Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 606
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Гери, а дали ти се занимава да го оставиш да се поизцапа с пюрето без да яде? Чисто опознавателно.
Или смени зеленчука, но не спирай. 30 гр като за начало не е зле изобщо. Ще има храни, които няма да харесва. Виктор например се мръщи на броколито, яде го, ама се вижда, че не му харесва много.

Как приготвяте кашите?

Също така колко пюре от ябълка мога да дам?
Бях попитала в една тема, но останах грешно разбрана. Искам нещо като десерт да му е след пюрето.
Ако давам ябълка - варя ли я?
Кашите кога ги давате и как приготвяте?
Направо ми е хаос в главата.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 19:49 от NadezhdaML

# 526
  • София
И при Юлия са подути кучешките Sweat Smile Мислех, че сме единствени. Иначе мрънка и постоянно си чеше венците, но отпред няма никакъв признак за зъби.

Вече 24 дни захранвам. Яде си стабилно зеленчуковото пюре по 150-170гр, въвела съм доста зеленчуци вече  (на 3 дни ги вкарвам), с рапично олио, но винаги си суче наобяд. Днес си достигна и дозата за възрастта каша и за пръв път не пожела да суче, ама изобщо. Знам, че това е целта, да се заместват хранения, ама някак ми стана тъжно.
Зеленчуковото явно още не я засища, ще видя като вкарам жълтък и месо.
Деси беше писала за месни заготовки, дали може да споделиш за марката? Чудя се от къде и какво пуешко да взема.

# 527
  • Пловдив
На Плазмон взимах. Сега гледам, че ДМ също има заготовки.

# 528
При нас захранването започна много добре, първо започнахме с картофа хареса го, после вкарахме и тиква, която не искаше да яде, след това морков, който много хареса, но моркова му дразнеше стомаха и вечер не можеше да спи, след това пащърнака, който изобщо не се хареса, вкарахме и тиквичка, която също не се хареса и вече от 5-6 дена почти не иска да яде и смятам утре да закупя готови пюрета и да пробвам с тях.

# 529
Здравейте Simple Smile
Да ви попитам моя мъник направи в неделя 5 месеца и от тогава отказва до спи повече от веднъж през деня каквото и да правя люшкане , друсане , пеене в количката и отказва . Иначе през нощта спи .

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:42 от Nalqlq

# 530
  • София
Наляля, а колко е дълга дрямката? Защото ако е примерно 3 часа, той си е взел дневният сън. Също и зависи колко е нощен.
Важно е детето как се чувства - кисел ли е, плаче ли много, щастлив ли е, играе ли си.

# 531
Прави една дрямка около час и половина - и 45 мин .
Но тя е и такава , защото преди обедното ядене отказва да спи , съответно и следобяд също отказва да спи преди яденето в 18:00
И да вечер след 19:00 вече става ужасно кисел , плаче и нищо не помага .
Вечер заспива към 21:00 - 21:30 , буди се за ядене м/у 3 и 5 и после става към 7-8 сутринта
Наляля, а колко е дълга дрямката? Защото ако е примерно 3 часа, той си е взел дневният сън. Също и зависи колко е нощен.
Важно е детето как се чувства - кисел ли е, плаче ли много, щастлив ли е, играе ли си.

# 532
  • София
Една дрямка само за деня е крайно недостатъчна, той сам си сигнализира.

Скрит текст:

Трябва да намериш начин да го приспиваш и да следиш колко е буден. Примерно на 2 ч., 2 ч. и малко опитай да го приспиваш с люлеене. Може от преумора да не може да заспи. Има една тънка граница и изпусне ли се, приспиването става много трудно, дори понякога невъзможно. Ако 2 ч. са му малко, увеличи с още малко будуването. Пробвай дали ще има резултат. Но е важно да му промениш режима.

# 533
Гери, а дали ти се занимава да го оставиш да се поизцапа с пюрето без да яде? Чисто опознавателно.
Или смени зеленчука, но не спирай. 30 гр като за начало не е зле изобщо. Ще има храни, които няма да харесва. Виктор например се мръщи на броколито, яде го, ама се вижда, че не му харесва много.

Как приготвяте кашите?

Също така колко пюре от ябълка мога да дам?
Бях попитала в една тема, но останах грешно разбрана. Искам нещо като десерт да му е след пюрето.
Ако давам ябълка - варя ли я?
Кашите кога ги давате и как приготвяте?
Направо ми е хаос в главата.

Благодаря, Наде! Ако ще прояде, съм готова да го оставя и да се цапа (е не всеки път Hushed). При вас това ли помогна? Да му дам направо пюрето с купичката и сам да бърка вътре с ръчички или?

За ябълката знам, че се вари в началото. Защо не му дадеш готово плодово пюре? Вики беше споделила, че в Германия започват от самото начало с круша.
Кашата нашата педиатърка ни беше казала, че следва да се дава на следобедното хранене. След като достигнем обаче 120 гр пюре на обяд, което при нас ми се струва невъзможно.

Да се ''похваля'', че ми дойде. Точно на деня, когато стана на 6м...И пак имах късмет 6м без цикъл, че някои момичета и толкова не получават, въпреки кърменето. Neutral Face

# 534
  • София
Да, дай му купичка и лъжичка. Дори да не яде, поне да си поиграе. Виктор така като не искаше да яде и избутваше, поне започна да ближе лъжицата. Няколко пъти го оставих без да настоявам и накрая предложих, взе че прие. Не знам дали това е помогнало, но поне не е инвазивно сблъскване с храната.
Иначе имах много романтични представи как ще ни мине първото захранване. 😀 Нищо общо.

А за десерта - бях взела едно пюре с ябълка, тиква и морков и се оказа, че не съм обърнала в аптеката достатъчно внимание на съдържанието. Имаше вътре концентрат от лимон. Затова реших, че всичко ще си му правя домашно колкото и време да отнема.
Изядох го накрая аз. 😏 Е не мога да скрия, че ми беше доста вкусно. 😀

Май ние е време за кашата, ще изчакам другата седмица педиатърката какво ще каже.

И на мен ми дойде въпреки суперлактацията. Беше някакъв ужас. Толкова обилен цикъл не съм имала през живота си, а той си е обилен. Четох, че поради размерите на матката има повече ендометриум, който отпада и до няколко цикъла трябва да се оправи.
Но самото идване на МЦ не означава, че всеки месец ще е редовен и ще го има.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 17:07 от NadezhdaML

# 535
Това със играта  и детето да се докосне до пюре, прибори  в важен момент. Аз му давам на него лъчика да си държи ,къде си бърка в очите ,бърка в купичката и се цапа, но няма как .Ако е в мен  и аз бъркам нещо в кухнята е мн любопитен и винаги иска да пипне и той Simple Smile Онзи ден ми обърна една купа със сметана, вечер дори да не яде  е винаги с нас на масата и сякаш не изтърва кой какво прави.
 Крушата и ябълката ги варя, давам като десерт след пщрето колкото поиска бе зда насилвам и следобед с кашата(която бъркам само с вода така пише по опаковка). Оризова няма да давам повече  първо не евкусно ,второ се втечнява, а понякога се налага да ядем десет мин след направата...не мога винаги да нацеля кога и колко е гладен.
 Цикъ;ът на мен си ми дойде отдавна  не е критично положението ,но от месец килограмите вървят стремглаво нагоре, а  десет дни след раждането бях фиданка Sad

# 536
  • Пловдив
На мен цикъл ми дойде преди нова година и вчера ми е втори. Винаги ми е бил точен.
Не съм се теглила, но имам още някой кг за сваляне. Да видим сега с пилатес реформъра как ще е, ще започна вкъщи и антицулулитни масажи с вендуза. Другата седмица ще капарираме и морето. Вчера вечерта малкия си изяде цялото пюре сладък картоф и тиквичка.
Днес съм приготвила червен картоф и червена чушка да видим.

# 537
За следобедна закуска му правя половин банан една бисквита закуска и от неговото мляко. Хареса му доста,не знам може да е грешно,но просто всеки ден се чудя какво да е,а купешките не ги яде.

# 538
За следобедна закуска му правя половин банан една бисквита закуска и от неговото мляко. Хареса му доста,не знам може да е грешно,но просто всеки ден се чудя какво да е,а купешките не ги яде.

С бисквитата ли въведохте глутен?

# 539

С бисквитата ли въведохте глутен?
Да

Общи условия

Активация на акаунт