Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 608
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Аз глутен ще въведа след месото.
Захранвам от 3 седмици, има заместен обяд. Яде зеленчукови пюрета с жълтък, другата седмица ще давам месо и риба.

Относно патладжана обаче внимавайте!
Има соланин в него, четох че патладжан се дава след 2 годишна възраст именно заради соланина в него.

Режимът ни е пълен кошмар в моите очи. Има 2 нощни хранения, яде по 6-7 пъти на ден. Сутрин, но според мен е нощ-става в 5 часа.
Второ дете ми е..връща ми се за първото бебе еднорог, което спеше по 12 часа без нощно хранене.

# 556
Ni CI и при нас е така, понякога стига до 8 хранения дори Close
Аз не знам как ще изместя обяда, вече сме на около 100гр и все иска мляко, все едно не е ял пюре …

# 557
Симбо, а възможно ли е да иска не конкретно мляко, а просто каквато и да е течност, понеже пюрето му идва много суха в сравнение с чисто млечното хранене? Споменавала съм, че моето момче не иска вода и го залъгвам с чай, за да не давам всеки път мляко и да вдигам излишно калориите.

# 558
Наде, а какво ядеш заместващо и изцяло ли си спряла млечните, сирене, кашкавал?
Аз все го обмислям, но от няколко дни ги спрях и аз, но заради течно изхождане и все още много болезнени газове. Като не знам от белтъка ли е или от лактозата се чудя безлактозно мляко мога ли да пия, какво аджеба се яде в тоя случай, че нещо се измъчих с опциите за закуска.. само тестено ми се вижда като вариант, а с тия хемороиди не смея. Взех си кокосово кис мляко, ама то е бляк, ядковите “пресни” млека също не ги харесвам, гладна ще остана.
Да не говорим, че и яйцата и дразнят, бобови, зеле и аз трябва да мина на месо и картофи.. купих пробиотик, то добиче-не ще нито с биберон, нито с чаша, нито с пипета, подгажда и се, плюе, мазало..
Това кърмене ми излезе не през носа, а през.. слагам цензура. Не стига, че никакви биберони не взима, корем я боли, нощем цока по сто пъти, ами и постоянно правя запушвания и блистери аз и вече сериозно ми писва.

# 559
Снощи и последната ми мозъчна клетка умря!😂
Детето се събуди в 1:30 гладно , правя му аз мляко-шише с вода от нагревателя и АМ от дозатора.
Заспа.Въртя се , имаше още 1-3 събуждания и заспиваше.В 5:30 се събуди гладен.Пак правя мляко .. ама гледам водата бистра.И зацепвам , че не съм заредила дозатора.Тичам , взимам кутията, правя мляко детето изяде към 120 мл и заспа.
Та в 1:30 съм му дала 120 мл вода!Вода!
И си е заспал!🤦♀🤦♀🤦♀
Та според вас , дали да му давам вода вече или просто по-разредено мляко?
Но в 5 определено си беше гладен.
Той си ляга между 20-20:30 и обикновено 1:30-2 яде най-много.Ама съм го черпила една топла вода.😂

# 560
Постоянно има сипана вода и чай, но пийва и се обръща. Иска си млякото .

# 561
Аз пуснах в употреба Филипса, доста сносно зе справи. Вчера пюрето беше картоф, морков, тиквичка и спанак. Давид яде първи, но си беше хапвал и доста мляко. На два пъти се разплака. На третия опит да заплаче, приключихме. Още не го бях виждала да се храни, без да отваря уста. Видя се, че не му е любимото. Светослав се събуди от 2,5 ч. сън и изяде цялата порция с отваряне на уста. От няколко дни правя по-големи порции - 160 до 170 г пюре. Вчера бяхме на консултация. Педиатърката каза жълтък след месата... Поставиха им следващите ваксини. Кати ми свършу опаковката Cool patch, съм решила да не купувам повече такива неща и следващия път ще предупредя да имат обикновени лепенки, че е срамота в детска консултация да няма кьорава лепенка. Никаква реакция не са имали, даже спаха доста добре. (На опаковката пише:при висока температура, главоболие, мускулна треска, слънчеви изгаряния и махмурлук. Никъде не пише 'при поставяне на ваксини на бебета'.) И двамата минаха заветните 7кг. Докато чакахме докторката съблечени, Свети направи показно планк (ако точно това е упражнението), а малко по-рано през деня хванах комичен кадър, който нарекох Quo vadis? 😂Споделям с вас.

Искам да ви кажа, мили мамчета, че и като не пиша, а и когато следя и участвам в темата, вие сте ми ориентир, по който си сверявам часовника и винаги сте ми помагали. Искам да знаете, че през очите ми на по-голяма, а и с 3, 4 дете виждам, че всяка една се справя прекрасно! Лично за мен най-трудния период е зад гърба ни. Дано са ни здрави дечицата и отсега нататък да ни късат нервите само с палави моменти. Прегръщам ви!

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:23 от Mama2288

# 562
Лелее, този планк е направо невъзможен! Моето дете е абсурд да го направи. Като се замисля то в момента май и аз не мога Cry

# 563
  • Пловдив
И при нас така 🤣

# 564
Мама, леле, браво на момчето! Големи са сладури. ♥ Беше споменала неотдавна за физиотерапия, на която си ги водила. Можеш ли да споделиш къде и колко пъти ги води? И дали е нещо, което минава по каса или е платено и има ли някаква възрастова граница?

При мен срам не срам, ще ви кажа, добре, че майка ми дойде да се оправим с режима на бебето. Лъчезар от преди това си мина на 3 дремки, не смеех да ви се похваля. Но тя като беше тук почна да си прави дълги паузи през нощта. От около 11 до 4-5.

Марбела, според мен можеш да пробваш щом е минал номерът.

# 565
Наде, а сигурно ли е, че детето ще има проблем сега с млечните? При нас имаше в един момент малко кръв в акото и докторът каза, че може да е нещо такова, но каза от един път да не изключвам още нищо, само ако стане повече пъти или повече като количество, понеже при нас и то беше едвам. Но ми обясни, че ако проблемът е във въпросния млечен белтък ще трябва аз да спра млечните и после плавно да ги въведа контролирано, за да може да избегнем по-късно проблем при него с млечните при захранването. Не съм питала за подробности, понеже при нас се размина, но може пък всичко да е наред и детенцето ти после да си хапва спокойно млечни.

Марбела, не съм пробвала да давам така вода, просто не е моето. Аз си разсъждавам така: щом е приел без протест, по-скоро надали това шише го търси от глад. Следващото щом си сигурна, да, но това може би го търси по навик или заради сукателния рефлекс. Аз бих пробвала биберон или с изместване малко по-късно всеки ден да го махна без да го замествам с вода, но това пак казвам си е моето разбиране.

За банана и аз не бях чувала до сега да е алерген, въведох го с купешко пюре банан и ябълка май този път. Не държа всичко да си правя вкъщи, като има нужда, давам купешко и си признавам, че не ми тежи.

Оризовата каша бях забравила как се втечнява. И поне при мен с баткото съвсем не от кърмата, правех си я с вода и пак се втечняваше след малко. За съжаление съм купила една кутия и вероятно ще се прежаля все пак да я дам, но сега като ми припомнихте, няма да купя втора.

Чудя се какво да ви разкажа по-напред. Вчера забелязах, че пробива първото зъбче. Вижда се хубаво, че е разкъсало вече венчето, чертичката я има, но зъбчето още не се усеща.

Преди да видя зъбчето пък, тотално ми беше видял сметката Лео със съня. Казвала съм, че аз съм доволна от Мамо, спи ми се и по принцип бих си ги потърсила пак, но при тях винаги ми се налага да почакам за място в по-продължителни форми на помощ, еднократна консултация по-лесно се намира. А аз исках много да изчистим режима и да върнем самостоятелното заспиване, защото откачам вече (дано не дразня тези които приспиват на ръце от самото начало). Онзи ден беше върха на сладоледа, поне 8 събуждания си спомням (в един момент кой ли ги брои), уж до сега поне като подам гърда през нощта засуква и после заспива и мога да го оставя така на спалнята, ама тази нощ реши, че и с гърда и без гърда няма да спим. Та се отказах да търся Мамо, спи ми се, защото исках помощ не веднага, ами ако може още за предния ден дето се казва. За сметка на това ми излизаха реклами на други две жени, американки, та сега съм в една друга програма. Оказа се че пак не стана съвсем веднага, защото трябваше първо да изгледам какви са им методите, а време и акъл не ми оставаха. Мисля, че уцелихме режима, тази вечер или утре ще захващам и самостоятелното заспиване. Пак ще го кажа, моите деца определено са съвсем различни като са с режим, като карам както дойде става нечовешко вкъщи.

И последно, в сряда дойде моята акушерка, коментирахме как върви захранването и следващата стъпка. Като й казах, че си е стигнал вече 200гр основно и 100гр десерт и си ги хапва спокойно и с кеф, много му се зарадва. После сметна и прецени, че можем вече да започваме и кашите. Набързо ми написа плана, като даже коментирахме, че аз в някаква степен ги помня нещата и съм се подготвила с необходимите неща. Та, споделям и с вас, въведохме още следобедна закуска каша и снак за хрупане през деня.
Кашата ни е пшеничен грис като с Макси я бях питала кога да въвеждам другите и тя ми каза, че мога и да си остана на грис, а ако искам, мога да давам и която си искам от другите без ограничение коя кога. Правя 6с.л. (20г) грис и 150мл вода и добавям 100гр плодово пюре. Като това ми е количеството, защото Лео така добре хапва на обяд и даже би си хапнал още. Иначе ми е казала, ако не си го изяжда редовно да сваля на 3-4 с.л. и 100мл вода с плодовото пюре, но той за момента само първия ден остави 2-3 лъжички, от тогава всичко си изяжда.
За снакче взимам едни "хрупкави хлебчета" (ще сложа снимка в скрит текст), разрязвам "филийката" от тях на 4-5 и му давам по едно такова в ръчичката да си го хапва сам 3-4 пъти на ден винаги под наблюдение. Аз нямах търпение да дойде тази част от захранването, защото бях убедена, че Макси много ще се радва да подава той парченце в ръчичката на Лео. Всъщност не се вълнува така както си представях, но пак е страшно доволен.
Скрит текст:

Между другото, моята акушерка каза, че в момента всичките други бебета, с които се занимава, ядат съвсем по малко или тотално отказват захранване, така че момичета, не сте сами.

П.С. бисквитите Закуска вкъщи са много обичани от мен и Макси, повече какаовите, но и бели ядем понякога. За бебето обаче у нас е рано за тях.

# 566
Стили, по каса е физиотерапията. Педиатрите не насочват, но и не отказват направление, ако имаш притеснения. Неща като държане на главата, повдигане на ръце, обръщане, скъсени мускули на врата ако си има любима посока на лежане... Аз прочетох из фейсбук групите, там срещнах името на д-р Байчева (ул. Найден Геров) за София става дума. Отива се първо на преглед при нея, след това изписва терапия. Тя е една седмица всеки се посещава рехабилитатор(ка) и отнема около 20 минути на дете. След месец евентуално насочват за още един курс от по 5 посещения и трябва ново направление.

А иначе аз имам още 2 големи момчета и не помня някой така да се е вдигал на ръце. Мисля, че е от самото дете. Така му харесва. Тя тази поза май е някакво куче гледащо нанякъде, неопределено накъде 🤣

Лактозната непоносимост или цьолиакия може да се тества. Нас също ни насочиха да тестваме заради атопичната кожа, но аз засега се колебая. И двамата наддават еднакво, а аз ям почти само млечни и кожата му е доста спокойна в повечето време.

Да кажа и за водата, че се поспряха да я пият, особено Давид. А днес им дадох за десерт по 20г ябълкото пюре и о, кой има сладък зъб: Давид се разплака като свърши, а беше общо нс 200г пюре. Машината наистина втечнява и ще си варя отделно картофа с кора. Днес го обелих и сложих вътре, защото имаме по-невкусна партида картофи.

Бях казала, че няма да преобразувам количката, но ето че Давид се вози вече 6-7 пъти седнал в легналия кош. 🤣Протестира да лежи, а вече спи много малко навън, за разлика от брат си, който още си проспива почти цялото време навън.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 17:20 от Mama2288

# 567
  • София
Наде, помня, че беше споделила, че имаш книгата на Маги Пашова “По-здрави бебета”. Погледни раздела за въвеждане на алергени, пише и специално за бебетата от така наречената “рискова група”. Мисля, че ще добиеш увереност. Yellow Heart

На мен оризовата каша с АМ или вода не ми се втечнява, само с кърма за отрицателно време. Също така ми е супер вкусна и на бебка също ѝ е любима. Взимам на Holle. От царевичната на хип съм разочарована, много течна седи и изобщо не е вкусна.

Вода се лъже да пие 1-2 глътки от обучителната каша на ezpz. Никакви шишета и вълшебни чаши не приема, затова и няма как да я лъжа нощем с вода.

За атопичната кожа много ѝ помогна млякото на A derma от серията exomega. Като много тежък крем е и не ми е приятно за мазане, но върши чудеса. Заради атопичната кожа ме е страх от въвеждането  на глутен, но има време до тогава.
И последно, май само аз не съм дала плодове все още. Смятам да дам плод след като въведа месо и яйце.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:27 от kuklichka_

# 568
Кашите на Слънчо не се втечняват. Напротив - дори след малко престой се сгъстяват. Приготвям ги или само с вода или с 1 мерителна лъжичка адаптирано мляко (порция за 30мл). Не спазвам указанието на лъжици каша с количество вода, понеже ми се вижда прекалено рядко, ако го спазвам. Добавям често, но не винаги, плодово пюре - с ябълка и круша става добре. С банан също, обаче става много запичаща рецепта.

# 569
Въведох четвърт жълтък в събота, след две седмици на пюре, добре се приема. Другия месец ще въведа месо и риба и малко след това и каша. Взех каши на Холе и на Топфер, ще видя как ще се приемат. Плодовете смятам да ги забавя максимално. Като видях какво стана след като дадох тиква не възнамерявам да го свиквам към сладкия вкус. За сега и няма проблеми с изхождането и просто не виждам смисъл.

Лъчезар, въпреки че си хапва 150 грама, пак си търси мляко. Не ми се ще да му давам повече от 150-160 грама пюре, поне така се водя за възрастта му. Не виждам обаче скоро да спре да си търси гърда дори и за малко.

Общи условия

Активация на акаунт