Време ли е за второ дете?

• 4 981
  • 102
  •   1
Отговори
Добър вечер на всички . Исках да пиша тука за да ви споделя мислите си , наистина няма с кой да споделя тези неща никой не ме разбира. Аз съм на 25г. имам си едно дете на 1г и 10м. работя в шивашки цех от 3 месеца , на детето ми гледа понякога майка ми и понякога сестра ми . Мъжа ми работи като фаянсаджия. Искам второ дете обаче ме е страх от всичко и всички. Имаме да правим ремонт в къщи , живеем заедно с родителите ми на първия етаж , сега трябва да правим ремонт на втория за да живеем по отделно . Мойта заплата е 500лв на месец под минималната , искам да съм вкъщи с дъщеря ми ,но трябва и да работя . Искам да споделяте и вие мислите си , как бихте постъпили вие . След 1 месец няма да имс кой да гледа дъщеря ми защото майка ми ще заминава в чужбина , сестра ми ще почне работа, по добре ли ще е ако имаме второ дете и да съм вкъщи с детето ми и поне ще взема майчинство. Какво мислите вие ? И ако забременея дали шефката ми ще ми направи проблем , защото още 3 месеца стана както работя , благодаря ♡

# 1
  • София
не бих правила 2 дете, нито сте самостоятелни, нито детето ходи на градина, а и тази заплата... то почти може да се каже че си без майчинство, няма ли вариант да смениш работата, учила ли си? нещо поне курсове карай за да имаш повече възможности, то мъжа ти хубаво работи, но и жената е хубаво да си има що годе добър доход

# 2
не бих правила 2 дете, нито сте самостоятелни, нито детето ходи на градина, а и тази заплата... то почти може да се каже че си без майчинство, няма ли вариант да смениш работата, учила ли си? нещо поне курсове карай за да имаш повече възможности, то мъжа ти хубаво работи, но и жената е хубаво да си има що годе добър доход
Няма друго къде да работя , и без това след месец нямс кой да гледа детето и ще напусна от работа

# 3
A ти не се ли замисляш, че ако и без това те изгонят от работа съвсем ще я закъсаш?
С тази заплата и през ум не би ми минавала идеята за второ дете

# 4
A ти не се ли замисляш, че ако и без това те изгонят от работа съвсем ще я закъсаш?
С тази заплата и през ум не би ми минавала идеята за второ дете
С тази заплатс няма да стане , но с майчинство ще е по добре ,ще съм вкъщи с дъщеря ми и ще вземсм повече отколкото вземам

# 5
  • Melmak
Тази тема не е реална, нали?

Заплата 500 лв? Като минималната е 900 и нещо?

Мъж фаянсаджия може да изкарва много пари. Защо детето ти не е на ясла?

# 6
  • София
майчинството няма как да е  по голямо от заплатата

# 7
А дали ще те пуснат в майчинство?
За мен това е игра на "руска рулетка", защото ако се окажеш бременна и безработна вероятно и майчинство няма да получаваш защото не си внасяла достатъчно пари за майчински.
Поразпитай и разучи в съответните институции как стоят нещата.

# 8
майчинството няма как да е  по голямо от заплатата
Защо? Майчинството е минималната

# 9
  • София
тя ако работи за  500 лв дали изобщо има договор?

# 10
Има ли такава заплата? Помисли да получиш някакво образование, да намериш по- платена работа и тогава за второ дете. Защи не ходи на детска градина?

# 11
Работиш от 3 месеца в тази фирма и смяташ, че ще можеш ей така да излезеш в майчинство? Обикновено първоначалният договор е 6 месеца (обикновено), след него е постоянният. И през тези 6 месеца могат да те освободят по всяко време.

Освен това - 500 лева?? На 4 часа ли?

П.П. Защо детето не е на ясла? Когато ти, майка ти и сестра ти сте на работа, кой го гледа?

# 12
тя ако работи за  500 лв дали изобщо има договор?
Имам договор на 8 часа съм осигурена минималната. Но плащането различно , не се дава надник , а със разценка е , затова е толкова ниска заплатата

# 13
И после като приключи и второто майчинство, какво ще правиш с две деца? Мъжа ти добри пари ли изкарва? Ще можете ли да си направите етажа и да ви издържа с две деца?
Ясла за детето,градина ? Ти междувременно търси по-хубава работа или учи. Тия 780лв майчинство за какво по напред ще ти стигнат? То всеки иска повече от едно дете,но не всеки може да си го позволи.

# 14
тя ако работи за  500 лв дали изобщо има договор?
Имам договор на 8 часа съм осигурена минималната. Но плащането различно , не се дава надник , а със разценка е , затова е толкова ниска заплатата
Извинявай, но как ще те осигуряват на повече, отколкото взимаш?
И въпреки това - от три месеца си там. Могат да те освободят веднага, щом разберат, че си бременна и законът ги пази.

И като родиш второ, като стане време и то да тръгне на градина.... За да си останеш у дома и да не работиш, трето ли ще родиш?

Общи условия

Активация на акаунт