Бащата на детето ми ни изостави! Това е моята история! Моля за съвет?

• 7 317
  • 150
  •   1
Отговори
# 75
Той е баща на детето ти, ако щеш да го пишеш на когото искаш. И издръжката ти е най-малкия проблем. Той при брат си, ти при мама. Отговорност, работа, самостотелност, ако ще да е хазартво брат му, зависим това не е твой проблем и твоя живот. Бягате и ти и той от отговорост.

# 76
Точно, направила е грешка. Трябва ли сега тя и детето да стоят там, след като е осъзнала, че е сбъркала и опитала да промени нещата? Съвсем правилно иска пак да си излязат на квартира, тя дори и в Русе предлага да са на квартира тримата, ама на него градът не му харесвал - грозен бил, беден бил, то щото Благоевград е като от приказките изваден, а от чешмите мед и масло текат. Той иска семейство, ама ако тя мълчи, слуша и се подчинява, а това значи да живеят при брат му. На мен ми е интересно и друго - тя пише, че се е стигало до бой - мъжленцето нея ли бие бременна или братята се бият пред нея?

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 18:42 от Mama Ru

# 77
Тя ще намери силно характерен мухльо, който ще й гледа детето като свое.
После мама пак ще си я прибере съд следващото.
Той е слабохарактерен, а тя?
И двамата са бъдещи родители, и двамата носят отговорност.
И не това не е осеменител.
Такива квалификации са от жени с деца, които никога ни са били омъжени, не са имали семейство в средностатистическия смисъл.
И не е толкова прекрасно да си запишеш детето на свое име и то да няма баща.
Сега това, че някои са решили, че е ок - ваши си дефицити. Но не трябва са се влияе върху живота на едно неродено дете. Това, че при вас така е станало изобщо ни го прави най-правилно.
Проблемът не е толкова голям, че да се разсипят три живота.

# 78
Скандали, побоища, намеса във взаимоотношенията им на трето лице (брат му), заявление, че очаква тя да се примирява, че за него е по-важно собственото удобство, пред доброто за детето му...? Това ли са малките проблеми? Това са адски големи семафори. Той е дал да се разбере, че пред това да е с детето си избира да е с брат си, в собствения си дом и град. Нормалната жена, която поставя на преден план доброто на детето си ще се изнесе много ясно. За детето е важно да е в спокойна обстановка, а не сред скандали, интриги, побоища с подтисната и нещастна майка. Наистина ли вярвате, че такъв човек ще смени памперс, ще стане през нощта да успокоява плачещо бебе, че ще помогне на жена си в домакинството?

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:41 от Mama Ru

# 79
Не ме разбрахте .Точно това и аз искам да кажа че явно те не осъзнават че той има проблем и даже му помагат в неговата зависимост.И ,да аз не смятам че за три години не е била на ясно за проблемите в семейството му .Ама какво е очаквала като му роди дете ,не знам ! Много жени са на тоя принцип.Виждат червените флагове и си викат че детето ще промени нещата.Ами , детето влошава нещата при условие че повечето мъже не знаят , какво е да си родител.И ,тя е направила грешка да се обвърже с дете с този .

Три години са предостатъчно да опознаеш цялата рода на хубостника,  не само братчето.
И пак взима решение да бременее.
Пълна безотговорност.
Въобразила си че е най-великата жена и мъжете трябва да се променят заради нея.
Да, заглавието не кореспондира със съдържанието.
Тя е тропала с краченце, напуснала го е и твърди,че той я е заразял.
Ми не, тя го е напуснала. Поне това е правилно решение.
Дали ще си извади поука, дано. Ако не,пак ще си троши главата.
Но според мен даже не чете и темата, мненията не и изнасят.

# 80
Ама какво има да се коментира защо тъй, защо иначе? Станалото станало. Сгрешила е, ама животът си продължава. Ще си има дете, не на 40 години да търси репродуктивния специалист. Ще й помогнат родителите й, после ще си поеме живота. Само да не сглупи да се върне при осеменителя, че той освен да я дърпа надолу друго няма да направи.

# 81
Абе има си значение защо е станало.
Че има хора не си виждат грешките.
И ги повтарят, потретват.

# 82
Виж сега, вие заедно няма да сте, но - представи си - това не значи, че имаш право да му пречиш да вижда детето. Това е безотговорно. Не иска да е с теб - не е длъжен. Но иска да помага за детето и да го вижда - ти НЕ. После ще се оплакваш, че е безотговорен баща. Нищо подобно. Ти не си права да им пречиш на контактите. Изнудваш го с детето да е с теб. Не мога да застана на твоя страна, макар да си от Русе. Relaxed

Живей си там, но не лишавай напълно детето от контактите с баща му, защото това те прави егоист.

"Като не искаш да си с мен, няма да виждаш детето!" И после: "Той НИ изостави!" Rolling Eyes

# 83
Цитат
"Като не искаш да си с мен, няма да виждаш детето!"

Може ли цитат на авторката където е писала това? Не откривам.

# 84
Виж сега, вие заедно няма да сте, но - представи си - това не значи, че имаш право да му пречиш да вижда детето. Това е безотговорно. Не иска да е с теб - не е длъжен. Но иска да помага за детето и да го вижда - ти НЕ. После ще се оплакваш, че е безотговорен баща. Нищо подобно. Ти не си права да им пречиш на контактите. Изнудваш го с детето да е с теб. Не мога да застана на твоя страна, макар да си от Русе. Relaxed

Живей си там, но не лишавай напълно детето от контактите с баща му, защото това те прави егоист.

"Като не искаш да си с мен, няма да виждаш детето!" И после: "Той НИ изостави!" Rolling Eyes

На негова страна ли заставаш? Той не е застанал на страната на бременната си жена, но ти заставаш на неговата. Как го изнудва тя с детето? Бременната ли е по-уязвива или той, който си дава всички пари пари на брат си? Дай направо споделено родителство да му дадем на тоз велик баща. Бебето да се прехвърля една седмица в Русе на кърма, една седмица в Благоевград при хазартнозависимия брат, че да не му пречи на контактите Simple Smile

# 85
Елора, тръгнала си и го блокирала. Майка й му казала да не я търси повече. Тоест достъп до детето няма да има.

Metal, не е е велик, но съм за това, че раздялата с някой човек не трябва да те лишава от права да виждаш детето си.

Като е уязвима, да приема помощта му, а не да се лишава от нея.

# 86
Само, че той звъни, за да я притиска и уговаря тя да отстъпи и да се върне при него и брат му. Не видях той да е искал да отиди да я види, да пита има ми нужда от пари, от нещо за бебето, което да купи и изпрати...

# 87
А , авторката защо не се включва в темата?

# 88
Не се включва, защото я направихме на дроб сарма. Осъдихме я. Замервахме я с камъни. Направила е грешка, а сега трябва и да се обяснява на непознати с подробности и да се отбранява, докато е бременна и бушуват хормони и емоции. Според мен е търсила съчувствие и  вероятно съжалява, че въобще е писала.

# 89
Mama Ru, казал е "Ще помагам за детето с пари и ще идвам да го виждам." по нейните думи.
Сега ще кажете - ааа, сигурно лъже, гадината. Но ако не? Защо детето да няма контакт с него? Защото няма как да са родители, без да са заедно? Има и това е нормалното, не разделят ли се, да почнат да си правят мръсотии, тя да не дава достъп до детето, той да води дела, и да е грозно.

Общи условия

Активация на акаунт