Време е за ИКЕА - тема 43

• 45 727
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Да, разбирам...
Неприятно е наистина, че служителката не ни обясни това, когато поръчвахме гардеробите.
Много тъпо...
Сега ще трябва да си купим някакви други дръжки, защото нямаме ИКЕА в града.
А не ми се чака до събота и неделя да отидем специално за едни дръжки........

Да, отделно са, има и комплект за разпробиване. Дръжка има само на стъклената врата.
Към самата дръжка ли има комплект за разпробиване или и той е отделно?
Чудя се да си правим ли труда да ходим до съседния град специално за дръжки или да купим от другаде. Пробиването леко ме притеснява.......

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 11:10 от utro77

# 586
Има шаблон за разпробиване в Икея. Същото се постига с молив и ролетка. Няма драма. Пробива се с винтоверт и бургия за дърво. Винаги е било така. Само "готовите" им гардероби идват с дръжки. На Пакс и Платса се докупуват. Явно служителката е пропуснала да Ви подсети. Ако сте отишли с готов проект с код и само го е изкарала на поръчка, тогава пък съвсем не се вглеждат.
Специално дръжки аз от Икеа не съм си купувала. Има толкова много опции онлайн и по магазините.
Успех, не се ядосвайте 😀!

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 13:21 от drago_2008

# 587
  • ту тук, ту там
Като сте се заговорили за гардеробите, я да попитам нещо и аз.
Имаме Пакс, но от по старите версии, 2016 май го купихме. Гърбът е прикрепен с малки гвоздейчета. Сега се налага да го преместим и не можем да го доразглобим, защото там се “къса” фазерът, не можем да махнем гърба без щети. Така ли е, или има някакъв хак и нещо, което пропускаме? За момента успяхме да съхраним цялата конструкция така, но мисля, че няма да може да я преместим цяла на новото място, защото има завой. Нов гръб ли е единствената опция, ако се наложи да доразглобим?

# 588
Дръжки има във всички магазини за обков, в бриколаж, практикер, мастърхаус-каквото имате в града. Аз винаги съм слагала други дръжки на гардеробите, не съм се съобразявала с техните. С изключение на кожените, които много ми харесват и съм купувала освен оригиналните техни, и в други цветове от китайските сайтове.

# 589
Да, разбирам...
Неприятно е наистина, че служителката не ни обясни това, когато поръчвахме гардеробите.
Много тъпо...
Сега ще трябва да си купим някакви други дръжки, защото нямаме ИКЕА в града.
А не ми се чака до събота и неделя да отидем специално за едни дръжки........

Да, отделно са, има и комплект за разпробиване. Дръжка има само на стъклената врата.
Към самата дръжка ли има комплект за разпробиване или и той е отделно?
Чудя се да си правим ли труда да ходим до съседния град специално за дръжки или да купим от другаде. Пробиването леко ме притеснява.......

Те пък изобщо не са им нещо особено дръжките. Харесайте си от някой магазин наблизо или си поръчайте онлайн. Последния PAX взехме за стаята на детето и поръчах дръжки от Shein розово облаче и луна. Нали е дръжка с един винт вътре.

# 590
  • In transit
Utro77, ако имате Практикер в града, може да видиш там за дръжки. Нашите на Pax-a са оттам и са много хубави. Разбирай здрави и качествени. Grinning

# 591
Е, недей прибързва с дръжките и не подхождай емоциално.
Вземи такива каквито ти харесват...за да не отиде ефекта на кино Simple Smile

ММ проби с бургията, отбелазах му точките. Аз зовинтих после с отвертка.

# 592
  • ВАРНА
Ние също скоро купихме два PAX- а и си взехме отделно дръжки, но отново от Икеа.

# 593
  • Къде ли не
Аз винаги слагам хартиено тиксо там където ще пробивам вратите от двете страни и бележа върху него, защото така се намалява вероятността да се отлепи по - голямо парче от дупката. Веднъж съм ползвала техния шаблон и всички дупки бяха на криво. Предпочитам ролетка и линия с прав ъгъл.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 15:54 от enimna

# 594
Купихме си дръжки от магазин за мебелен обков.
Знам, че икейските не са кой знае каква красота, но се ядосах, че след часове сглобяване снощи се оказа, че ни липсват дръжки. И то, защото служителката не ни подсети да си поръчаме отделно. Тя и с доставката ни замота, та съм им набрала.

# 595
На мен ми харесват някои техни модели. Въпрос на вкус е.

# 596
През уикенда и ние сглобявахме един Pax от новите дето съвсем наскоро една потребителка похвали. Да, много удобно са го направили така гръбчето да не се кове, а се разгъва като книга. То просто си е захванато към рамката. Хубаво са се девелопнали, защото малко с това коване... Дето elleni по-горе се чуди как сега при разглобяването да няма щети. Та и от мен една малка похвала за дребното подобрение при Pax-а.

Да похваля и вратичките им Tonstad. На мен поне са ми симпатични. Сложихме ги в една стая, която яко съм  омотала цветово, текстурно и всякак та ми е крайно неуютна. Но вратичките внесоха някаква приятна топлина и уют от дървесното.

Инак много крехки за носене. Никога не бих рискувала да ги поръчам online и някакви куриери да ги товарят и разтоварват напред-назад.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 23:24 от Защо ме търсиш?

# 597
Да, много удобно са го направили така гръбчето да не се кове, а се разгъва като книга. То просто си е захванато към рамката. Хубаво са се девелопнали, защото малко с това коване...

Абсолютно! Много приятно се изненадахме и ние, като видяхме, че гърбовете на гардеробите вече няма да се слагат отделно. Чудесна идея и улеснение! Така и сглобяването става много по-бързо.

Тъкмо съм в подходящата тема за друг въпрос :
Имаме подматрачни рамки вкъщи от най-обикновените, разгъващи се. Летвичките нямат каучук по краищата, дърво е. Значи правихме ремонт наскоро и разбутахме леглото - е, няма такова скърцане. Преди го бяхме уплътнили със салфетки, дори някакъв текстил, но сега не можахме нещо да го докараме уплътнението и много ми скърца .......... Това им е недостатъка на тези подматрачни, сгъваеми рамки - скърцат, като се опират краищата на летвичките в самите плоскости на леглото. И в детската стая е така. И там сме "уплътнявали" със салфетки и тоалетна хартия....
Някой да има някаква идея по въпроса?!

# 598
Ние имахме легло на Бримнес и супер много започна да скърца. Особено от страната на мъжа ми, като по-тежък. Сложихме дори гумено уплътнение за врати под летвичките. С 300 зора намерихме някакъв силиконов спрей, тип ВД 40, който става за дърво. И накрая се оказа че скърца от търкането на дъската с ламината. Сложихме там от гуменото уплътнение и спря. Проверете дали и при вас няма такъв проблем.
Скрит текст:

# 599
Ние имахме легло на Бримнес и супер много започна да скърца. Особено от страната на мъжа ми, като по-тежък. Сложихме дори гумено уплътнение за врати под летвичките. С 300 зора намерихме някакъв силиконов спрей, тип ВД 40, който става за дърво. И накрая се оказа че скърца от търкането на дъската с ламината. Сложихме там от гуменото уплътнение и спря. Проверете дали и при вас няма такъв проблем.
Скрит текст:

Сякаш е от самите летвички, но ще проверя и ламината. Защото ремонта ни беше точно да сложим ламинат в стаята........

Общи условия

Активация на акаунт