Време ли е за второ дете?

• 5 096
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
Детето не е на ясла ,защото е малка още и в нашето село няма ясла има детска градина. Мъжа ми изкарва добре , майка ми за сега е вкъщи след месец ще заминава в чужбина. И аз искам да имам друга работа с повече заплата но в нашия район наистина няма. Просто исках съвет , благодаря ви на всички , искам дете , но не е времето значи

# 16
  • Melmak
Няма никаква близка ясла, в която да оставяш детето? Навярно не си в голям град, където няма места. Разбирам, че си в провинцията, където места в ясли и дг има.

# 17
Няма никаква близка ясла, в която да оставяш детето? Навярно не си в голям град, където няма места. Разбирам, че си в провинцията, където места в ясли и дг има.
Да , наистина няма ясла , ние живеем на село

# 18
  • Банско
Положението ти като цяло изглежда тежко и мисля, че с още едно дете ще стане още по-тежко. Изчакай детето да стане по-голямо и тогава ще епо-удачно.

# 19
  • Melmak
Като знам колко взимат фаянсаджиите за една баня, не би трябвало да опират до 700 лв майчинство.

# 20
Чакай малко. В момента трябва да си втора година майчинство. Втората година е над тези 500 лева, които взимаш. А ако си се върнала на работа се изплаща половината, ако детето не е на ясла. Обаче, докато забременееш ще минат поне 1-2 месеца и детето ти ще стане на две годинки. Но няма да излезеш веднага майчинство, първо се излиза болничен и то, ако имаш основание за такъв. Иначе си работиш до болничния дето е 45 дена преди термин. Ако си на изпитателен срок поне изчакай да мине и да станеш на безсрочен договор, пък тогава забременявай. Напуснеш ли работа сега забрави за майчинство. Детето го пускай на ясла. Мъжът ти ще може да го гледа заедно със сестра ти, ако почне да боледува. Но докато не се закрепиш не мисли за второ дете.
На село и да няма ясли, вземат децата в яслена група в детската градина. Ако не, ти на село ли си шивачка? Там, където работиш, там го пускаш на ясла. Или.в съседното село, или в близкия град... Бащата на село ли е фаянсаджия? Като ходи на работа ще го води и взема, вероятно има и транспорт собствен. Не ми казвай, че работи по 12 часа на ден.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 02:22 от Mama Ru

# 21
  • Поморие
Детето не е на ясла ,защото е малка още и в нашето село няма ясла има детска градина. Мъжа ми изкарва добре , майка ми за сега е вкъщи след месец ще заминава в чужбина. И аз искам да имам друга работа с повече заплата но в нашия район наистина няма. Просто исках съвет , благодаря ви на всички , искам дете , но не е времето значи
Много ще ви е трудно с деца с малка разлика, от опит ви го казвам, моите са с 1,4г. разлика (син на 2г. и дъщеря на 8м.) и честно казано никак не си личи тази разлика - все едно са две бебета. У дома е пълна лудница, на 2 ги хваща бебешкия пубертет и стават страшно непослушни и постоянно крещящи, дори и забележка не търпи синът ми и не ме слуша за абсолютно нищо. През деня няма спокойствие и време дори до тоалетна да отида, а през нощта сънят е мираж, събуждат се през поне два часа, все едно трънчета ги глождят.
Добре ще е ако намерите по-високо платена работа и поизчакате 5-6 години, поне едното да стане самостоятелно, иначе ще ви дойде нанагорно. Все пак това е вашия живот и вие решавате колко деца да имате. Успех!

# 22
Само на 25 си. Изчакай по-добри времена.

# 23
Не й се работи шивачка на жената... Ако няма стаж, ще взима социално майчинство 1 година, което е 225 лева. А сигурно няма, щом не получава втората година майчинство, а работи за 500 лева. Мъжът хубаво фаянсаджия, изкарват много, ама ако имат работа. А на село надали много хора редовно си правят ремонт на баните. Ще чака на майка си да праща пари от чужбина.
Не прави второ. Изчакай поне първото да тръгне на училище. А ти да имаш стаж за майчинство, и да имате някой лев спестен.

# 24
Благодаря на всички за отговорите (накои обидни, някои наистина полезни) , първо искам да кажа , че аз никога не съм отказвала да работя , ако беше така и сега нямаше да ходя на работа. Мъжа ми печели добре и аз исках да работя и затова тръгнах на работа . Тука в бг имам доходи , имам стаж 10месеца , защо така обяснявам , аз преди да забременея бяхме в Германия 5 години работихме там , след сватбата забременях и аз останах в бг , мъжа ми замина отново в Германия и като забременях не бях на трудов договор и намерих си счетоводител тя ме осигури сякаш работя в една фирма и 3 месеца платих там по 350лв на месец , после остана 1 месец само да платя и ние се скарахме със счетоводителката и не платих нищо, после след лато родя щахме да заминем в Германия и мъжа ми се разболя психично и така си останахме в Бг и той почна тука работа и така.. Затова не можах дс взема майчинство , второ бебе искам не че не искам да работя , просто искам 2ро бебе това не може да има причина.

# 25
Имаш ли шофьорска книжка и кола, за да караш децата на ясла и да си намериш работа в близък град? Сестра ти сигурно е млада жена, не можеш да разчиташ, че ще стои безработна, за да ти гледа детето. Майка ти също. Искала си да работиш, ама работата не ти харесва и не е с нормално заплащане. Заслужава ли си да си оставиш дете под 2-годишна възраст, да го гледат други хора , за да ходиш да работиш за 500 лева, при положение, че имате достатъчно пари според теб?

# 26
Мъжа ти болен психично,ти работиш за 500лв,ясла на село няма,работа няма ама искаш второ дете....

# 27
Отивайте в Германия. Там раждай. От новите немци. Там майчинството е високо. Тук трябва да имаш поне 12 месеца стаж, за да взимаш минималното. Иначе социалното, което е 225 лева за една година.

# 28
Отивайте в Германия. Там раждай. От новите немци. Там майчинството е високо. Тук трябва да имаш поне 12 месеца стаж, за да взимаш минималното. Иначе социалното, което е 225 лева за една година.
И аз искам да отиваме там , там всичко е ок по добре е , но ще видим , точно както каза една жена няма как сестра ми и майка ми да гледа мойто дете завинаги и аз знам това (отговарям на нея от тука)

# 29
  • София
В такова положение като твоето дори не бих се замислила за второ дете. Бих се замислила за учене, квалификация и как да подобря положението си преди да създавам още един човек. Нито имате къде нормално да живеете, нито имаш ти лично кой знае какви доходи (и граматика да ме извиняваш), нито детето ходи на ясла. Просто така сте цъфнали и вързали, а то се чудиш как да не работиш вместо как да изкарваш повече пари и занапред. Тези деца няма да са все бебета, растат те, растат и нуждите им и финансите за това.

Общи условия

Активация на акаунт