Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 19 015
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
И моето момче намали броя хранения, които бяха характерни за него. Вече сумарно за денонощие паднаха на 5-6 според зависи. От тях 3-4 са млечни, едно е каша и едно пюре. Пие по 180 мл мляко и не вдига на 210. Действително никога не е достигал нормата за възрастта си, още от новороден, затова и не се притеснявам. Ако твоето дете яде по-голям обем храна, мисля, че и ти не би трябвало да се притесняваш.

# 646
И моето момче намали броя хранения, които бяха характерни за него. Вече сумарно за денонощие паднаха на 5-6 според зависи. От тях 3-4 са млечни, едно е каша и едно пюре. Пие по 180 мл мляко и не вдига на 210. Действително никога не е достигал нормата за възрастта си, още от новороден, затова и не се притеснявам. Ако твоето дете яде по-голям обем храна, мисля, че и ти не би трябвало да се притесняваш.

Сутрин понякога яде по 210/150
На обяд яде 190гр зеленчуково пюре. Към 16 яде каша около 190. И вечер преди лягане пие мляко 120/150.

# 647
Момичета, някой давал ли е ориз вече (домашна каша) ? Или задължително трябва да е купешка оризова каша?
Елиф, аз писах по-рано, нашите са 7-8 … завиждам ти Grin

# 648
  • София
Miliva, синът ми като ме захапеше, веднага го махах от гърдата и повече не го връщах да суче, при каката също така правех. Гледах и много да не реагирам, за да не го помислят за игра и да си играят с мама. Синът ми спря да ме хапе след 2-3 опита, каката малко повече се пробва, но евентуално спря и тя. Мисля, че основно беше, че реагирах на момента и то без много обяснения.

# 649
Момичета, някой давал ли е ориз вече (домашна каша) ? Или задължително трябва да е купешка оризова каша?
Елиф, аз писах по-рано, нашите са 7-8 … завиждам ти Grin

Вчера му варих ориз , добавих задушен спанак, малко риган, морков и рапично олио.Пасирах и си хапна.
Преди това съм давала купешка оризова каша.

# 650
Какъв ориз използва? Нещо по-специфично има ли при варенето, тъй като четох,че се пече и суши преди да се вари и после се пасира .

# 651
Какъв ориз използва? Нещо по-специфично има ли при варенето, тъй като четох,че се пече и суши преди да се вари и после се пасира .

Ориз Крина, сварих го и после го измих още малко с топла вода , да до изпада нишестето.
Нищо специално не съм правила.
Даже не съм чела , дали има нещо специфично при предлагане на бебе.

# 652
При нас захранването,както хубаво вървеше и всичко хапваше от няколко дни все по-трудно яде и ако се излъже не всичко, но днес тотално отказа и трите хранения и то със стискане на устни и рев, а като види шишето с АМ се тресе от радост. Направо ще полудея и не знам какво се случи. Посъветвах се с педиатърката и ще му дам почивка седмица две няма да го мъча и ще си е на АМ , а после пак постепенно ще опитвам да въвеждам количества и хранения.
Отделно зъбите много го тормозят, но още не избиват.
Иначе по едно време беше намалил гукането, но пак си се върнаха и звуци и бръмчене и всичко.

# 653
Милива, пишлето винаги слагаме надолу. Научихме се още първата седмица хахах. Не е от това, според мен той просто много пишка, а и много шава. Спи основно по корем, но се върти често и настрани, може би се размества, може би памперсът просто пропуска в един момент...Реално искам нещо, което да издържи от 21:30 до 8-8:30, което са точно 12ч.
Стискам палци грипът да ви подмнине! Можеш да взимаш профилактично Тамифлу, дано да е съвместимо с кърмене.
За хапането нищо не мога да посъветвам, мен много ме е страх Scream В книгата на Хедра пише да се притисне нослето на бебето към гърдата, така че да не може да диша. Или направо да се стисне за носа.

Ние имаме стандартно 6 хранения на денонощие, сутрин към 9:30, после към 12:30-13:30, към 16ч, след това 18:30-19:30, 21:30 и през нощта обикновено към 4-5. Обедното се проточва много защото първо го мъча с пюре / каша, с 300 зора хапва малко, после чистя, мия и оправям и след това си досуква. Досега не е отказвал, ама как ли ще стане като я изяде 30-40 грама пюре/каша, я не...
Храненето към 18:30 пък обикновено е суче от едната гърда, заспива, дремва около 30 минути и после дохранвам.

Момичета, как се домакинства с мобилни бебета, които щъкат навсякъде?? И могат всеки момент да се пребият или да стигнат до някой кабел да дъвчат...

# 654
Минавам да се оплача. След консултацията във вторник, през нощта Стефо вдигна висока температура от нищото -38,8. Беше си напълно здрав, при което започнах да се чудя възможно ли е да е лепнал нещо в поликлиниката толкова бързо,въпреки че нямаше хора, бебетата влизат през друг вход и т.н., да не е глътнал нещо и какво ли не. През деня температурата сама си спадна и викам - ок, нещо моментно е било, докато не забелязах 2 червени пъпки, които много приличат на варицела. Пратих ги на личната,да не би да е нещо от захранването и тя каза днес пак да ги снимам,да видим дали ще са с течност. Еми не знам дали си внушавам, но абсолютно си изглеждат вече като варицела за мен, отделно пак вдигна температура през нощта и днес има нови пъпчици. Няма в косата, но направо не знам какво се случва. Не знаех,че толкова малко бебе може да се зарази,това значи,че на 5 месеца някъде сме се сблъскали с вируса,а нямам идея да е имало около нас някой с варицела. Ще пиша пак по-късно на личната. Мислех да го ваксинирам след годинка, понеже батковците са я карали и да не се занимавам,ама... Много се мъчи, горкото. Вчера сме седели сума ти време гушнати,искаше просто да го гушкам, милото. Отделно зъбите го мъчат - бърка си в устата и реве, отделно и страшен запек имаше със захранването, та ни дойде в повече малко...

# 655
Момичета, здравейте отново! Мисля, че ние имаме проблем със захранването. Уж си ядеше така хубаво, на втория ден от захранването си отваряше устата като голям човек и си хапваше добре. Това което установих обаче е, че бебето ми започна да има колики. Бога ми, аз за 5 месеца така и не разбрах що е това нещо колики, но тука от 2 седмици ( г/д) от когато я захраних, не всяка вечер, но ПОЧТИ всяка вечер е някакъв кошмар. Заспива уж, след 30 Мин се буди с рев, пищяне и докато не я гушна силно да заспи пак не се умирява. Разбира се след 15 минути е пак същото - писъци, рев. Снощи беше още по- зле - гърчи се, извива се, не дава да й пипна коремчето, опитах се да й свия крачетата за да изкара газовете, но рита и не дава. Много ми беше жал, много плака…. Все си мислех, че са зъби, на акъла не ми беше дошло, че може от захранването да е проблема Frowning1
Но сега съм почти убедена, че именно нещо там не е както трябва. Започнах с 1-2 лъжици и всеки ден вдигах по малко. Не бързах да й вкарвам зеленчуци - картоф, морков, тиква, сладък картоф, броколи и вчера за първи път яде и карфиол малко. Това което мисля, че МНОГО съм сгрешила е количеството … за 2 седмици вече й давах 130 грама пюре ( зеленчук и водичка общо). Като консистенция гледах да е по- рядко уж да не се запича, но достатъчно гъсто все пак за да усеща, че не пие сок или нещо подобно и да се учи да преглъща. Сега обаче се замислям дали не й претоварих корема, това количество прекалено ли е? Последните 5-6 дни изобшо не я дохранвах с кърма, тя и не търсеше. Сега просто стоя виновно и глупаво, не знам какво да правя, чела съм, че не бива да се прекъсва със захранването, но за да бъда сигурна от къде е проблема мисля за 2 дни да спра. В понеделник сме при доктора, ще обсъдя и с него всичко, но просто сякаш искам да пробвам поне 2/3 дни без пюрета за да видя какво ще се случи вечерта ( за да имам наблюдения)… вие какво мислите по въпроса? Възможно ли е бебе което е нямало колики като баш новородено да има сега със захранването? Пренатоварих ли корема й с това количество и къде изобщо да следя какво количество пюре трябва да изяждат децата на определена възраст? Имам една книга за захранване, но вътре няма конкретна информация която да съдържа грамажи и т.н . Чувствам се много виновна и още по- глупава….Close

# 656
Буболечка, количеството си е нормално за захранване 2 седмици е около 130-150 по спомен. Нормално е да има колики пак при захранване, все пак даваш нещо непознато на коремчето. Проблемът, в случая идва,според мен,че си дала последователно много подуващи храни: броколито си причинява газове, карфиолът - още повече, те са си от групата на зелето. Спри малко с тях,за да си почине коремчето и би трябвало да се успокоят нещата Simple Smile
При нас съмнението си продължава за варицела. Каза,ако излезе на главата пъпка да ѝ пиша, но да пробвам все пак с противоалергично нещо,да видим.

# 657
Момичета, здравейте отново! Мисля, че ние имаме проблем със захранването. Уж си ядеше така хубаво, на втория ден от захранването си отваряше устата като голям човек и си хапваше добре. Това което установих обаче е, че бебето ми започна да има колики. Бога ми, аз за 5 месеца така и не разбрах що е това нещо колики, но тука от 2 седмици ( г/д) от когато я захраних, не всяка вечер, но ПОЧТИ всяка вечер е някакъв кошмар. Заспива уж, след 30 Мин се буди с рев, пищяне и докато не я гушна силно да заспи пак не се умирява. Разбира се след 15 минути е пак същото - писъци, рев. Снощи беше още по- зле - гърчи се, извива се, не дава да й пипна коремчето, опитах се да й свия крачетата за да изкара газовете, но рита и не дава. Много ми беше жал, много плака…. Все си мислех, че са зъби, на акъла не ми беше дошло, че може от захранването да е проблема Frowning1
Но сега съм почти убедена, че именно нещо там не е както трябва. Започнах с 1-2 лъжици и всеки ден вдигах по малко. Не бързах да й вкарвам зеленчуци - картоф, морков, тиква, сладък картоф, броколи и вчера за първи път яде и карфиол малко. Това което мисля, че МНОГО съм сгрешила е количеството … за 2 седмици вече й давах 130 грама пюре ( зеленчук и водичка общо). Като консистенция гледах да е по- рядко уж да не се запича, но достатъчно гъсто все пак за да усеща, че не пие сок или нещо подобно и да се учи да преглъща. Сега обаче се замислям дали не й претоварих корема, това количество прекалено ли е? Последните 5-6 дни изобшо не я дохранвах с кърма, тя и не търсеше. Сега просто стоя виновно и глупаво, не знам какво да правя, чела съм, че не бива да се прекъсва със захранването, но за да бъда сигурна от къде е проблема мисля за 2 дни да спра. В понеделник сме при доктора, ще обсъдя и с него всичко, но просто сякаш искам да пробвам поне 2/3 дни без пюрета за да видя какво ще се случи вечерта ( за да имам наблюдения)… вие какво мислите по въпроса? Възможно ли е бебе което е нямало колики като баш новородено да има сега със захранването? Пренатоварих ли корема й с това количество и къде изобщо да следя какво количество пюре трябва да изяждат децата на определена възраст? Имам една книга за захранване, но вътре няма конкретна информация която да съдържа грамажи и т.н . Чувствам се много виновна и още по- глупава….Close

Здравей 😊 и при моето момиче се получи нещо подобно и аз се чувствах гузно,че може би много бързам да заменя хранене. Не съм спирала захранването просто намалих количеството и започнах да добавям малко повече вода да не е много гъсто и същи вечер преди лягане като видя ,че и много напрегнато коремчето и давам еспумизан. Горе долу за около седмица се нормализираха нещата и сега започвам доста по-бавно да и увеличавам количеството,спрях и с въвеждането на нови храни ,за да се адаптира към вече въведените.

# 658
  • София
За количеството пюре ще се включа: предлаганото пюре трябва да е месеца на бебето, с 1-ца отпред и 0 отзад. Пример: 5-месечно: 150, на 6 месеца 160 и тн докато се стигнат 200 през 10-тия месец и остава така до годинка.
Това е количеството предлагано пюре, а бебето решава колко са изяде.
Моят госпожица днес пак върна обяда, а беше изяла само половината. Днес ми е кошмарен ден, а вечерта ще сме си само двечките+ ще събираме багаж за пътуване и ще я къпя сама.

# 659
Здравейте, вашите бебоци вдигат ли ръка все едно казват чао?

Общи условия

Активация на акаунт