Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Засега му давам от шишето за мляко, но не иска. Излъгва се да пийне, но като види, че не е мляко и пуска. Но като почна да седи мисля да пробвам с отворената чашка на ezpz.

Не мога да харесам столче. Някой има ли столче с регулираща се облегалка, опора за краката, въртящи се колелца. На Лорели уж са такива, но са с лоши отзиви...

Напредваме с обръщането от гръб по корем, като му задам посока, сам се справя, но от корем по гръб не ще, бунтува се. Стигаме до някъде и иска пак да се върне по корем. Той просто не инициира никакво завъртане, защото ръцете са му все в устата и трябва да ги извадя, за да се упражняваме. Но с опората на крачетата има много малък напредък.

Другото е, че май го поведох по пътя на злоядството. 10 дена яде тиква. Давам му и други неща преди тиквата, не е съвсем без нови работи, но общо взето винаги има тиква... днес няма тиква и очаквам да се помуси малко и да не яде кой знае колко...

Котато ви избият долните две зъбчета и ви се стори, че се готвят и горните, НЕ си пъхайте пръстите с нежната кожа към току що избилите остри зъбки, за да проверите. За да не бъдете мощно захапани...

# 451
Хахахах Маграт, не бих и пробвала това, което описваш ти 😂, но ти май си 😅.
Аз дръпвам устничките нагоре и оглеждам. Горе се вижда по-бързо и лесно венеца, доку опипвах обаче като се чудех има ли зъб, няма ли.
И аз взех чаша като на Георгиева, момчешкия цвят, но не му хареса да пие в нея и се олива. Пие си от тази за мляко, доста вода пие по около 300-400 мл дневно. Ако му давам по-често и повече ще изпие. 
Днес на обяд изяде 130гр пюренце, но си търсеше млякото и още 60мл изяде. Толкова му бях направила, не знам стигна ли му, не му ли.
Чудя се от следващата седмица месо ли да вкарам или жълтък по схема. Ще ви чета какво сте написали и ще реша.

# 452
Не съм се включвала скоро, но ви чета редовно. Понякога хубаво чета, понякога малко по диагонал, но редовно Joy

Май само захранването запомних като актуална тема, та и аз да се отчета. От 8мия ден напълно замени обяда, като си отчитам някои мои изпълнения, че забавиха нещата, но не смятам, че е притеснително забавяне. Засега Лео яде добре, като батко си. Зеленчуците все са му в комбинация с картоф, от тях е хапнал броколи, пащърнак, тиква, тиквичка. От плодовете до тук яде круша, ябълка, слива. Последните дни хапва 200гр основно (картоф и зеленчук) и след това още 70-80 десерт плодово. Акушерката ми ще идва в сряда, сигурно тогава ще започнем и кашата.

Друго каквото се сета да ви споделя: Лео няма още пробили зъбчета, но на моменти адски го дразнят. Не спира да се върти от гръб по корем, обратното го може и в редки случаи го прави, но предпочита да лежи по корем и да вика докато го обърна аз. И след броени секунди се обръща пак и започва пак да вика. Като е по корем се върти на място и в двете посоки, а ако се опитва да стигне нещо пред себе си, което му е малко далече се избутва назад и се дразни. От режима и самостоятелното заспиване вече почти няма спомен, ама толкова много изпуснах нещата, че сега в повечето случаи между задачите ми е по-лесно и удобно да го сложа в кенгуруто да спи и да го нося, вместо да се разправям с приспиване. Това ми напомня, преди време някой беше казал, че сега имаме повече информация и затова не носим бебетата в кенгуру, а в ергономични раници, може ли някой с две думи да обясни каква е разликата, защото за мен всичко с препратки е кенгуру, а всичко тип шал е слинг Joy да се образовам малко. Столчета все още не съм купила нито за хранене нито за колата, Маги, не си сама.

Планирам прибиране до България за известно време през април, ще си вземем количката за Лео, Макси има столче за кола в България, но на Лео ще трябва да взема. Като не се прибираме често се чудя какво да избера и дали няма примерно под наем варианти. Някой с мнение/опит?

# 453
Вики , мисля само за кола под наем с детско столче, че може да се вземе ако си шофьор разбира се , или да вземеш от някой познат до тогава има време мисля ще се намери.....ако въобще изобщо ти помогнах.Ние категорично изключихме пътуване със самолет първо защото ще трябва количка, столче за кола  да даваме в багажното, второ защото от София до Русе имаме още 5 часа път с кола и става дълга и широка и скъпа работа.
  Момичета дилема и то голяма Филип ядеше пюре стигнахме до 180 грама ....яде така три дни аз му се зардавах и на 4-я чудо спря да яде пюре , точно тогава вкарах тиква Sad  не се хареса. После сварих ново пюре какви ли не комбинации не иска да яде и това по 50-60 грама насила. Каша обаче яде та се къса следобед, че и снощи вечерта го пробвах изяде всичко. Та според вас да спра ли една седмица пюрето и ли да продължвам ,а пък колкото си изяде толкова? И леко се изкушавам да му сложа малко месце , да не би пък да прояде ...може да е месарче Simple Smile

# 454
Pilala, защо летите до София? Ние ползваме Букурещ за Русе. Има удобни таксита, маршрутки.

Вики, ето:https://sgusheni.com/kenguru-za-bebe-vs-ergonomichna-ranica/

Накратко, в кенгуруто бебето виси, в раницата се оформя нещо като седалка и се позиционират дупето и крачетата. Гръбчето си заема правилна позиция. Раницата расте с бебето. Трябва да търсиш слингова регулируема раница. Защото са меки и от естествен материал. Има много в групата Бебеносене с любов втора ръка, достъпни. Като марки Isara, BeLenka, Neko. Виж Isara the One.

Моля кажете за хигиената на зъбките - как ги миете? Консултирали ли сте със зъболекар?

# 455
Да добавя към марките ергономични раници Ergobaby, те са лидер на пазара. Ние сме с модел Adapt, страхотна е. Обаче аз лично не успявам да го нося повече от 30 минути, просто е много тежък вече. Да знаете, че има страшно много ментета на пазара, така че внимавайте с втора ръка.

С пюрето сме много много зле. Днес ударихме дъно, сигурно 20 грама (от зеленчуковото) да е изял..За десерт даже му направих за пръв път плодово, банан и авокадо, хапна 4-5 лъжички и това беше. Аз после си облизах пръстите, супер вкусно ми беше 😀 Дори не мога да си представя кога ще заместим хранене…

И аз се интересувам от оралната хигиена. Някой ползвал ли е кърпички за почистване на устата?
А от онези силиконови напръстници с четчица има ли смисъл?
Харесала съм една паста за зъби в iHerb, която може да се гълта, пише че е 6+м. Евентуално си мисля да слагам на силиконовия напръстник и да търкам с нея 😂

# 456
Pilala, с мм сме се прибирали и с колата и със самолет, ама сама с децата не си представям за момента да тръгна с кола (а да не коментираме, че моята е електрическа градска количка и изкарва малко над 100км с едно зареждане). То пак не е малко разправия и сега, от тук с влак, поне една смяна на влак, после градски автобус до летището, самолет и накрая баща ми ще ни вземе от София до Плевен. Иначе с колата любимият ни вариант беше Германия-Австрия-Унгария-Румъния-България, така че сме си влизали точно през Русе. Ако с нещо мога да съм ти полезна по отношение на пътуването можеш спокойно да ми пишеш.
За пюрето не смея да те посъветвам, моите засега не са имали такъв проблем, но съм почти сигурна, че моята акушерка щеше да измисли нещо друго, не да правя пауза.

Маги, много благодаря. Успокоих се вече, само понятието използвам грешно, не нося детето вредно. Моята е на киндеркрафт, имам и слинг, но напоследък предпочитам раницата за по-бързо.
За зъбките- от пробиването на първото зъбче започваме да ходим на профилактични прегледи на всеки 6 месеца. Реално, сещате се, че няма нещо кой знае какво да се види толкова рано, но децата да свикват със зъболекар. Макси в момента ходи съвсем спокойно и даже чака с нетърпение. В началото мия само с вода и със силиконов накрайник за пръст понеже ми е удобен. После на около 10м само потупвам косъмчетата на четката в тубичката да се "нацапат" с паста, от 1г слагам грахово зрънце паста. Ползвам на Елмекс, имат бебешка, после детска, а аз самата си ползвам тази за възрастни за мен. Наскоро майка ми ми прати снимка на стелаж с пасти в Кауфланд, така че поне тази за възрастни я има и в България, но детската до сега все съм си носила и не съм търсила там.

# 457
  • Пловдив
От първото зъбче използвах с баткото пастата на Бочко, сега пак така ще процедирам.

# 458
Маграт ММ категорично отказва да летим до Букурещ, зардаи ремонта на моста и били мн скъпи билетите до там Sad
Вики имах предвид не да караш до БГ а като стигнеш София да вземеш кола под наем с детско столче да има, пф сложно е при теб мила, на твое място бих потърсила в града от някой да взема под наем.
 Мисля да не правя пауза с пюрето просто ще предлагам различно докато не му нацеля вкуса .
За зъбите ползвам гумен накрайник и по натам паста елмекс детската.
https://www.lidl.de/p/infantino-flip-4-in-1-babytrage-4-tragepos … 741xoCCLgQAvD_BwE
 Момичета аз съм с това ,ергономична раница ли е ?

# 459
Вики, тук можеш да видиш за столчета и колички : https://www.addit.tech/search/new/detski-produkti/stolcheta-za-kola/lorelli

# 460
Засега му давам от шишето за мляко, но не иска. Излъгва се да пийне, но като види, че не е мляко и пуска. Но като почна да седи мисля да пробвам с отворената чашка на ezpz.

Не мога да харесам столче. Някой има ли столче с регулираща се облегалка, опора за краката, въртящи се колелца. На Лорели уж са такива, но са с лоши отзиви...

Напредваме с обръщането от гръб по корем, като му задам посока, сам се справя, но от корем по гръб не ще, бунтува се. Стигаме до някъде и иска пак да се върне по корем. Той просто не инициира никакво завъртане, защото ръцете са му все в устата и трябва да ги извадя, за да се упражняваме. Но с опората на крачетата има много малък напредък.

Другото е, че май го поведох по пътя на злоядството. 10 дена яде тиква. Давам му и други неща преди тиквата, не е съвсем без нови работи, но общо взето винаги има тиква... днес няма тиква и очаквам да се помуси малко и да не яде кой знае колко...

Котато ви избият долните две зъбчета и ви се стори, че се готвят и горните, НЕ си пъхайте пръстите с нежната кожа към току що избилите остри зъбки, за да проверите. За да не бъдете мощно захапани...

Ние сме с това и съм много доволна.

# 461
Благодаря ти много, Елиф, точно него съм загледала сега. Друго си е някой да ти каже от личен опит, че не е нещо да идват дефектни и криви.

Пилала, за мен категорично е кенгуру. Влез в групата Бебеносене с любов, често се коментира, и отговарят момичета с повече опит, макар и не консултанти.

# 462
Това са зъбчета нали?

Изглежда ли ви, че скоро ще избият? 😥

# 463
  • Пловдив
Вики, аз имам две кошници за кола. Мога да ти услужа с едната, докато си в Бг.

# 464
Тъй като скоро си писахме с някой мами за консултантите по сън, днес мина к моята първа консултация. Цяла седмица водих записки в таблица, днес час и половина говорих с консултантката, беше ми много полезна информация та, която ми даде и дори ми направи примерен режим, който да следвам десетина дни. Каза ми,че мога да я търся всеки ден и дори държи още в понеделник да се чуем и да кажа какво се е случило през почивките дни. Има ли друго доволни от консултациите?

Общи условия

Активация на акаунт