Бащата на детето ми ни изостави! Това е моята история! Моля за съвет?

• 7 324
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
За жена, която не е готова да става самотна майка, такива обещания са си обидни. "Ще прескачам, когато ми е удобно, да ви видя, и ако имам някой лев, ще дам. Ама когато не мога и нямам пари, не ме търси". Аз така бих си го превела.

# 91
Ми ако беше казал: "Не те пускам да ходиш никъде, тук ще стоиш!" или "Ще ти взема детето!" по-необидно ли щеше да е? Аз виждам желание за цивилизована раздяла. Тя не иска в неговия град - добре. Не я задължава.

# 92
Lorelada, върни се и прочети внимателно първия пост на авторката. Той казва, че разбира, че не е удобно в дома му, че семейството е важно, но също така , че за него е по-важно да него да му е добре и удобно. Що за баща поставя себе си и собственото си удобство (тук съм си свикнал и на мен тук си ми е добре) пред това за детето му да е добре. А после звъни и казва на майка й, че тя (авторката) трябва да се върне при него и, че той няма да отстъпи . Детето още не е родено, но той на практика ги изоставя. В колко теми казваме на жена, попаднала в подобен капан да бяга от там и да не се обръща назад, а тук я съветвате да се примири и едва ли не да се върне при него, за да има детето баща. За колко време? В каква обстановка? Нека той праща пари, неща пътува Благоевград - Русе да си вижда детето. Тя не му е отказала достъп, детето още не е родено.

# 93
Ми ако беше казал: "Не те пускам да ходиш никъде, тук ще стоиш!" или "Ще ти взема детето!" по-необидно ли щеше да е? Аз виждам желание за цивилизована раздяла. Тя не иска в неговия град - добре. Не я задължава.

Лорелада,
Това вероятно е млада жена. Комплексирана и с ниско самочувствие. Хормоните и са микс. Има нужда от спокойствие, подкрепа, демонстрация на обич и насреща си получава описаното.
Тя не е намерила прилична квартира за малко пари, той не е искал да се напъва. Тя го е заплашила, че ще си иде при мама (с тайната надежда да "падне на колене" демек да покаже жест, че на първо място, че ги обича. Той вместо това се е фръцнал и е казал - ами добре.
Тъпа история, дано я прочете някоя потребителка дето живее без брак с някой льоьо и иска БЕБЧИ. И да си вземе малко поука.

# 94
metal.vixen, съчувствието как ще и помогне.
Да се изреждаме тук с думи .- ой милата тя и разни такива ли?
Не става.

Елора, тръгнала си и го блокирала. Майка й му казала да не я търси повече. Тоест достъп до детето няма да има.

Metal, не е е велик, но съм за това, че раздялата с някой човек не трябва да те лишава от права да виждаш детето си.

Като е уязвима, да приема помощта му, а не да се лишава от нея.

Този бъдещ "баща" детето си няма да гледа. Той  ще профуква парите по брат си.
Детето ще бъде по-добре без такъв баща.

# 95
metal.vixen, съчувствието как ще и помогне.
Да се изреждаме тук с думи .- ой милата тя и разни такива ли?
Не става.

Елора, тръгнала си и го блокирала. Майка й му казала да не я търси повече. Тоест достъп до детето няма да има.

Metal, не е е велик, но съм за това, че раздялата с някой човек не трябва да те лишава от права да виждаш детето си.

Като е уязвима, да приема помощта му, а не да се лишава от нея.

Този бъдещ "баща" детето си няма да гледа. Той  ще профуква парите по брат си.
Детето ще бъде по-добре без такъв баща.

Елора, не си ме разбрала правилно. Привърженик съм на tough love. Просто хипотеза, защо не пише. Толкоз.

# 96
  • Melmak
Две деца са тия двамата.

Тя тропа с крак, че си отива при майка си, той не искал да плаща наем.

Тука на чие име ще се запише детето е най-малкия проблем. Понеже тоя не е особено мотивиран баща.
Не съм фен на “спасявам се при майка ми бременна и зарязана”, понеже авторката явно е много глупав човек да допусне това. Ама тоя е мега пасивен. Звънял на нея, после на майка й. И не отиде до Русе ни веднъж.. да я види? Като толкова я иска отива, опитва се да се помири с нея. Тя също да не знае много, понеже явно е мамина, галена, свикнала да тропа с крак.

# 97
Пак казвам, и да не е велик баща, все пак може да даде най-доброто от себе си и за детето му то да е ценно. Аз ако бях детето, бих предпочела да не раста облъчвана с истории какъв гадняр е, а да имам контакт с него и сама да си преценя. Тук явно няма да е така.
Аз напълно я подкрепям в желанието й да живее в Русе, само тая глупост с блокирането и да не я търси не я разбирам. Съжалявам, родители сте, налага се да комуникирате заради детето.

# 98
  • София
Ако беше още при него, щяхме да й казваме да бяга с 200, но понеже тази взела наистина избягала, сега й се казва да се връща Rolling Eyes Мъжът, ако иска да е баща, да намери квартира, да се пренесе, и да я викне обратно.

# 99
  • София
Ако беше още при него, щяхме да й казваме да бяга с 200, но понеже тази взела наистина избягала, сега й се казва да се връща Rolling Eyes Мъжът, ако иска да е баща, да намери квартира, да се пренесе, и да я викне обратно.
Не виждам някой да и е казал да се връща в къщата. Лично аз и казах, че не мъжът и я е напуснал, а тя го е напуснала и това е факт според нейния разказ. Да си седи в Русе, но да не твърди, че е изоставена.

# 100
  • София
Да, фактически тя си е тръгнала от дома им, но този човек тотално е абдикирал като съпруг и баща, след като е отказал да извади бременната си жена от опасна ситуация и поставя собственото си удобство пред безопасността и спокойствие на жена си и бъдещото си дете. Затова ми е и странно, че толкова хора се хванаха за заглавието, като че ли не си личи къде е проблемът. И излезе, че тя трябва едва ли не да се извинява, че е намерила пристан при майка си, и да ходи обратно да търси вариант да удовлетвори гореописания мъжага, вместо той да търси начин да осигури нужното за нормален живот на семейството си.

# 101
  • София
Да, фактически тя си е тръгнала от дома им, но този човек тотално е абдикирал като съпруг и баща, след като е отказал да извади бременната си жена от опасна ситуация и поставя собственото си удобство пред безопасността и спокойствие на жена си и бъдещото си дете. Затова ми е и странно, че толкова хора се хванаха за заглавието, като че ли не си личи къде е проблемът. И излезе, че тя трябва едва ли не да се извинява, че е намерила пристан при майка си, и да ходи обратно да търси вариант да удовлетвори гореописания мъжага, вместо той да търси начин да осигури нужното за нормален живот на семейството си.
Ние не знаем дали е абдикирал. Той не е насилник, нито я е напуснал. Да си стои при майка си, пак казвам, но да твърди, че я е напуснал, че и детето напуснал, докато в поста се вижда, че я търси, не е сериозно. Ако иска да се събират, ако не иска да не говори с него, но да си формулира пред себе си по-ясно проблемите, за да може да ги реши. Също ако иска.

# 102
  • София
Той й предлага единствено живот с хазартно зависим и алкохолизиран брат, който един ден ще им докара и лихварите си. Казва й, че го интересува единствено собственото му удобство. За мен това е абдикация от отговорност като баща, но разбира се, друг може да има различна дефиниция.

# 103
  • София
Той й предлага единствено живот с хазартно зависим и алкохолизиран брат, който един ден ще им докара и лихварите си. Казва й, че го интересува единствено собственото му удобство. За мен това е абдикация от отговорност като баща, но разбира се, друг може да има различна дефиниция.
Той това и е предлагал и преди това. Щом се е съгласила явно имат поле да се разберат нещо друго и да живеят другаде. Или не. Но не я изоставил, тя се е събрала с грешния мъж вероятно и си е тръгнала.

# 104

Ние не можем да знаем какво е казал или направил той. Можем само да преразказваме до безкрай нейните думи.
Но като се има предвид, че още в заглавието има откровена лъжа, опровергана по-късно от самата нея, аз лично съм доста скептична за какво още може би е излъгала или поне премълчала авторката.
Безотговорен баща няма да звъни всеки ден да се интересува от бременната си жена и нероденото си дете, та чак да се налага майка и дъщеря да го блокират за наказание.

Общи условия

Активация на акаунт