Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 567
  • 806
  •   1
Отговори
# 60
На злоядите деца проверявали ли сте феритин? Не желязо, а феритин. Може да се касае за скрит железен недоимък. При моята беше така и като го оправихме започна да си хапва всичко. Преди това беше кошмар.

# 61
Това вече е друго ... И както някой друг беше казал тук колко още болни ще има които не познавате това са рисковете на обществените места ..но няма  гаранция че ако държите детето само в къщи няма да се разболее ..

Има разлика , защото с тези хора ще седим на една маса и ще си пръскаме зарази по чиниите както се казва. Риск има, ама да знаеш че има 100% доказан грип и да седите с часове един до друг си е чиста глупост.
Едно е да ходиш по улицата и да си мислиш, че може да се появи вълк и да те изяде (теоретично е възможно), друго е да влезеш в клетката на вълка и да се надяваш, че не е гладен.

# 62
  • Sofia
На злоядите деца проверявали ли сте феритин? Не желязо, а феритин. Може да се касае за скрит железен недоимък. При моята беше така и като го оправихме започна да си хапва всичко. Преди това беше кошмар.
Честно казано нямам идея.
Пускани са й стандартни кръвни изследвания. Май не съм виждала феритин в резултатите.
Ще го пуснем, пък да видим.
Благодаря!

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 14:27 от Brin de muguet

# 63
Феритенина от пръста или от вената

# 64
Подкрепям за грипната вълна - и аз не бих отишла там

# 65
  • shumen
Моя беше злояд като по малък,но сега в  пубертета взе да си хапва.На 2 години е бил 14 килограма,а сега на 12 години е 38 килограма.
Елла,риба и моя не яде,от плодовете само банан,киви и ябълка.Салата яде,но само краставици,домати и пипер не иска.
Евчето,аз също бих отказала почивката.Миналата година и ние изкарахме болни по празниците,че и целия Януари.Сега по Коледа и ние трябваше да сме на гости у кръстницата му,но те бяха болни и сами отказаха да се събираме,въпреки че децата са вече големи.
Мимчо,направете снимка,за да си спокойна щом не спира да кашля.А за хрема аз съм доволна от Виброцил и Африн ментол,но не знам вторите стават ли при по малки деца.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 14:30 от danaeka

# 66
Злоядите деца от бебета да не би да са били с рефлукс?
Моята беше с рефлукс и спря да яде към 3ти месец, хранила съм я няколко месеца само заспала. Беше кошмар.
Сега не се оплаквам, особено от както ходи на ясла, хапва. 12кг е, 89см на 2.2г. слабичка е , но не се притеснявам.
Онази вечер дето кашляше и се бях притеснила се оказа, че е била нещо единично, не кашля за щастие. Хремата изчезна, явно бактерията се повлия. Дано си остане така, само се притеснявам след празниците какво ще се случи в градината...със сигурност ще има много болни.

# 67
Аз познавам 40г жена която от дете си е злояда и това си е останало яде броени неща само ..плодове и зеленчуци йок ..жалкото е че едното и дете също е такова ..моето хапва даже някой път с двата карборатора все рови по шкафовете да търси нещо но си върви слаб на 5 е 17.5 кг много е енергичен и все търчи на някъде ..

# 68
Моята мома също е злоядка, на 1 г беше 8 кг, на 2 г 10 кг, на 3 г 12 кг,  на 4 г 16 кг, на 5г също 16 кг. Сега е на 5г и 7 м и е 16.8 кг. Няма липси, но си е ген, аз не ям 80% от храните (не ги обичам). И слабото също оттам й върви, аз съм била 18 кг на 7г и 8 месеца в първи клас (и вярно 126 см, което не съм сигурна, че ще стигне).
Мимчо, вие сигурно имате 5 дни да правите пулмикорт, нормално е да кашля и след него. Просто вида на кашлицата би трябвало да се променя.
Аз подкрепям не воденето на детето на 31-ви. Ако ви е важно, отидете сами, спестете вирусите.

# 69
Феритенина от пръста или от вената

От пръста се взима. Но имайте предвид, че референтните стойности от лабораториите са за възрастни, а за децата са доста по-различни. Аз като й правих изследването влизаше в референтни стойности, но след консултация с детски хематолог се оказа, че сме доста под нормата за възрастта.

# 70
То ако майчината чревна флора е доста нарушена или е вземала лекарства или има липси и бебето се ражда така. За чревната флора си трябват специални изследвания, гастроентролозите нямат никаква идея, за тях винаги всичко е ок. Всички витамини и минерали от вената само.

# 71
Моят син също е меко казано злояд. Не яде абсолютно никакви манджи или супи. Също някой ми каза за Саностол, но като прочетох листовката се оказа, че е за деца над 10 години. Може ли да се дава и на 4- годишно? По колко? Аз ли нещо съм в грешка…

# 72
Евчето, за грипа при условие,,че знам и аз не бих отишла на ваше място.
Супер тъпо е да заразят вас,при условие че те са болните , и няма да изгорят с капарото както вие в случая.
А още по нелепо е,ако знаят за бременното момиче и си позволят да отидат,е направо грехота.
За съжаление има хора които са над нещата така да го кажем...
И така се развалят приятелства,дребното камъче преобръща каруцата...  Sad

# 73
Да, 5 дни сме на пулмикорт, сякаш започна да се променя кашлицата но все още изкарва храчки. Чудя се утре дали да правя снимка.
Моята мома също е злоядка, на 1 г беше 8 кг, на 2 г 10 кг, на 3 г 12 кг,  на 4 г 16 кг, на 5г също 16 кг. Сега е на 5г и 7 м и е 16.8 кг. Няма липси, но си е ген, аз не ям 80% от храните (не ги обичам). И слабото също оттам й върви, аз съм била 18 кг на 7г и 8 месеца в първи клас (и вярно 126 см, което не съм сигурна, че ще стигне).
Мимчо, вие сигурно имате 5 дни да правите пулмикорт, нормално е да кашля и след него. Просто вида на кашлицата би трябвало да се променя.
Аз подкрепям не воденето на детето на 31-ви. Ако ви е важно, отидете сами, спестете вирусите.

# 74
Рейна, щом гастроентеролозите не разбират нищо от чревна флора, то тогава кой?
За феритина съм сигурна, че може от пръст да се изследва, тъй като, както писах, съм се консултирала с детски хематолог. За другите витамини и минерали не съм запозната.
То ако майчината чревна флора е доста нарушена или е вземала лекарства или има липси и бебето се ражда така. За чревната флора си трябват специални изследвания, гастроентролозите нямат никаква идея, за тях винаги всичко е ок. Всички витамини и минерали от вената само.

Общи условия

Активация на акаунт