Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 17 686
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Столчетата гледам оценката в ADAC и по това преценявам. Обаче дори по закон мисля, че нямаш право да е по посока на движението, ако бебето няма година и половина.
Marbella, ние също сме с titan за баткото Grin колкото и да ми се искаше да изкара повече време обратно на движението, той вече отказва, тясно е за всички в колата-мъж ми е 190+ и като сложим двете столчета обратно просто не може да се побере отпред. Та така, на 2.5 и ръст метър и малко мина посока на движението.

От два дни беба крещи по цял ден и о,чудо нощес цяла нощ си упражнява новото умение и цяла нощ ме буди с крещене. Кърмих я 937837 пъти и към 05:30 просто се отказах да спя и си направих едно кафе.

# 61
  • София
И Сара много ръмжи, плюе, бръмчи, хили се с глас, суче настървено.. струва ми се, че почват да я сърбят венците.

# 62
Miliva, съчувствам ти искрено.

Моето момче тези дни се храни по-рядко и с по-малки количества. Всичко щеше да е супер, ако не бяха зверските истерии, в които започна да изпада. Вече се плаша как след 2 години ще се влея в армията майки, които влачат истерясал тодлър през целия Кауфланд... Само като си помисля как "всичко ми беше ясно" преди да родя Joy смея се сама на себе си. Ясно осъзнавам, че ми се падна кротко и разбрано дете, а аз съм човекът, който трябва да си пие хапчетата и да медитира, но честно: това съзнание рядко ме успокоява. Вече щастието се изразява в това да изпия едно кафе на спокойствие (без значение кое време на денонощието е). Година по-рано щях да се изсмея, ако някой ми беше казал, че ще мечтая да пусна прахосмукачка вкъщи. Ето, оплаках се. Малко ми поолекна.

# 63
Милива в същото положение сме , от две седмици май не мога да пиша, почна да се буди  на час ,максимум на два всяка нощ.Вечене знам на коя планета съм, суче винаги  като се събуди ,повечето за успокоение и после пък повръщаме. Определено на пет месеца захранвам и това е,  някои тук писа ,че рефлукса отшумял ..надявам се и при нас. Столчче за кола още не съм гледала ,но пък другото определено му омалява. При нас крещенето е толкова сило ,че трудно издържа нормален човек в стаята. Утре ще с еопитам пак да пиша,че мят човек се събуди  Simple Smile

# 64
Ох, нашият също крещи, писка, вика…толкова силно, че си мечтаем да заспи 😅
Не знам дали си тества гласовите струни или новите умения. Лапа настървено всичко, до което се докопа, ако не внимаваш, ще те захапе здраво за пръста (боли със зъбите!).

Нашето столче за кола е Axkid, когато го избирах държах да е най-безопасното на пазара. Беше страшно скъпо и гледа назад, няма опция за наред. Силно се надявам след 1-2 години да нямаме драма, защото вече от доста места чувам, че в някакъв момент просто децата отказват да се возят назад 😱

И мен ме е страх от сцени и тантруми като стане тодлър. Такива неща съм чувала и виждала..Абе общо взето това отглеждането на дете се оказа най-тежката и сложна работа, с която някога съм се заемала. Вече стана и толкова тежък, че трудно го нося повече от 5 минути, а в ергономичната раница ме заболява кръстът 🙁 Бебеносенето е супер ама с малко бебе и родител в топ форма, без проблеми в кръст/гръб и тн…

# 65
  • София
А защо ви е страх от сцени с тодлър? Моят син не е правил, дъщеря ми прави - ляга на земята и врещи, колкото иска. След малко просто я вдигам и си тръгваме от магазина. Да си мисли кой каквото си иска, дете на 2 е много трудно да се контролира. Хем разбира всичко, хем говори, но малко, хем не знаеш изобщо какво ще му хрумне в малката главичка. Освен това в абсолютно всички магазини всички шоколадови яйца, бонбонки и боклучета са на ниски рафтове, за да са точни пред очите и ръцете на децата.

# 66
Нашата мома е 4м и 2 седмици, 4те месеца супер спокойно бебе яде си,спи си ,играе си. От 2 седмици насам( след ваксина ) е страшен рев още с отвярянето на очите сутрин, цял ден реве дори и след като е нахранена, до 12 1 вечерта рев не можем да я приспим страшен ад е .
Слагам два вида капки за колики, които ползвах и преди и ми помагаха, мажа венеца и с дентокинд и бочко. Не знам какъв е проблема...

# 67
Виж дали си си настройла раницата оптимално, но е факт, ако се носим цял ден започва да ме боли всичко, а тя няма 6кг все още (джобното гадже на групата).

Моят рядко прави сцени, но се случва и просто го изчаквам да му мине, сядам на пейка или заставам до него в магазина и чакам, оперирана съм от срам за такива неща. Ако ви е интересно препоръчвам  “забравеното изкуство да възпитаваш”, освен полезна е и интересно написана и не е сухо четиво. Но ако научите децата да си изразяват чувствата, да могат да определят кога/какво чувстват.. синът ми често идва и казва “тъжен съм”, за него тъжен и “скучно ми е” са едно и също нещо, но ако оправим настроението в повечето случаи не се стига до проблем.

Герка, искат да гледат в един момент и става сложно, но като знам колко пари са, ще седи и още как Joy

# 68
  • Пловдив
На нас едното столче ни е българско, другото ни е Phil & Teds /кожата се налюпи/. Та едното ще го ползваме със сигурност и ще вземем още едно.
Правил ми е сцени, просто игнорирам, ако не подейства, под мишница и така. Изобщо не ме интересува какво мислят околните, дори нямам против, ако някой се има за компетентен да дойде да води политика с детето.
Научила съм го от магазин едно нещо да купуваме - изборът е негов.

# 69
Виж дали си си настройла раницата оптимално, но е факт, ако се носим цял ден започва да ме боли всичко, а тя няма 6кг все още (джобното гадже на групата).

Мен ме наболява кръстът и без раница, пък с нея вече съвсем Sad Не знам колко кг е в момента, на 10.12 беше 7кг, сигурно вече гони 8кг…Вече едвам се събира в чувала за сън 0-6м на Angel Baby! И в космонавта едеам се събира, и в зимния кош..

Не ме притеснява какво ще си помислят околните когато тодлърът започне да прави сцени, притеснява ме аз как ще се чувствам и как ще реаргирам! Честно казано май най-лесно ми се струва да не го водим с нас на пазар. Откакто се е родил все успяваме, влизали сме няколко пъти само в супермаркет с него.

# 70
Не се притеснявам за мнението на околните, а как ще реагирам аз и колко ще изтърпя преди да му отвърна със същите крясъци по средата на магазина Joy С какви ли не изроди съм се разправяла в рамките на професионалната ми дейност и наистина вярвах, че нищо не може да ме разклати. Обаче ревът на сина ми действа съкрушително. И понеже вече имам база за сравнение - другите бебета на неговата възраст реват със силата, с която той гука и се обяснява. Като ревне се превръща в малкия Хълк, нарисуван от Неда Малчева, не може да не сте го виждали. Визуалната прилика е поразителна.

Обаче пък като се разсмее ме разтапя. Какво е това чудо...

# 71
  • Пловдив
Е те това е, да ти вади душата с памук ☺️

Опитвам се и много да говоря, как има деца, които няма какво да ядат и т.н., дано му влиза нещо в главата /сега се изхитрява като иска нещо ново, например пластелин да сме подарили неговия стария на някое дете, което няма и да вземем нов за него/. Подарявам вещи/дрехи, които не ползваме и му обяснявам как нямаме нужда от тях и по-добре някой да ги ползва.
Иначе и Ивайло реве много по-мощно от батко си по това време.

# 72
Аз съм на мнение, че няма как да очакваш децата да се държат адекватно във външна среда, ако не ги научиш докато са малки. И моментите с тръшкане и поставяне на граници ако ги пропуснеш на 2-3г и започнеш да го взимаш на 5-6, то просто ще имаш 5-6 годишен минаващ през тия емоции. Крещенето е първична реакция, на всеки му иде да завика, но научите ли децата, че вие не правите така/не е приемливо така, те също ще спрат да го правят. Има много рев да се изреве докато намерят алтернатива, факт. Но ако вие викате, то и те ще викат, абсолютни огледала са.
Иначе аз не винаги позволявам да се купуват специално неща за него от магазина, защото ако зависи от него ще са боклуци и количка на всяко излизане, но това го казвам преди да излезем от вкъщи още. Ако не може да приеме се връщаме, ако се тръшне в магазина се прибираме и така. Не се карам, говоря спокойно, но поставям някакви граници предварително и абсолютно никога не позволявам да ми надвие с рев, за да знае, че плача не е начин за постигане на цели.
Честно казано броени пъти е ревал зверски в лидл, в повечето случаи ми помага с количката, слага покупките, правех по едно време списък с нарисувани продукти, за да знае какво трябва да купим и той слагаше по една лепенка, за да отметне че е взето.
Абе търпение трябва, сега ми е по-трудно като едното реве, другото се тръшне, признавам че съм доста по-изнервена..

# 73
Здравейте,мами как сте със цикъла след раждането? Миналия месец ми дойде за първи път след раждането,но този месец все още нищо. Дойде ми на датата на миналогодишният цикъл последния,който беше,но беше доста обилен.

# 74
  • Пловдив
На мен сега ми дойде за първи път, така хубаво ми беше без цикъл 😃 шегувах се с мъжа ми, че е време за трето белким е момиченце. Още година и малко без цикъл да изкарам 🤣

Общи условия

Активация на акаунт