, чопля семки и зяпам тв. Свикнал ми е на шум, че баткото преди 23ч не отива да си ляга в стаята.

# 437
Здравейте прекрасни мами . Не съм писала от както се роди малкия , но в началото беше доста екстремно . Чета ви постоянно когато имам време . Включвам се просто да споделя . Моят Сами прави 5 месеца в неделя , тежи 7,100 и е 68 см. Днес сме на последните ваксини и ще почна със захранването мисля от понеделник . Надявам се да продължи така лакомо както и с млякото .
Пожелавам на всички успешно 2025 и много бебешки смях :*

# 438
Привет, от вчера по ранна доба се опитвам да публикувам и все си губя текста.

Чета, чета и не сте сами за нощите 🤣 Аз с двама даже и не броя по колко пъти се будят. Давид вече има едно зъбче, така че вече си изясних цялата работа. Щом той, който от 3 месец започна сам да спи по цяла нощ, а в последния месец беше бетер новородено - само от зъбите е. Имайте милост към дечицата. И на тях много им се събира. Давид миличкия не ме е гризнал ни веднъж, толкова е нежен,чак ми се доплака като усетих зъбчето.

Относно памперсите, ние се разделихме със Sleepy, след като за един дефектен пакет ми казаха, че те щото били памучни, едва ли не само с гладене ще добият форма. А то се вижда как сякаш пакетиращата машина ги е наплюла в пакета на гьотере. И също ми писаха да сме се научели да слагаме памперси, за да не протичали. Ами добре, аз на 3 и 4 бебе за кога да не съм научена, а съм педант по принцип. Това касае белите пакети. Кафевите ecologic ползвах за нощно и наистина се справяха доста добре. В момента съм в процес на търсене на заместител. На Pampers памучните - бял пакет Harmonie са много хубави и също държат за нощ, но ми идват скъпички. Поръчала съм едни нови памучни, даже и те със сертификат, Babylino и ако се държат добре, вкл. и за нощно, ще минем само на тях, идват ми по 50 ст./бр.

Захранването усилено върви. Хареса им картоф и пащърнак, днес ще опитат морков. Нямат проблеми с акането, след 2 ден не само не са пропускали, ами си ходят по 3 пъти. Цялото пюре си излиза в памперса. Обаче от 5 ден насам се затрудни целия процес. Не успявам да ги хвана весели, неуморени и не много гладни, та и при нас стана мацаница. Най-добре е с всичко да сме в неутрална позиция като започват. Пият вода, даже следят шишето с поглед и се сърдят за него.

Светослав от неделя го броя, че пълзи. То е предхождащото истинското пълзене на 4 крака: на коленца се прибутва и приплъзва напред по ламината. Поне 1/3 от времето му по корем е на коленца, клатушка се напред назад. С него нещата вече стават по-сложни, защото не седи легнал на повивалника. Общо взето мога да го облека във всякаква поза на забежки, но става все по-трудно да му сложа памперс с лепенки.

Светослав също си е изработил сам метод на много бързо заспиване, особено през деня. А ако го сложа в количката в космонавта, започва да спи до секунди от почти всякаква ситуация. Мисля, че много си го обича, но му умалява. Нощем предизвикателството е, че вече често се будят един от друг и не мога да кърмя легнала. Таткото е изместен в хола. Понякога и аз отивам при него, понякога се озоваваме там трима с Давид. Свети като заплаче, тичам при него. Сутрин пак сме трима на спалнята и мъжа ми тръгва за работа.

# 439
Някой беше споменал, че има час за Фурлакис и няма да го ползва. Аз имам за другата седмица, но на бебчо трябва да му правят една малка операция и няма да можем да си ползваме часа и търся друг.

# 440
# 441
NadezhdaML, супер! Ще ти пиша на лично.

# 442
Здравейте мами.
Искам да попитам при захранването давате ли нещо на вашите бебчета за облекчаване на дискомфорта в коремчето ? Или просто трябва да се изчака организма да свикне с новата храна?

# 443
Момичета, успяхте ли да изместите обяда? Колко време ви отне?
Аз не давам нищо освен вода ако се брои Hug

# 444
Ние го изместихме, даже следобяда и кашата се хареса с плод в нея. Предлагам мляко винаги след хранене, обаче отказва категорично, но водичка си пийва по 30-50мл. От утре няма да предлагам вече мляко, а само вода след това. Горда съм с това постижение 😃.

# 445
Дъщеря ми също вече от около седмица наобяд яде само пюре (150 грама) ...може би за около месец заместихме обяда. Въведохме морков, картоф, тиква, тиквичка, пащърнак, броколи. Днес дадох за първи път царевична каша около 40-50 грама, хареса й, а след това дохраних с 90 млякото. От другата седмица мисля да започна да слагам плодово пюре в кашата и да давам по малко за десерт след обяда.

# 446
  • Пловдив
Ние сега сме на Sleepy белите, не са ми пропускали, от Турция бройката ми идва без пари.
Не давам нищо за стомашен дискомфорт. Вчера идхождането беше вече оформено като на човек.
Давам пюре на обяд и вечер, след това давам мляко, защото не изяжда достатъчно количество. Днес вкарвам червен картоф, може би от февруари първата седмица ще започна с плодовете, тогава вече и жълтъка ще започвам по схема.

# 447
При над обяда е около 11:30-12 , още вкарвам зеленчуци.Извжда около 100 грама.Давам му водичка , но не иска.
Не го дохранвам веднага с мляко , а малко преди следващия сън му давам да си хапне , за да не се буди от глад, тъй като обяда му се пада в началото на интервала на будуване.

# 448
  • София
Може ли да споделите от какви чаши/шишета давате вода? Изпуснала съм отново, но то тогава не ни беше на дневен ред.

# 449
Аз давам от тази,в началото като започнах да й давам даже си я държеше сама,сега вече не иска,повече си чеше венците според мен,но пак по някоя капка гълта .
https://www.emag.bg/chasha-philips-avent-0799612-s-dryzhki-200ml … ct&utm_medium=ios

Общи условия

Активация на акаунт