Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 589
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Днес видях, че пюрето от сливи на ХИП съдържа само 50% сливи… като останалата част е оризово нишесте, вода и ЗАХАР 😟.. пак че прочетох преди да го предложа на бебето. Ето за това пюре говоря:

# 496
За пръв път виждам пюре, което да съдържа захар. Даже отидох да проверя наличните ми вкъщи и нито едно няма. В тази връзка мога да похваля плодовите био пюрета К BIO на Кауфланд - наистина са много добри. На ДМ продуктите също се приеха добре.

# 497
  • Пловдив
Лично аз пюрета съм ползвала на морето и в екстремни ситуации. Сега пак си ги правя аз, всичко има на пазара като асортимент. Иначе предпочитам на ДМ.

# 498
Здравейте, бебка пълзи  навсякъде, едва я удържам. Долу на земята има нейно бебешко килимче , но тя излиза извън него лапа всичко което види. Ако я оставя за 2 мин ще оближе и пода, а все пак ние вървим по пода няма как да идеално чист. Вие как оставяте вашите бебета ако трябва да свършите нещо. Мислих за кошара за игра според вас дали ще стои в нея?

# 499
Като коментираме лакоми бебета (моите и двете са си от тях) да споделя. С Макси точно в ей този период някъде сигурно гледах, че си изяжда основното (200гр) и след това си изяжда десерта (80-100гр) и ако има още да му дам ще си хапне още. И коментирах с акушерката ми тогава дали трябва да му вдигам още дозата, да не остава гладно детето Joy та тя тогава ми обясни, че има деца, които нямат добро чувство за ситост и могат да ядат до пръсване както се казва. Категорично каза да не му вдигам дозата и да не се притеснявам, че е останал гладен. А той и си растеше прекрасно, така че лесно се доказваше твърдението й. Сега чакам на 14ти профилактичния на Лео да видим как расте той, но и с просто око се вижда, че не е останал гладен, нищо че след 200+100гр на обяд може да продължи сигурно с поне още 100, но мама знае и не дава.

С нетърпение чакам и сряда за посещението на акушерката, да изкоментираме как върви и да даваме следващото. Сигурна съм, че батко му много ще се радва, че и той ще може да се включва.

Twinkle, тук пък не намирам само слива, всичко е "слива в круша" и в състава обикновено е доста повече круша от слива.

Буболечката, рапично олио добавям, ама признавам си, не всеки ден се сещам. Не е на хип моето. Отворено бурканче мисля, че пише до 3 дни на тях, и така ги държа. От отварянето броя първи ден, и на третия трябва да съм дала каквото има, но не ми е оставало нищо по-дълго. Моят акъл през повечето време не е с мен, напоследък съм на принципа, ако не ми е записано на телефона, най-вероятно няма да се случи (което ми напомня, че на хладилника си залепих едно напомняне да принтирам и изпратя едни документи и или трябва да го свърша веднага или да го запиша в телефона за после).

Наде, съчувствам ти, съжалявам много за поредната трудност, през която трябва да преминеш и стискам палци да се намери точният лекар и нещата да се наредят в най-скоро време.

И накрая да измрънкам и аз: Лео от началото на месеца не си е заспивал сам в леглото, може да го приспя на ръце и да си спи там, или да спи в кошницата в колата/ количката/ раницата, но в леглото не заспива сам. Сега пак беше драма за първата дрямка днес, понеже аз гадната му майка пак реших да го пробвам дали ще заспи сам там и ми се накара хубаво. Та дремна малко и стана да обядва, след като се наяде го сложих на килимчето да си играе и гледах, че се протягаше към рака. Взех рака и го пуснах да пее и да обикаля, Лео си стоеше по корем на килимчето и го следи. И ей сега го гледам, той милия заспал, а след малко трябва да отиваме да вземем брат му от градина понеже тази седмица са със съкратено време, защото няма достатъчно персонал поради болести. И ей сега ще трябва да го вдигна, а най-накрая си заспа самО детето.

П.С. писах, писах и съм си забравила поста непубликуван Joy

Frisu, бебето го слагам на земята, на дивана, на горния етаж го оставям в кошарата, в леглото на баткото или на килима в стаята на баткото. Пода не е идеално чист, килимчето на бебето (а и на баткото) също, но аз не гледам бебета в стерилна среда и не се притеснявам. Не бих го пуснала да се влачи и да облизва коридора отвън където се ходи с обувки, но вкъщи смятам за достатъчно чисто, че да може да се търкаля където си иска.

# 500
Споменавайки стерилна среда. Стерилизирате ли все още шишета, бибки и помпи?

# 501
Да, по навик. И с ясното съзнание, че е чиста загуба на време. Опитвам се да се пречупя и да прекратя поне този ритуал. Засега се самозалъгвам, че има смисъл да го правя като минимум за нещата, които използваме навън, че нали е грипен сезон и така...

# 502
  • София
Слушах д-р Владимирова да обяснява, че имало ли е мляко в шишето, трябва да се стерилизира (помпа съответно също). Аз кърмя само от гърда и от месеци не съм цедила и не стерилизирам тези неща, но по навик пускам залъгалките.

Днес дадох оризова каша, реших да я направя с кърма. След няколко минути стана от каша на нещо като напитка. Чувала съм за свойството на кърмата да втечнява, ама това беше ужасно. С триста зора я дадох на бебка, за да не хвърлям и си я изяде, но е зор да даваш течно. При друг получавало ли се е така? С АМ гъста ли е кашата? (наистина ли си отговаря на думата “каша”)?

# 503
Слушах д-р Владимирова да обяснява, че имало ли е мляко в шишето, трябва да се стерилизира (помпа съответно също). Аз кърмя само от гърда и от месеци не съм цедила и не стерилизирам тези неща, но по навик пускам залъгалките.

Днес дадох оризова каша, реших да я направя с кърма. След няколко минути стана от каша на нещо като напитка. Чувала съм за свойството на кърмата да втечнява, ама това беше ужасно. С триста зора я дадох на бебка, за да не хвърлям и си я изяде, но е зор да даваш течно. При друг получавало ли се е така? С АМ гъста ли е кашата? (наистина ли си отговаря на думата “каша”)?
Явно ще е вярно,аз слагах по малко в пюретата и се чудих защо като стигна до половината и стават на шейк 😆

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 21:34 от Flower4

# 504
Здравейте, бебка пълзи  навсякъде, едва я удържам. Долу на земята има нейно бебешко килимче , но тя излиза извън него лапа всичко което види. Ако я оставя за 2 мин ще оближе и пода, а все пак ние вървим по пода няма как да идеално чист. Вие как оставяте вашите бебета ако трябва да свършите нещо. Мислих за кошара за игра според вас дали ще стои в нея?

Нашият е мобилен от поне 1 месец, още откакто се научи да се избутва по корем започна да излиза извън килима си и съответно да лапа и ближе всичко, което му попадне в обсега - мебели, радиатори, кабели, пода...няколко пъти ни докопва и пантофите Rolling Eyes В началото ме шокираше, за момента притръпнахме. Кофти е, че е като моп и обира праха от пода, а няма как да чистим всеки ден.
Мен по-скоро ме притеснява, че скоро ще почне и по контактите да пипа, а имаме бая контакти, които са на височина около 40 см от пода.
Вече се научи да лази класически, минава без проблем 2-3 метра преди да му падне дупето и да се измори. И от четири опори може да застане на 3 и със свободната ръка да придърпва нещо за лапане. Решила съм след 1 месец да му слагам Пиклер-а.
Но пък с яденето сме доста зле, днес не се мръщи на броколите с картоф, но пак изяде с много лъгане от моя страна може би 50тина грама. Утешавам се, че му отне повече от месец да се научи да суче (уж вроден инстинкт??), защо пък да не му отнеме 2 месеца да се научи да яде Stuck Out Tongue Closed Eyes Иначе го слагаме редовно с нас на масата, а докато му давам пюрето и аз обядвам. Не проявява интерес към храна ни обаче, може би това е ключовият момент.

# 505
  • Пловдив
Аз не съм стерилизирала никога, детето си е на пода с кучето.
Гери, наблюдавай детето, баткото никога не е проявявал желание да рови в контактите. Като поотрасна му давах да  включва прахосмукачката примерно.

# 506
Бебко много го мързи. Най-много да с е преобърне и да поседи по корем малко, после започва да мрънка да го обърне някой. Харесва му да спи, яде и пак да спи. Още малко ще е така предполагам и той ще иска да изследва средата. Днес го бях сложила да седне на шезлонга след вечерното мляко, да мога да измия шишето. Батко му срещу него ядеше вечерята си и пристигам аз гледам едното цвете скъсано. Питам баткото той не е видял нищо да къса и да яде, че това ми е страха. Огледах добре и намерих скъсаната част в шезлонга. Та вече и до цветя няма да го слагам в близост. Помня баткото ми беше обърнал една саксия като бебе. Скоро трябва да ги вдигам на високо.
Днес започнах с даването на жълтък. Натроних го в пюренцето. За зеленчуковите ползвам ГХИ за мазнина, а плодовете и кашите с кокосово масло. Днес за първи път на обяд не поиска мляко. Следобяда след кашата, обаче яде.
Момичета, четете състава на ппренцата, защото някои имат наистина объркващ състав. Също и цифрата отпред на етикета не показв а месеца за който са предназначени , а каква е консистенцията на сме леност на пюрето, отговаряща за месеца. Например 4 е показва, че е смелено много дребно. Винаги се чете състава, защото може да пише 4, но да има глутен в състава или др нещо, което не се въвежда толкова рано.
Аз не харесвам купуваните пюрета, но пък спестяват време и организация. Взимала съм, когато не мога да сготвя, или пътуваме съм давала. Харесвам на Гербер и на ДМ. На Хипп също съм взимала някакви.

# 507
  • Пловдив
Като каза обърната саксия си припомних една счупена бутилка червено вино върху белия гранитогрес 🤣 но няма къде са си държа виното и ми стои под телевизора /планувам да си местя пералнята в банята и тогава ще си имам шкаф за вино/

# 508
Аз откакто ми се вкисна една бутилка вино, не ги държа в стаите, където се отоплява. Нашите са в нишата под стълбището, там е хладно, тъмно и е с вратички затворено, да не пипат децата. 🤪😂

# 509
Здравейте, кога лягат вашите бебета и кога стават?
Бебка заспива в 00:00ч, мляко 05/06:00ч и спи до 10:30 сутринта...
Къпем, храним  21:30ч слагаме я да спи и или ще седи будна до 00:00 или ще спи в 21:30 половин час и пак ще е будна до 00:00.
Пробвала съм да я будя рано, пробвала съм да я държа будна повече време преди нощния сън... пак не става.

Общи условия

Активация на акаунт