Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, кога лягат вашите бебета и кога стават?
Бебка заспива в 00:00ч, мляко 05/06:00ч и спи до 10:30 сутринта...
Къпем, храним  21:30ч слагаме я да спи и или ще седи будна до 00:00 или ще спи в 21:30 половин час и пак ще е будна до 00:00.
Пробвала съм да я будя рано, пробвала съм да я държа будна повече време преди нощния сън... пак не става.
Храним го в 21:30, към 22:00 заспива. Сутрин става м/у 8 и 8:40, с едно хранене през нощта към 4:30-5.
През деня е с 3 дремки, като последната е към 18:30.
Сам си го изгради този режим обаче, ние нямаме особени заслуги. Единствено може би, че се научих горе долу да разпознавам кога му се спи. Така че ако такъв и е режимът, може би е по-добре вие да се напаснете към нейните нужди.

# 511
Здравейте, кога лягат вашите бебета и кога стават?
Бебка заспива в 00:00ч, мляко 05/06:00ч и спи до 10:30 сутринта...
Къпем, храним  21:30ч слагаме я да спи и или ще седи будна до 00:00 или ще спи в 21:30 половин час и пак ще е будна до 00:00.
Пробвала съм да я будя рано, пробвала съм да я държа будна повече време преди нощния сън... пак не става.

Имайте ориентировъчно един и същ час на събуждане.Нека той е отправна точка.
Препоръчително е да има 3 дремки , две от порядъка 1-1:30 времетраене и една 30-40 минути.
Най-късата е последна.Тя трябва да е приключила най-късно 18 часа.
Много чета за режими , не всичко е приложимо за всяко дете, но може да пробвате.
При нас режима е добре , но има силна асоциация с приспиването на ръце и се буди по няколко пъти нощем да го дундунркам.На дремките също се буди на 40 мин и до приспивам.Поне 1 дремка има в количката , че да ми починат ръцете.
Става около 8
Първа дрямка около 10 (час и половина обичайно)
Втора дрямка 13:45( около час и 15-20)
Трета дрямка 17:15-20 (30 минути)
Около 20:40 е заспал.

# 512
  • София
Здравейте ,момичета!
Все не успявах да изчета всичко и да отговарям на актуалните теми...но тези дни успях да наваксам най-накрая Simple Smile
Алис стана на 5 месеца и 1 седмица и се чудя дали да я захранвам или да изчакам още. Хем ми се иска да започвам,хем  е добре само на кърма и и стига.... всеки ден се будя с различно мнение по въпроса. Иначе е голяма и доста силна. 66 см ,сигурно вече е  8 кг и нещо.

Относно съня тя беше бебе еднорог. Като новородено се будеше на 5 часа да суче.  Много малко време заспиваше на ръце или на гърдите ми. От 2 месечна си заспива сама в леглото. Кърмя я ,слагам я и заспива. Това го запази за сега.  Имаше нощи спеше 8-9  часа без да се буди. Е познайте Grinning след Нова Година започна да се буди като новородено бебе ...та до днес е така. На 3 часа ,чонякога и на 2.... зъби ли са ,регресия ли е ...не знам ,но така си караме.Успокоявам се ,че си заспива сама ,когато стане време за сън . Спазвам и интервалите на будуване . Сега е 2 часа ,2 часа и 10 мин.
Биберон не иска, но си е намерила пръст пръстчето и така сладко го смучее...не знам как ще се разберем и за това Grinning

Относно режимът гледам да става 8,8 и 30. Вечер 20:30 горе долу заспива.
През деня има 3 дремки ,много рядко 4 ,ако е спала по-кратко.
Много лесно се буди. Навън 20 минути дремва и започва да клюкарства  Simple Smile

# 513
  • Пловдив
21 и нещо го слагам в кошарата да си заспива, промрънква по някое време, давам му шишето, между 5-6-7 се буди - давам му шишето, аз продължавам да спя, за да може и той да се унесе и към 10 сме станали. Ако имаме гости или ние сме на гости, отказва да заспива толкола рано. През деня всеки път е различно, в зависимост от плана. Понякога се унесе и го събудя за да го местя в кошницата и колата. Друг път се налага повече време да сме в движение и си спи по-дълго при возене.

# 514
21 и нещо го слагам в кошарата да си заспива, промрънква по някое време, давам му шишето, между 5-6-7 се буди - давам му шишето, аз продължавам да спя, за да може и той да се унесе и към 10 сме станали. Ако имаме гости или ние сме на гости, отказва да заспива толкола рано. През деня всеки път е различно, в зависимост от плана. Понякога се унесе и го събудя за да го местя в кошницата и колата. Друг път се налага повече време да сме в движение и си спи по-дълго при возене.

Държи ли си сам шишето?
Аз и да го дам шишето просто ще падне и той ще си реве.

# 515
Към 19:30-20 е заспал ( разбира се има изключения). Сутрин Официално ставаме към 7:30. Като от известно време има доста будения между 4 и 6:30. Не яде, не реве, просто се събужда и започва да гука. Бутам биберона без дори да отварям очи и лягам. Понякога по 5-6 пъти подред докато заспи, понякога и от първия път става. Не знам защо се случва, не знам и как да спре 🤷♀

Не мога да се оплача. Накъсва се съня, но някак ми стига явно.

# 516
  • Пловдив
Подпирам шишето с одеало и обърнато надолу няма ли засмукване на тече, та няма опасност да се задави. Той си използва шишето и като биберон, и често просто иска да си го усеща в устата. Прави опити да го задържа, но явно защото е от по-широките не успява за дълго.

# 517
Здравейте от мен вече оздравяла почти. Грип беше и ме повали първо мен след 3 дни ММ. Слава богу на Коко му се размина по някакво чудо. Бяхме с маска цяла седмица, даже мъжа ми избягваше да идва и се бяхме изолирали в една стая, която само веднъж дневно проветрявах. Мерех температура постоянно той се сърдеше, че съм с маска и постоянно я дърпаше, кисел че не излизаме, че не го гушкам и целувам и не ме вижда. Аз с 38 темп, ужасна хрема и кашлица като ударена от влак не знам как минах през това. Пожелавам на всички да сте здрави, а болните бързо да се възстановят.
Иначе вече започнах и полека пюре преди обяд, а от вчера започнах с месните.
Подариха ни и проходилка, която знам че много отричат и няма да я ползваме докато не стъпва стабилно на цял крак по съвет на доктора, но я пробвахме и всъщност стъпва добре и бързо му хваща цаката и сияеше от щастие 😁
Имаме обаче голям проблем, че не може изобщо да се отдели от мен и единственото време, което имам е докато спи или играе и то трябва да ме вижда наоколо през определено време иначе изпада в истерия. Вчера бяхме на разходка и реших да идем до работата на свекърва ми да я измъкна на почивката за кафе и после в кабинета да го преоблека и нахраня. Но по време на ядене се омаза повечко и намокри, а се оказа, че не съм взела резервна блузка и реших да изтичам до най-близкия детски магазин на 5 мин от там да купя нещо да го преоблека. Докато се върнах беше осъзнал, че ме няма и беше изпаднал в истерия и вдигнал на крак цялата сграда- да вмъкна, че работи в местната библиотека. Някоя мама сблъсквала ли се е с това и има ли какво да направя или просто да съм търпелива да го израсне? Не искам да си мъча детето, но и имам нужда да знам, че ако се наложи мога да изляза без да ми се свива сърцето, че няма да спре да плаче.

# 518
При нас захранването е някакъв ужас(и за двама ни) - 300 зора давам 20-30 грама пюре. Стиска устни, муси се и накрая започва да реве... Трето дете гледам и за първи път такова чудо,първите двама едвам ги спирах да ядат, не знам какво ще правим с този господин. Продължавам да бутам,пък ще видим, няма избор,но ми се искаше да заместя хранене сравнително бързо, но си правя планове без кръчмаря.
Със съня е зле, имаше 3 дена, в които успявах да го задържа до 20-20:30 за нощен сън и тогава успява да спи до 4 сутринта без да се буди, но тази вечер го сложих в 7,едвам издържа до тогава,съответно се буди пак на 2 часа( събуди се в 16:00 и исках да го сложа пак в 18:00 за един power nap, както се казва, от 30 минути,но не заспа и реших да го слагам директно за нощен сън)
И при Стефан е истерия,ако нещо ме изпусне от поглед. Голямо пищене и викане докато пусна една пералня,направо, целият блок разбра. Батковците са ми от голяма помощ в такива моменти, защото много му обръщат внимание без да ги карам и го занимават, та колкото е трудно, толкова е и лесно да се гледат повече деца. Определено като съм само с едно дете(което и да е от тримата) е залепено просто за мен, ако са заедно пък става лудница, но се занимават.
Иначе не пълзи още,но някак се върти и избутва,та онзи ден стигна почти до кухненския бокс от другия край на хола,където го бях оставила. Аз оправям миялната- обръщам се,детето го няма Grinning И зъби няма още,но много го мъчат,има и хрема,предполагам от тях и подкашля,но засега е добре Simple Smile

# 519
Явно Новата година е донесла на почти всички ни безсъние Grinning
Момичета, кога мислите да вкарвате плод при захранването? И как мога да комбинирам реално Joy
Картоф и слива ли (примерно) ?
Втора седмица давам само зеленчуци, дала съм вече 4 и мисля скоро да опитам и с плод.

# 520
Симбо,аз няма да ги комбинирам така. Ако искаш да имаш въведен плод преди кашите - аз бих дала няколко лъжички след зеленчуковото пюре, примерно,като десерт. Ако ще ги комбинираш с кашите-вътре в самата каша направо.

# 521
  • Пловдив
Плод ще вкарвам другата седмица, като следобедна закуска. Предполагам, че ще е като обяда и вечерята - ще яде малко и ще се дохранва с млякото.

# 522
Gamora, при нас е същото със захранването! Направо се чудя дали да не го спра за няколко дни…Смятам, че не е готов въпреки че стана на 6м. Мисля, че не осъзнава, че му давам храна, която може да го засити 😕 И продължава да няма абсолютно никакъв интерес към нашата храна…

# 523
Момичета аз ви бях казала ,че Филип както си ядеше близо седмица по 150-180 за  обед и спря за около 10 дни някъде. Не правих пауза всеки ден му предлагах  ,въпреки че ядеше по 30 грама със зор,само правех пюрета и хвърлях. От два дни пак прояде смесих купешко и мое правено, през това време променях консистенции, вкусове какво ли не . Не се отказвайте и не правете пауза, шом веднъж е започнато захранването. Установих ,че моя човек обича по-гъсти пюрета ,така че опитвайте колкото и да е тегаво.
Аз плод дадойх отдавна круша, давам като десерт след пщрето или с кашата следобед. Вкарах и слива ,но горкия чак му се отяде.
За оризовата каша бяхте  писали ,установих ,че като постои  се втечнява и няма да купувам повече. Овеса обаче не се втечнява и му е доста вкусен , сгъстявам с него и обедно пюре понякога.
 Промени се режима вече спи два пъти по 1-1,5 и веднъж вечер към 30-40мин, само си прави режима нито го будя нито го слагам  по рано да спи , будува си вече по 2 часа твърдо. Става е 8-9 и заспива в 9-9,30.

# 524
  • Пловдив
И моят съвет е, след като е започнато захранването да не се спира, дори и по лъжичка да приема само детето.
Ивайла май започнаха да го мъчат зъби, днес не се трае...интересното е, че са подути кучешките 🤣

Общи условия

Активация на акаунт