Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 615
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
kuklichka_ и аз не съм започнала плодове, май и другата седмица няма да е.
Моя заспива с шишето и се мъча в него да слагам вода, но пак не пие количества.
И двамата ми получават атопични петна и аз съм доволна от емулсията на А дерма екзомега. Баткото никакви алергии не е проявявал, дерматоложката каза, че е поради сухота на кожата и ще го израстат. Баткото от над година вече не е имал. Бебето само на бузата, вече го стопирахме. А при него кожата при раждането от сухота се люспише

# 571
Плодове и аз не давам и няма да давам скоро, чак към 8ми,9ти месец. Ще давам пресни плодове като десерт в малки количества.
Ще взема да тествам моя ящен младеж някоя нощ да му дам вода..да видим.

Днес имаше само две дремки…следобяд по-дълго спане, преди обяд кратичко.

# 572
Аз пък днес дадох намачкан банан,въпреки че съм вкарала само 4 зеленчука, но искам да имам и 1-2 плода,за да мога да давам и към кашите плод или банан с авокадо за следобедна. Оризова каша няма да купувам специално. Има на Крина оризов грис и ще пробвам с него,то си става оризова каша.

# 573
  • София
А каква е причината да се дават плодове чак към 8-9 месец?
Аз взех чиста оризова каша на дм и ще пробвам около 10ти ден от захранването да ѝ дам, първо без нищо, после ще добавя плод за вкус, ако изобщо я яде.

# 574
  • Пловдив
Аз лично забавям плодовете /не чак до 8-9м/, за да вкарам всички зеленчуци първо.
Други предполагам заради фруктозата.

# 575
Аз пък днес реших да дам круша (буквално 2 лъжички ) , въпреки ,че и аз съм вкарала 5 зеленчука. Прие се много добре.

# 576
И аз съм давала вече банан с авокадо (като десерт), както и по няколко лъжички круша пак за десерт. Но моето бебе продължава да хапва бутикови количества независимо от вкуса. Вече по съвет на Надето му давам да се цапа и като че ли храненето се приема по-добре. Хваща и лъжицата, и купичката..абе положението е страшна страшна мацаница. Едва ли със ЗВБ ще е по-зле 😁 После 30 минути докато избърша всичко, измия го, преоблека го,  изпера лигавниците (2бр!!) и гащеризона (има 1 гащеризон само за хранене) и измия купичката и лъжичкие, Направо като си помисля, че скоро ще трябва да се случва 2 пъти на ден и лошо ми става…😳

# 577
Гери, може би тъп въпрос, но авокадото сурово или варено? Обмислям и аз скоро да предложа банан с авокадо. Hug

# 578
  • Пловдив
Аз когато авокадото го предлагам сурово.

# 579
Гери, може би тъп въпрос, но авокадото сурово или варено? Обмислям и аз скоро да предложа банан с авокадо. Hug
Сурово. И бананът беше суров, сложих няколко парченца в един буркан и ги пасирах заедно. За мен беше много вкусно, даже се чудя защо никога не съм се сещала  да си направя такъв десерт 😆 Обаче Момчил не беше особено впечатлен, 4-5 лъжички и останалото аз си го изядох.

# 580
Гери, вземи си найлонов/силиконов/господ-знае-от-какво-направен лигавник. Този, който ползвам аз е по-голям от детето Joy и върши чудна работа. Направо се родих с него. Стигне ли се до повръщане, всичко се стича до джобчето долу. Почиствам го или с мокра кърпа или го мия на мивката и подсушавам на момента. Това е велико изобретение и си изби всичките 5,50 лв до стотинка. Почти само него ползвам за хранене. Текстилните останаха само за зъборастеж.

При нас избиха и порастнаха 2 зъбчета почти едновременно и ситуацията вече се успокои. Беше кошмарно при все, че се разминахме с температурата и събуждането с писъци. Обаче ръцете бяха все в устата и се дъвчеше и ядеше всичко, което се докопа. Най-вече моите клети пръсти. Наложи се да ги жертвам, за да не пострадат неговите. Не е за разказване.

# 581
Бях ви споменала и преди, ползвам схемата за Захранване на д-р Ирина Владимирова.
По тази схема плодовете(сладкия вкус) са след въвеждане на соленото с попарара/паста със сирене.
На 5 месеца се започва със зеленчуково пюре. Достига се обем от 160мл за около 2 седмици, след което се въвежда жълтък. След още 2 седмици се включва месо и риба.
На 6 1/2 месеца се замества още едно хранене с безглутенова каша. На 7 месеца( след 2 седмици) се въвежа глутен плавно за около месец. След като глутенът е напълно въведен ( в обем на цяла порция глутенова каша) се замества още едно хранене. Тогава се въвежда попарата/паста със сирене. След като свикне със соленото може да се въведат плодовете.
Схемата е доста логична, поне според мен. Който иска мога да му пратя слайдове, които съм си запазила от преди.

# 582
Аз също харесвам Владимирова, но моите се бяха разхлабили доста и тези 20г ябълка мисля че си свършиха работата. Днес са акали по веднъж. Имах едно половинесто бурканче домашно пюре от края на партидата и ми беше зор да им дам. А започнах захранването леко ударно от здравни притеснения на 5м 3с. Изследваме вит. Д. Голям зор това събиране на урина, но се специализирах.

Относно банана, със смесени чувства съм. Тежка храна се смята за децата диабетици... Мангото пък според мен направо ще им изгори стомахчетата.

# 583
Здравейте, Адеан от както е навършил 5 месеца е супер не спокоен,понеже той от бебе си спи в количката,но една вечер нямаше заспиване и го сложих в кошарата. Няколко веечра спа в кошарата,но се будеше към 3:30 с плач и го вземах при нас да спи. През деня не спи,най много за по 20 минути един два пъти на ден това е. Снощи към 17 заспа,като си мисля че това ще е някаква дрямка,да ама не. Човечко си спа до 5 сутринта,хапна и към 5:30 заспа,дори все още спи. Започвам да се притеснявам,това нормално ли е от неспокойно бебе,да се превърне в спокойно бебе. Възможно ли е да е от зъбите?

# 584
Ni_Ci и аз харесвам Владимирова, първите ми 2 деца са захранени по тази схема и се случиха нещата много плавно и естествено. Имаше и видеа от интервю някъде, пак обясняваше за захранването, но просто сегашният не иска повече от 20-30 грама и реших да експериментирам. Той и банана не изяде повече от 1/3 от него,но поне отваряше уста там, та ще видим. Сигурно ще пробвам да предлагам пюрето през различни части от деня,за да видя дали ще го изяде, макар че не ми се искаше още да вкарвам пюре в другите хранения все още.

Общи условия

Активация на акаунт