Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 610
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
А спазвахте ли някакво количество или направо цяла бисквитка?
Уж се опитвам да съм по-смела с това бебе, отколкото с големите бях.Та се радвам като някой каже как го е въвел от раз.
Обмислям дали след зеленчуците и плодовете да дам месо и около 7 месец да му дам палачинки или фалшиви пържени филийки та направо жълтък и белтък заедно.
Споделете как ще процедирате с яйцето.

# 541
  • Пловдив
С жълтъка и глутена ще процедирам както с първото дете

Глутена: овес-ръж-ечемик-пшеница.

Жълтъка от 6 месец, глутена след месата и рибата.

# 542
Въпреки, че при нас захранването започна по-рано и като цяло доста неща са въведени, едва тази седмица започнах да давам по четвъртинка жълтък през ден-2. От месото са успешно въведени пилешко, пуешко, заешко и телешко. Оризовата каша върви доста бавно като винаги и добавям по няколко лъжички плодово пюре. Просто опаковките са големи. Глутенови храни още не съм въвеждала и като цяло и не виждам причина да въвеждам на този етап, понеже вкъщи се яде само пшеничен хляб, но и него ще го спираме по ред причини. Овес, ръж и ечемик надали ще яде детето ми, ако се предполага, че ще яде готвена у дома храна.

Така че на този етап плодове, зеленчуци, месо и жълтък ми се струват добро постижение. Някой има ли представа кога ще може да се предлагат къдрава салата, краставица, пресен домат? Патладжан? Ядки с какво се мелят и като добавка към нещо ли се дават? Кога?...

# 543
  • Пловдив
Ядките ги мелих в нутребулета, аз рано ги вкарах.
Краставица, домат, патладжан ще вкарвам сега със зеленчуците. Като краставицата я давам като солета да си чеше венците, като преди това я слагам в хладилника да е студена.

# 544
А спазвахте ли някакво количество или направо цяла бисквитка?
Уж се опитвам да съм по-смела с това бебе, отколкото с големите бях.Та се радвам като някой каже как го е въвел от раз.
Обмислям дали след зеленчуците и плодовете да дам месо и около 7 месец да му дам палачинки или фалшиви пържени филийки та направо жълтък и белтък заедно.
Споделете как ще процедирате с яйцето.
Направо цяла бисквита,не спазвам никакви схеми относно захранването.

# 545
  • София
Какво са тези бисквити?

# 546
Какво са тези бисквити?
"Закуска''от белите,когато пюрето за обяд е по рядко добавям един сухар.

# 547
  • София
На сина ми като първо дете много му треперех и мислех за всичко със захранването кое, как. Единствено глутена въведох от раз, дадох му да дъвче коричка бял хляб, гледах да е с изчистен състав хляба. Това му остана любима храна. И на 6 и половина може да яде само филия бял хляб, без нищо друго.
Сара е на 5++ и от вчера почнахме с картофено пюренце, с домашен картоф, по-рядко. Днес си хапна няколко лъжички, вече знаеше какво да прави с лъжицата. От утре смятам да добавя и морков към картофа. Като цяло няма да я насилвам изобщо, на този момент храната е да знае, че има и нещо друго, освен млякото.

# 548
Какво са тези бисквити?
"Закуска''от белите,когато пюрето за обяд е по рядко добавям един сухар.

Скрит текст:

# 549
  • София
Мдам, не бих дала нищо с добавена захар. 😬 Мислех, че даваш тези бeбешките сухари.

Аз не смея банан да дам, не знам как ще въведа млечните, че е с алергия.... За захар не искам и да чувам.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:16 от NadezhdaML

# 550
  • Пловдив
Наде, защо те е страх да дадеш банан? Вероятността от него да направи алергия е почти 0.
Правен е тест за алергия за млечните ли?

# 551
Аз два пъти дадох банан и много й хареса,смуче го и като има по-голямо парче в устата го плюе.Даже одеве в акото имаше черни нишки,коитодо колкото знам са от банана.

# 552
  • София
На 2 месеца като беше се доказа с изследвания. Обиколихме няколко лекари.
Даже стигнахме до Пирогов по спешност, защото имаше кръв във акото и обрив по телцето много ситен. Трябваше да спра млечните и съответно карам на калций. Когато ги спрях - при него всичко мина. Понякога си позволявам нещо с мляко.
За банана - четох, че бил алерген и се наплаших много. След кървавото ако ми се е свило сърцето.
Иначе много искам да му заабъркам авокадо и банан или банан с кашичка. Той много лакомо яде пюретата и ми се иска сладичко да дам.

# 553
  • Пловдив
Значи може да започнеш с резенче - мачкаш с виличка, добавяш АМ/кърма да стане на каша и предлагаш или го добавяш към авокадо, или каквото си решила.
Никога не съм чела/чувала бананът да е алерген.
Дано млечните ги израсте, че то голям процент от храната е млечна и глутен.

# 554
Наде, и аз за пръв път чувам, че бананът е алерген. За мен единственият потенциален проблем е, че е силно запичащ и по тази причина го давам само в комбинация с нещо друго - круша, ябълка, тиква. Много се харесва и е много достъпна храна, когато след годинката писне навън, че е гладен Simple Smile вече съм виждала от мои приятелки, че именно бананът е универсалното решение за бърза бебешка и детска храна по време на разходка.

Вече въведох много (по моите виждания) храни - плодове, зеленчуци, месо, жълтък. До тук върви здравословно захранването. Вече ми е нещо като малка мечта на лято заедно да хрупаме салати с детето. Нямам идея дали няма да му е рано за таратор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт