Купуване на нова кола, как?

• 3 777
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, група. Първо, весело посрещане на новата година, живи и здрави.
Извинявам се предварително за въпросът ми, тъй като това е масова тема в момента и всички говорят за това, но искам да го задам, за да съм спокоен. Изчетете статията до края, за да разберете наистина какво ви питам, защото ще са включени детайли. Колата ще се ползва за семеен автомобил, багаж, ще се кара градско и извънградско. Да кажем, че в момента имам грубо казано 60 000 лева и искам да си купя кола в България. Ако ме питате бих казал, че не мисля да вложа всичките пари в колата, тоест ще направя плащането може би на части, все още не съм сигурен как ще стане, просто искам да заделя част от парите за всеки случай. Та какво  бихте ме посъветвали да направя с тази сума? Да си купя нова кола, върната от лизинг, някоя по-стара, от представителство, чужбина, частно лице. Въобще от всички възможни варианти кое излиза най-добре и си заслужава. Като цяло съм се ориентирал като марка- Тойота, Шкода, Киа, Фолксваген. Но като цяла марката няма значение, ще се радвам да чуя и вашите предложения, разбира се да не е някоя куче марка, която не става за нищо де. Та просто искам да чуя искреното ви мнение, на опитни и начетени шофьори, и стари, и млади, които с шофирането си през годините са осъзнали какво значи да караш кола. Бих искал да чуя мнението ви подкрепено с доказателства и факти. Кажете си истината право и не премълчете нито думичка. Всякакви съвети биха били в полза. Благодаря ви предварително и се извинявам, за дългото писание, което се получи..

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 21:27 от plamendw

# 1
Нова кола, на която да бъдеш първи собственик.
На лизинг, с някаква първоначална вноска според възможностите и разбиранията ти, и след това вноските според нея.

# 2
  • София
Разгледайте колите, които се предлагат като върнати от лизинг и т.н. Цените са почти като на нови, а са бая карани. Не си струва според мен. Също и изборът не е много голям. Изберете нещо ново, отидете да говорите с търговец. Направете тест драйв. Ако колата им е налична, правят отстъпки от цената, но не са големи. Около 1500-2000 лв. Попитайте за това. Сами няма да предложат. Условията по лизинга ще си ги договаряте на място. Предлагат регистрация в КАТ за около 250 лв. Инфото ми е за КИА от преди 2 г. Имат и застраховател, който може да ви направи каско и ГО. По-изгодно ми излиза през техния застраховател отколкото при кварталните I&G брокери.  Взимате си колата напълно готова за употреба, само си сипвате гориво и карате.

# 3
Ако имам толкова пари, ще инвестирам една част, около 20 хиляди лева, за първоначална вноска в нова кола, а останалата сума ще разсроча на лизинг.
Не бих инвестирала в КИА, бих се ориентирара в останалите марки, които са изброени.

# 4
Изчетох ви статията докрая, но не сте казали най-важното, а именно какъв клас автомобил искате според нуждите - малка градска, по-голям седан, така модерните SUV, голям джип..? И съответно каква сума изобщо можете да вложите, независимо как искате да я плащате. Едно е да си вземете Тайго за 40К,  съвсем друго Туарег 200К. Това дали е нов, стар, върнат лизингов и т.н. според мен зависи като цяло от това колко пари можете да вложите в автомобила като тотал. Дори да е на лизинг, вноската варира според стойността му. Колко на месец можете за заделяте.
Аз си взех нов, ама това според мен не ви помага изобщо да си решите казуса.

# 5
Изчетох ви статията докрая, но не сте казали най-важното, а именно какъв клас автомобил искате според нуждите - малка градска, по-голям седан, така модерните SUV, голям джип..? И съответно каква сума изобщо можете да вложите, независимо как искате да я плащате. Едно е да си вземете Тайго за 40К,  съвсем друго Туарег 200К. Това дали е нов, стар, върнат лизингов и т.н. според мен зависи като цяло от това колко пари можете да вложите в автомобила като тотал. Дори да е на лизинг, вноската варира според стойността му. Колко на месец можете за заделяте.
Аз си взех нов, ама това според мен не ви помага изобщо да си решите казуса.
Здравейте, извинявам се, не съм обърнал внимание. Ами ще е по-голяма кола, не знам дали по-голям седан, сув или джип точно, но да е широка и да има голям багажник. Иначе относно това, бих вложил до 60к максимум дори и малко отгоре, но 200к не бих дал със сигурност. Ще коригирам поста.

# 6
Моят съвет е да разгледате първо новите автомобили. За тези пари джип трудно бихте купили, но да кажем някой седан като Октавия или нещо от гамата на Киа не е невъзможно. Ако не държите на съвсем нов, вижте предложенията на вносителите за употребяван или лизинговите компании, там вече изборът ще е по-голям за този бюджет

# 7
С нашите амортизирани  и некачествени  пътища не ви съветвам  да влагате  в нов автомобил.Аз лично съм имала запазени, но втора ръка коли.Еми не съжалявам.

# 8
Нов автомобил, Тойота. Корола или Авенсис.

# 9
Авенсис вече няма, но Корола "порасна" и е доста добра алтернатива на Октавия. Шкодите принципно имат големи багажници и са много удобни в Хечбек вариант. От наличните на склад коли според мен спокойно може да се вземе нова за 60  бона. Обикновено имат и едни модели с доста екстри на промоционални цени (Бизнес и Едишън).
https://www.skoda-auto.bg/_doc/c1f0ea2a-996e-45a7-a9a1-a5d4187295d7

# 10
А то досега карал ли си кола? Защото ако си млад шофьор, по-добре не взимай чисто нова кола. Иначе от изброените Фолксваген или евентуално Шкода, ако е нова. Ако е втора употреба, Фолксваген.

# 11
А то досега карал ли си кола? Защото ако си млад шофьор, по-добре не взимай чисто нова кола. Иначе от изброените Фолксваген или евентуално Шкода, ако е нова. Ако е втора употреба, Фолксваген.
Е да, разбира се, че съм карал. Иначе аз няма да я взимам сега веднага, това сигурно ще е по напред във времето, като свикна.

# 12
Цената на новите автомобили пада най-бързо в първите години, за 2 години към 30-40%.
И следваща категория 3-4 годишно, след обстоен преглед от специалист или реномиран сервиз.

# 13
Нова на лизинг.

# 14
  • Mediterraneo
Няма подобно усещане- да свалиш найлоните от седалките и да изкараш колата от магазина! Нова, на лизинг. Ние взехме с много малка първоначална вноска, накрая изплатихме остатъка 2 години предсрочно. Но аз съм в чужбина, попаднах на много добър търговски представител, подаръци един куп ни направи, отстъпки, договорихме допълнителен срок за безплатно обслужване и пр.

Общи условия

Активация на акаунт